0

adı üstünde sınanma.
allah her kulunu ayri ayri sever, her kulunu gözetir.
şimdi diyeceksiniz ki neden bunca kötülük var?
herkes iyi olsaydi imtihanın ne anlamı kalirdi?
sonucunu bilsede bizi nefsimizle imtihan eden rabbimiz herseyin en iyisini bilir ve uygular.

bunca teferruatli bir cihan da biz %1 ini bile keşfedememişken siz düşünün yaradılış gayemizi ve evreni.

sonuç olarak her varligin yaratılma sebebini ancak allah bilebilir.

-1

allah sana bir akıl vermiş o aklı ne tarzda kullanabileceğini kendin düşünmek zorundasın yani eğer allah seni imtihan etmeseydi sana sen kendin bunu yaptın diyemezdi allah’ın vermiş olduğu aklı ne yönde kullanman senin elinde .

0

sen ki kendi iradene kendi aklına sahipsin. varsayalım ki bu sınamalar yapılmadı ben sizin ne yapacağınızı biliyorum diyerek hep hüküm verildi. o zaman da aklımızı kullanıp ben onu öyle yapmazdım şöyle yapardım yok onu da şöyle değil böyle böyle yapardım diye itiraz etmezmiydik. kesinlikle ederdik bundan hiçbir kuşkum yok. rabbim de bu yüzdendir ki bizi yeryüzüne yerleştirdi. sınavlara tabi tutuluyoruz. kendi kararlarımızi kendimiz veriyoruz. öldükten sonra hesap vermeyi gittiğimizde hiçbirşey için itiraz hakkımız da yüzümüz de olmayacak.

0

allah insanı imtihan eder çünkü ; allah insana irade vermiştir. her şey allah'ın elinde olsaydı o zaman bizim imtihana girmemizin bir anlamı olmazdı. yaptığımız ettiğimiz eylemlerden sorumlu olmazdık .çünkü bu bizim kaderimiz in bir parçası olurdu. allah bize özgür irade vermiştir .bu yüzden imtihan ediliriz .

1

eğer bu dünyada imtihan olmasaydı herkes doktor, hakim, dişçi, öğretmen, hemşire, polis, hakim, savcı olurdu. yani herkes kafasına göre meslek sahibi olurdu. o zaman yeryüzünde kargaşa çıkardı. her şey birbirine girerdi. iyi ki imtihan var ve insan kazandığı konumdadır. iyi ile kötüyü ayırt etmek için sınav şart.

0

abla sen vala çok değişik sorular soruyorsun senin bu sorun senin allah'ı yargilaman anlamına geliyor sen allah'ı yargılayamazsin ve onun ne yapacak ne edecek işine karisamazsin bak sen bekliki sordgun soruda islam'a inanıyorsun ben bunda bunu anladım sen allah'ın yarattığı bir kılan allah seni yargılar ama senin allah'ı yargılama gibi bir durumun yok analdin onun için bencs bu sorular olmuyor inanmaya bilirsin ben sana birşey diyemem bir önceki sorndaki benm cevabmi oku ben sana herşeyi yazdım inanıp inanmamak sana kalmış

1

çünkü biz yaşıyorsak biz nefes alıyorsak allah sayesindedir. eğer allah olmasaydı bu dünya mahlükat olmazdı. şu yediğimiz nimetler olmazdı biz evimizde yemeğimizi yiyorsak ekmek bulupta yiyorsak allah sayesindedi. eeee bununda bir karşılığı olacak tabi o yüzden allah bizi imtihana tutuyorki verdiğim nimete ne kadar şükredebiliyor bir zorluk gördüğünde bana ne kadar yalvarabiliyor diye.

0

cennet ve cehennem dolayisla olabilir:)