0

kısık ateşte, yani fazla alev olmadan, yavaş yavaş pişirmek gerek. işin püf noktası budur. dışını yakmadan, içi de çiğ kalmayacak şekilde az ateşte yavaş yavaş ve dengeli pişmelidir, ayrıca bol baharatlı olması da daima avantajlıdır :)

0

közün bol olmasına ve yakmamaya dikkat ederim.

0

fön makinası mangalbaşı adamı et çaydanlık saz yada teyip muhabbette iyiyse ohhhh dadından yinmez ellaam ha bide top

1

mangal yapmanın püf noktalarını bildiğim kadarıyla size de anlatayim. ancak benim anlatacağım tavuk mangalı dir. et mangalı hazırlanışı farklı olduğu için onu tam bilmiyorum. ama bildiğim kadarıyla onu da anlatırım. şimdi ilk önce mangalımızı yere güzel bir şekil de koyuyoruz. güzel bir şekil de derken eğimine ve hava da rüzgar varsa rüzgarın geliş tarafına göre koyuyoruz ki biz kendimiz yellememize bile gerek kalmadan rüzgar bizim yapacağımız işlemi yapsın. daha sonra ilk yapilacak işlem olan mangalı hazırlamak çünkü tavuğunuz eğer hazir değil se bile mangal oluncaya kadar tavuk hemen hazırlana bilir. bundan dolayı mangal kömürünü mangalımıza döküyoruz. bir köşeye kömürleri yığıp ateş yakıyoruz. ateşi yaktıktan sonra kömürlerin yanmasını bekliyoruz. daha sonra kömürler alev aldıktan sonra mangalın bütün her yerine eşit bir şekil de yanlış kömürlerimizi yayıyoruz. ve kömürlerimizin tamamen yanmasını bekliyoruz artık. ara da da yelleme yaparak sönmesini de engelliyoruz. ve kömürümüz kendi kendine eti pişireceği kıvama gelinceye kadar bekliyoruz. ve için de hiç yanmamış kömür kalmayıncaya kadar kömürlerin yanmasını bekliyoruz. daha sonra almış olduğumuz tavuğu mangalınıza uygun şekil de kesiyoruz. ve içine katacağımız harcı da koyarak güzel bir şekil de karıştırıyoruz. daha sonra tuzunu da ayarladıktan sonra yani kömürümüz de bu vakte hazır olmuştur. ve mangal telimize tavukları diziyoruz. daha sonra mangalimizin üstüne tavukları koyduğumuz teli koyuyoruz ve kendi kendine yavaş yavaş kızarmasını bekliyoruz. ancak sönme durumuna gelmiş ise kömürler ara da bir yelleme işlemi yapabiliriz. ama yok eğer kömürlerimiz gayet güzel yanıyorsa eğer yelleme işlemi yapmamıza gerek yok. şunu da belirmek isterim. kömürlerimiz iyi yanıyor derken alev kesinlikle çıkmayacak. alev çıkmadan köz halinde olması lazım. bahsetmek istediğim yanma işlemi köz dür. daha sonra etimiz piştiğinden emin olduktan sonra buyrun afiyet olsun. benim yaptığım işlem budur. et mangalın da ise sadece etin hazırlanışı farklıdır. eğer eti de kasapta falan hazırlatırsanız. anlattığım diğer uygulamaları bizzat yaparak etinizi pişire bilirsiniz. benim diyeceklerim bu kadar. herkese bol kazançlar.

0

mangal yaparken dikkat edeceğimiz ilk şey o eti güzel soslamak eğer çok sos kullanırsak etimiz çok çabuk yanar içi çiğ kalır bu arada kömürde çok harlı ateşte olmayacak yoksa etler pişmeden yanlış olur

0

mangal yaparken kömür iyicene yabana kadar bekliceksin odunlarla beraber tabi ülke habire ülke :) kömür tutustuktan sonra seni zehirlimicej kadar emniyet ol hepsi yansın kömürün ondan sonra mangalda etini pişir iste.

0

ateşin tam olarak kor haline gelmesi en önemli mevzusu.

1

kucuk ince tahta parcalari atesin daha hizli tutusmasini saglar.mumkunse cali cirpi tarzinda seyleri yakmak ile basla derim.

1

et direkt ateste kalmayacak çok yanmayacak