0

ilişki kuruladabilir kurulmayadabilir aslında çünkü biliyorsunuz ki ülkemiz de bazı meslekler için ilk okul mezunu olsanız da sorun olmuyor. daha doğrusu meslek demeyim bu bir hizmet ama bildiğim kadarı ile milletvekili seçimleri bile ilk okul mezunularını belli şartlar da istenilen şartlar da kabul edebiliyor yani illa yüksek okul mezunu olması gerekmiyor kişinin. bu bağlam da eğitim ne kadar önemli siz bir düşünün isterseniz. evet bazı mesleklere baktığımızda da eğitimin önemi ortaya çıkıyor özellikle o meslek hakkında aokumuş olmak bilgi sahibi olmak gerekiyor. çoğu meslek için geçerli bu tabiki.bazen 4. yıl veya 2. yıl önlisans lisans düzeyi de veya ingilizce seviyesi bile bunda rol alabiliyor yani meslek gruplarına göre değişiyor bu durum. ülkemizde işsizlik oranı tam da bununla bağdaşmıyor diyemeyiz aslında çünkü işsizlik ciddi bir sorun siz insanlar eğitimsiz biz napalm diyip işin içinden çıkarsanız olmaz ozaman kimse kimseye yardımcı olamaz toplumu eğitmek bilinçlendirmek okumak okumaya teşvik etmek yine ailenin ve devletin elinde tabiki. kaldı ki şimdiki sistemde çoğu kişi okuyor üniversite veya lise düzeyinde enazından. ancak buna rağmen iş bulamayan o akdar insan varki özellikle kendi alanında bulamayıp başka mesleklere yönelen veya başka alakasız daha farklı mesleklerde çalışan veya çalışmayan iş arayan insanlar bende onlardan biri olarak söylüyorum bunu. kendi mesleğim de tecrübeye ihtiyaç duyulduğu için aranmıyorum mesela tecrübesiz olduğum için bu anlamda başka meslekler araştırmaya çalışıyorum. evet toplumumuzda iş beğenmezlikte var bunu kabul edebilirim ancak insanlar da belli oranda okuyor bir statü sahibi oluyor yani bunu için okumuş ve emek vermiş netice de seçici olabiliyorlar buda farklı bir durum. ancak sonunda mecbur kalındıkça da başak amesleklere yönelerek mutsuzluklarına mutsuzluk ekliyorlar. iş bulma oranı da düşük malesef bunun için çözüm yolları gerekir. sadece eğitimsizlik diyip işin içinden çıkamayız bana kalırsa eğitimsiz biri zaten nasıl meslekler de çalışacağını kendisi sizden benden daha da iyi bilir. veya belki çalışmanın zorluğunu belli alanların olduğunu vs. gibi ancak eğitimli kişi bunu bilir hayel eder ama hiçbir şey hayal ettiği kadar kolay olmaz. eskiden daha kolaydı sanki iş bulmak çalışmak ancak zaman geçtikçe bir sürü sınav sistemi olsun veya bir yere girmek için torpil olsun vs. gibi uğraşlar oluşmaya işler zorlamaya başladı öyle kolay olmuyor açıkcası e insanlar ne yapsın bu durumda da üretim olmuyor tüketim oluyor uyuşuk bir şekilde yaşamaya devam ediyoruz.

0

gelişmiş bir ekonomi değilseniz bu önerme genelde geçerli olmuyor.bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde hangi eğitim durumuna sahip olursanız olun yine de işsiz kalabiliyorsunuz.

0

hayır kesinlikle böyle bir şey kurmak mümkün değil ikisi birbirine bağlı değil çünkü

0

evet. üniversite mezunları iş bulamıyor. düşük maaşlı işleri de kendilerine yediremiyorlar.

0

mümkün eğitimini aldığım iş kolunda bir iş bulamazsam veya olması gerektiğinden daha az ücretli işse o işi eğitimli insan yapmıyor ama eğitim seviyesi ne kadar düşükse iş seçmeme olayı o kadar fazla oluyor.

0

issizlik elbetteki egitimle dogrudan dogruya alakalidir;zira egitimli insanlarin is sahalari cok daha genistir.

0

okusan da okumasan da düşük maaşa her zaman iş bulabilir sin

0

bizim bu ülkede okuyupta işsiz kalan arkadaşlarımız çok ve doktorlar ve öğretmenler bile ıssız kalabiliyor yani okumak iyi birşey eline mesleğini almak gibi güzel birşey varmı ama bu ülkede geçerli değil önem verilmiyor nedense onca meslek sahibi olup işsiz kalan insanlar çok yani

0

bence de mümkün değil .eğitim sistemi ve işsizlik arasında herhangi bir ilişki yoktur .çünkü insanlar eğitime daha fazla önem veriyor ve yıllarca okuyor buna rağmen çoğu şu an işsiz.

0

hayır mümkün değil toplumun tamamı okumuş olsa bile işsizlik olabilir işçi açığı olsa da olabilir . nüfus çok iş gücü azsa durum vahim tamamen işçi açığı ve istihdam ile alakalı diye düşünüyorum küçük nüfuslu ülkelerde ya da almanya'da durum değişebiliyor .

0

bizim ülkemiz için söylemek gerekirse bu ilişkiyi kurmak mümkün değil. tus u geçemediği sürece doktor dahi işsiz kalabilir ülkemizde.