0

hayır gerçekten yok yaa biliyonmuu gardaş

0

bu konu hakkında bir bilgim yok maalesef

0

hindistan hava yolları ucagı boeing 747 1985 te kanada'dan yola cıkıyor yeni delhiye gitmek ıcın ama kaza oluyor bu korkunc bır kazadır çok sayıda ınsan öldü yine aynı hava yollarına ait boeing 757 de şiliye gitmek ıcın havalanır ve bu sekılde kaza yapmıstır.

0

11 eylül ikiz kulelerin yıkılması ve bircok masum insann ölmesidir

0

tarihteki en korkunç hava kazası benim kişisel görüşüm ; 27 mart 1977'de kanarya adalarının en büyüğü olan teneferi adası insan tarihinin en ölümcül hava kazasına ev sahipliği yapıyor.klm'ye ait boeing 747-206b tipi bir yolcu uçağı pan american world boeing 747-121 tipi uçağa çarpıyor.dünya tarihinin en büyük uçak kazasında 583 kişi hayatını kaybediyor.bu kazayı bu kadar trajedik yapan ise yanlızca ölen insanların sayısı olmuyor.klm uçağının kaptan pilotu van zenten'in yapmış olduğu büyük hayata onlarca insanın hayatına mal oluyor..

0

tek bildiğim 11 eylül de kullanılan boeing tarzı uçağın ikiz kuleler çarpması

0

tamam bebeğim bal bal bebeğim merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın merhaba nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın 6 merhaba ve bu konuda bir şey var mı diye soran bir olursa lütfen olsun diye aşk acısı çekiyor merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım ve bu yemek takviyesi almazsa çeşitli hastalıklardan dolayı hayatlarının riske girmesi mümkün hale gelir ve gider mi olur lan kız dediğin ufak tefek bir taneden haftada 7 tane mama ihtiyacı doğmaktadır nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba ve bu konuda bir şey var mı diye soran bir taneden haftada haftada 7 tane mama ihtiyacı doğmaktadır nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba ve canım benim ya seviyorum semi merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba ve canım benim çok teşekkür ediyorum sayın bakanım bu sayfamızı paylaşarak bize en büyük en büyük desteği verebilirsin merhaba ve bu konuda bir şey var yok aşk mu ya ben bu kadar güzel bir gün olsun inşallah bir bu yana eksikti zaten o yüzden de bir gün daha çok seviyorum ya da arama arama yapabilirsiniz merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba ve canım benim ya seviyorum semi merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba ve canım benim çok teşekkür ediyorum sayın bakanım bu sayfamızı paylaşarak bize en büyük en büyük desteği verebilirsin merhaba ve bu yemek yemek için bu miktar 770 türk lirasi olarak da bilinen ve yemek takviyesi almazsa çeşitli hastalıklardan dolayı hayatlarının riske girmesi mümkün hale gelebilir ama bu sefer de ben mi yanlış biliyorum ama bu sefer de ben mi yanlış biliyorum ama bu sefer de ben mi yanlış biliyorum ama bu sefer de ben mi yanlış biliyorum ama bu sefer de ben mi yanlış biliyorum ama bu sefer de ben mi yanlış biliyorum ama bu sefer de ben mi yanlış biliyorum ama bu sefer de ben mi yanlış biliyorum ama bu sefer de ben mi yanlış biliyorum ama bu sefer de saldırırsa nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba ve bu konuda bir şey yok aşk acısı çekiyor merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba ve bu konuda bir şey var 5 6 tane olmak üzere toplam 11 adet sokak hayvanına hayvanına bakım yapılmaktadır ve bu konuda bir şey yok var mı diye soran bir taneden haftada 7 tane mama ihtiyacı mama ihtiyacı var bu hayatta en büyük desteği verebilirsin merhaba ve bu konuda sizi çok seviyorum ya da arama yapabilirsiniz nasılsın merhaba canım nasılsın nasılsın merhaba

0

1.boeing 747
23 haziran 1985'te sabahın erken saatlerinde, hindistan hava yolları uçağı boeing 747, hindistan'ın başkenti yeni delhi'ye gitmek üzere kanada'ya çeviren uçağın kısa süre sonra sinyali hava trafik kontrolü'nün ekranından kayboluyor. ardından bölgedeki birçok gemi arama çalışmalarına başlıyor. ne yazık ki arama gemileri, uçağın kaybolmasından iki saat sonra atlas okyanusu açıklarında uçağın enkazına ulaşıyor. mürettabat dahil 329 kişinin bulunduğu uçaktan kurtulan olmuyor.

2.boeing 757
2 ekim 1996 lima peru aeroperu 603 sefer sayılı uçak, santiago şili'ye gitmek üzere havalanıyor. uçak; boeing 757 tipi, gelişmiş bir jet. 61 yolcu ve 9 mürettebat taşıyan uçakta, kalkıştan birkaç dakika sonra bir şeyler ters gitmeye başlıyor. uçağın yerden ne kadar yüksekte olduğunu gösteren altimetre takılıyor. uçak havada olmasına rağmen yüksekliği '0' gösteriyor. hemen ardından hız göstergesi devre dışı kalıyor. gece deniz üzerinde hiçbir yön göstergesi olmadan kör uçuş yapan pilotlar iniş yapmaya karar veriyorlar ve kule görevlilerine uçağın yüksekliğini soruyorlar. kule görevlileri uçağın yüksekliğinin 7.000 fit olduğunu söylüyor ancak bir anda uçağın kanadı yere değiyor ve uçak denize çakılıyor. 603 numaralı uçuştan geriye ne yazık ki hayatta kalan olmuyor.

3.boeing 737
1 şubat 1991'de us air 1493 nolu uçak los angles hava alanına doğru yol alıyor. kule uçağa hızlıca alçalmasını, güney yönünde çok fazla hava trafiği olacağını söylüyor. hemen ardından kaptan pilot alçalmaya başlıyor. kaptan iniş izni için kuleden izin istiyor ancak cevap alamıyor. ardından bir dakika içinde tekrar kuleyle bağlantı kurmaya çalışıyor. iniş ve kalkıştan sorumlu kule görevlisi diğer uçaklara odaklanmış durumda olduğu için çağrıyı duymuyor. sonunda beklenen iniş izni veriliyor ancak 1493 yere iniş yaptığı sırada infilak ederek alevler içinde los angles hava alanına çarpıyor. acil durum araçları derhal devreye giriyor ancak uçağın kabini zehirli dumanla doluyor ve yolcuların bir kısmı uçakta mahsur kalıyor.

4.mcdonnell douglas dc-9

4 nisan 1977'de southern airways 242 sefer sayılı uçak, 81 yolcuyla beraber atlanta'ya gitmek üzere 3.45'te havalanıyor. 81 yolcunun çoğunluğunu yakın üslerden gelen ordu mensupları oluşturuyor. bir jet uçağı olan dc-9, yoğun yağış altında yoluna devam ederken bir anda kasırga başlıyor. uçağın her iki tarafı da yoğun dolu yağışıyla sarsılıyor. beyzbol topu büyüklüğündeki bu dolu parçaları, uçağın ön camlarını çatlatıp tahrip ediyor. uçağın elektrik gücü azalmaya başlıyor ve yoğun sisten ekranda ufuk çizgisi görünmüyor. beyzbol topu büyüklüğündeki bu dolu taneleri uçağın motoruna da zarar vermeye başlıyor ve sol motor tamamen duruyor.

0

ispanyanın tenerife kentinde hava alanında klm hava yollarına boeing 747 tipi yolcu uçağı iniş yaptığı esnada, iniş pistinden daha ayrılmamış olan pan american hava yollarına ait uçağa çarpması sonucu toplam 538 kişi hayatını kaybetmiştir. kaza 27 mart 1977 tarihinde gerçekleşmiştir.
japon hava yollarına ait boeing 747sr tipi uçak kalkıştan 12 dakika sonra dikey kuyruğunun kopması sonucu uneo kenti yakınlarında takamagahara dağına çarpmıştır. toplam 520 kişinin öldüğü kaza 12 ağustos 1985 tarihinde japonya da gerçekleşmiştir.
suudi arabistan hava yollarına ait boeing 747 tipi yolcu uçağı ile kazakistan hava yollarına ait ilyushin 76 tipi yolcu uçağının havada çarpışması ile toplam 349 kişi yaşamını yitirmiştir. bu kaza 12 kasım 1996 tarihinde hindistan'da gerçekleşmiştir.
ermenonville hava faciası olarakta adlandırılan kazada türk hava yollarına ait dc 10 tipi uçak kargo kapının açılması ile dengesini yitirerek paris yakınlarına düşmüştür. kaza sonucu 346 kişi hayatını kaybetmiştir. bu kaza 3 mart 1974 tarihinde fransa'da yaşanmıştır.

-1

buraya yazığ cevap bekliyeceğine googleden bak

0

tarihte bir çok ölümcül, dehşet uçak kazaları olmuştur. bir çoğunda birçok insan hayatını kaybetmiştir, havacılık kazaları denince tabikii boeing 747 ile başlanmalıdır hindistan hava yollarına ait olan boeing 747 uçağı hindistandan kanadaya gitmek için kalkıyor rotasını önce londraya çeviriyor ve belli bir süre sonra sinyali kayboluyor uçağın enkazı arlas okyanusu kıyısı olan bir bölgede bulunuhor uçak enkazındaki herkes öldüğü için canlı kimse bulunamıyor ne yazıkki...
douglas dc8 i unutmamak lazım, 1977de yaşanan uçak kazasında ne yazıkki pek çok can kaybı yaşanmıştır, her ne kadar havacılık en güvenli ulaşım densede inanmayın çekin bir kredi ve nereye isterseniz oraya arabanızla gidin, uçaklar tehlikelidir sakın binmeyin

0

1.tenerife faciası, 27 mart 1977 - tenerife, ispanya
klm boeing 747 - pan am boeing 747 uçaklarının karıştığı kazada, kalkış halindeki klm indikten sonra henüz piste terk etmemiş pan am ile çarpıştı. kazada toplam 583 kişi öldü.
2.japon hava yolları uçuş 123,12 ağustos 1985 - ueno, japonya
japon hava yollarına alt boeing 747sr tipi uçakta kalkıştan 12 dakika sonra dikey kuyruğun büyük bir kısmı koptu pilotların yoğun çabası sonucu 32 dakikada uçan uçak ueno yakınlarında takamagahara dağına düştü .15’i mürettebat 520 kişi ölürken dört kişi kurtuldu. bu kaza aynı zamanda tek uçağın karıştı en çok ölümlü kazadır.
3.12 kasım 1996-yeni delhi, hindistan
suudi arabistan hava yollarına ait boeing 747 ile kazakistan hava yolları ilyushin 76’nın havada çarpışması neticesinde boeingdeki 312, ilyushindeki 37 kişiden kimse kurtulmadı ve toplam 349 kişi hayatını kaybetti.
4. türk hava yolları uçuş 981,3 mart 1974-paris, fransa
türk hava yollarına ait dc tipi uçağın kargo kapısı kalkıştan kısa bir süre sonra açıldıve uçak paris dışında düştü. çok büyük bir hava faciasıdır 346 kişi ölmüştür.
5.hindistan hava yolları uçuş 182, 23 haziran 1985-irlanda
hindistan hava yollarına ait londra-delhi uçuşu yapan 237b tipi uçak irlanda hava sahasında teröristler tarafından uçağı yerleştirilen bombanın patlaması sonucu parçalanarak okyanusa düşmüştür 329 kişi hayatını kaybetmiştir

0

tarihteki en ölümcül sivil havacılık kazası 27 mart 1977 yılında kanarya adalarında iki yolcu uçağının çarpışmasıyla 583 kişisin hayatını kaybettiği kaza olarak kayıtlara geçmiştir. bir diğer kaza ise japonya da iç hat seferi sırasında yaşanmıştır. 1985 yılında yolcu uçağının dağa çarpması sonucunda 520 kişi hayatını kaybetmiştir.

0

ucakla ulasimin en guvenilir yol oldugunu dusunuyoruz fakat bazen oyle ufak hatalar ucagin dusmesine neden oluyor ki insan hayret ediyor. 1977 de kanarya adalarinin en buyugu olan tenerife adasi insanlik tarihinin en olumcul havacilik kazasina sahit oluyor. yolcu tipi bir ucak baska bir ucaga carpiyor. bu ucak kazasinda tam 583 kisi hayatini kaybediyor. bu kazanin sebebi ise ucak pilotunun pistte izin almadan hizlanmak gibi olumcul bi hata yapiyor

0

en pis kazalrdan biri aslında pis deil daha pisleri var dostum aslımda en pis kaz degil enpis olan can kaybı bunlar genelde ihmalerden dolayı gerceklesmistir nese en pis olan sey seytan ückeni
bunu nasıl anlatacagımı biliyorum ama neyse anlatayım bildigimi
bu üc bolgeden olusan bir dagdır bu dagın ortasından gecen her sey bir anda yok oluyor ve bulunamıyor internete yazsan bir cok fotoları görürsün kayıp olanlaer bir süre soran bulunuyormus bi ornek o ralardan ucan bir ucak kayıp olmus ve 158 yıl sora bir piste inip sora 10 dk icinde tekrar havalanmıs pencerelerinden görenler icinde iskeletler oldugunu idada etmistir bende bukadar daha detay lı anlatım icin google amcadan yardım alabilirssinnnnnnn :) :) :) :) :(

0

eşref bitlis in düşürülen helekopteri çok soru gizlide kaldı

0

bence muhsin yazıcıoğlu’nun kazasıdır çünkü onunla birlikte bildikleri de öldü

0

bilmiyorum maalesef yardımcı olamayacagım.

0

havacılık tarihindeki en korkunç kazalar
boeing 747 23 haziran 1985 hindistan
boeing 757 2 ekim 1996 lima peru aeroperu 603 sefer sayılı santiago uçağı
boeing737 1 şubat 1991 de us air 1493 nolu uçak
mcdonnell douglas dc-94 nisan 1977 de southern airways 242 sefer sayılı uçak
boeing 737 3 mart 1991 9.40 da united airlines 585 sefer sayılı uçak
boeing 737 14 ağustos 2005 günü heliosa ait boening- 737 tipi yolcu uçağı
boeing 747 27 mart 1977 de kanarya adalarının en büyüğü olan tenerife adası

0

adb iran basra korfezi ukranya sudi arabistan