0

karbonhidrat vücut için dengeleyici bir besindir. insanlar karbonhidrat alarak proteinin yetersiz kaldığı durumlarda protein açığını kapatabilir. enerji verir ve sağlıklı bir yaşam formülüdür. karbonhidratlar vücut enzimleri için önemlidir. diğer besinlerin protein gibi eksik kaldığı yerlerde açığı kapatır ve dengeler.

0

karbonhidratlar vücut için olmazsa olmazdır. bunu şöyle açıklayalım. ben vücut geliştirme sporunu yaptığım için , gün boyu karbonhidrat almak çok önemlidir. çünkü o karbonhidrat vücuda alındığında, sindirilmesi çeşitlilik gösterir. karbonhidratlar sindirildiğinde, kaslardaki glikojen depolarına taşınır. glikojen depoları boş olduğunda enerjimiz gün boyu az olur. zaten karbonhidratların esas görevi , vücuda enerji vericidir. protein ve yağlara göre çalışma mekanizması farklıdır . vücutta kullanım sırası karbonhidrat, yağ ve ardından en son olarak proteinler kullanılır. bu konular biyoloji konularıdır.

0

vücütta enerji amaçli olarak kullanilir enerji için ilk yağ sonra karbonhidratlar daha sonra protein ler kullanilar fazla tüketimi vücütta depolanir bu da kilo almaniza neden olur yağlar gibi düşünebiliriz gereği kadar tüketilmesi yeterli olacaktir herşeyin fazlasi zarar :))

0

karbonhidratlar başta vücudumuzun en önemli enerji kaynağıdır. ve vücutta öncelik olarak ilk karbonhidratlar kullanilir. fazlası karaciğerde depolanır.

0

vucüdumuzdaki en büyük enerji kaynağımızdır.

0

karbonhidratlar enerji kaynağıdır vücudun enerji ihtiyacının büyük bir kısmını karbonhidratlardan elde edilmektedir ayrıca kez odyssey hastalığının önleyicisi olarak bulunurlar vücutta kanda asit dengeleyici olarak bulunurlar ve çeşitli hastalıkların meydana gelmesinde önleyici olurlar protein enerji kaynağı olarak kullanılmasında azaltıcı bir rol oynamaktadır vücutta yeterli su ve elektrolit tutulmasına yardımcı olmaktadır karbonhidratlar ve metabolizma ara ürünler vücutta bazı maddelerin sentez edilmesinde görev alırlar bağırsakların görevini yerine getirmede bazı atıkların vücuttan dışarı atılmasına neden olurlar

0

insan metabolizması için gerekli yapıtaşları şu şekildedir;karbonhidratlar,vitaminler,proteinler ve yağlardır.vitaminler tamamlayıcı etki sağlar proteinler kasların ve kemiklerin beslenmesini sağlar yağlar vücudun su ve enerji depolamasını sağlar karbonhidratlar ise temel enerji kaynağı olarak kullanılır.tükettiğimiz besinlerde bize lazım olan en çok karbonhidratlardır.tahıllarda ekmekte makarnada bolca bulunur.karbonhidratların yakını sonucu oluşan enerji temel ihtiyaçlar için kullanılır.eğer vücûd yeterli karbonhidrat alamaz ise önce yağlar parçalanır ve zayıflarız daha sonra protein parçalanması başlar kaslar erimeye başlar eğer besin tüketmez isek protein tamamen yakılır ve bu ölümle bile sonuçlanabilir.bu yüzden dengeli ve sağlıklı beslenerek vücudumuzdaki karbonhidrat seviyesini korumamız gerekir.fazla besin tüketiminde ise karbonhidrat depolaması yapmaya başlayan vücûd yağa dönüştürerek biriktirme yapar.buda kilo almamızı neden olur ancak spor yaparak çok besin tükettiğimizde kaşların protein ihtiyacından dolayı yağ değil kas yaparak kilo almaya başlarız.kısacası temel doğal yaşamsal faaliyetlerimizi sürdürebilmek ve sağlıklı yaşayabilmek için sürekli karbonhidrat almamız gerekir.karbonhidratlar parçalanarak atp ye yani enerjiye ve beyin için gerekli glikoza dönüşür.

0

karbonhidratlar vücudumuz için hayati önem taşımaktadır çünkü enerjimiz çoğunu bu karbonhidratlardan karşılarız.

0

karbonhidratlar vücudumuza enerji sağlayan ve makarna ,ekmek ,baklagil gibi besinlerde bolca bulunur .eğer çok aşırı tüketirsek kişinin kilo almasına sebebiyet verebilir.

0

faydalar;
-enerji kaynağıdır.
-kezotisi hastalığını önleyici etkiye sahiptir.
-proteğinin enerji kaynağı olarak kullanılmasında azaltıcı bir rol oynamaktadır.
-vücutta yeterli su ve elektrolit tutulmasına yardımcı olmaktadır.
-karbonhidratlar ve metabolizma ara ürünler, vücutta bazı maddelerin sentez edilmesinde görev alırlar.
-bağırsakların görevini yerine getirmekte yardımcı özelliği büyüktür.

0

karbonhidratlar onemli besin kaynaklarimizdan birisidir vucudumuzun enerji ihtiyacini karbonhidratlar karşılar.kanımızda ki asit-baz dengesini karbonhidratlar saglamaktadir.sindirim icinde cok onemlidir karbonhidratlar sayesinde bagirsaklar calisir.fazla alınırsa vucutta yaga donusur.

0

karbonhisratlar vucudtaki enerjimizdir.

1

karbonhidratlar insanın kilo almasına yardımcı olur.

0

karbonhidratlar diğer bileşenler gibi hayatımızda oldukça büyük bir yere sahiptir.organik bir bileşen olan karbonhidratlar bildiğim kadarıyla en fazla sporcular kullanılır.karbonhidratlar sindirimde posa olarak ayrılır.fazla depolandığında yağa dönüşen karbonhidratların vücutta az bulunması vücudu tehlikeye sokabilir.sindirim sistemi bozar.en önemli görevi ise vücuda enerji vermesi.beyin dokusu bununla beslenir.diğer bir görevi ise ketozis hastalığını önler.aynı zamanda bağırsakların çalışmasını sağlayarak sindirime yardımcı olur .

1

karbondiyoksit aldığımız zaman bizim kanımıza karışıp ve daha çok enerji almamıza neden olan elmenttir.

0

hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir. karbonhidratların kullanımı çok önemlidir.
enerji kaynağıdırlar. beyin dokusu enerji için karbonhidratları kullandırılır. vucüdun enerji ihtiyacını çoğunu karbonhidratlar karşılar. ketosizi hastalık önleyici olarak başrol oynamaktadır. eğer karbonhidratlar az kullanılırsa ketonlar oluşur. bu moleküller vucutta asiditeyi arttırır. kanın alkalizini azaltır. bu duruma ketozis denir. proteinin enerji için kullanılmasını önleyerek protein ihtiyacını azaltır. vucutta yeterli su ve elektrolitlerin tutulmasına yardımcıdır. karbonhidratlar ve metabolizma ara ürünleri vucudda çeşitli maddelerin sentezine yardımcı olur. sindirim enzimlerinin etkilemediği polisakkaritler bağırsak hareketlerini arttırarak burada oluşan artıkların dışkı olarak atılmasına yardımcı olur.

0

karbonhidratların görevi kişiye kilo aldırmaktır.

0

hayatımızda çok önemli yere sahip olan karbonhidratların vücudumuzdaki kullanım görevleri çok önemlidir karbonhidratların sindirimi yapılarındaki monosakkaritlerin serbest duruma geçmesi demektir monosakkaritler değişikliğe uğramadan kana emirler ağızda tükürük bezlerinde ki amilaz enzimi ile başlayan sindirim ince bağırsakta tamamlanır mide öz suyunda karbonhidrat sindirim enzimi bulunmaz kan dolaşımına giren glikoz karaciğer ve kaslarda kullanılır yağ çevrilerek depolanır karbonhidratların görevleri şöyledir bir enerji kaynağıdır lar beyin dokusu enerji için karbonhidratları kullanılır vücudun enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karbonhidrat karşılar 1 gram karbonhidrat 4 kalori verir 2 keto sizi hastalık önleyici diriler eğer karbonhidratlar gereğinden az alınırsa vücuttaki normalden çok ketonlar oluşurbu moleküller vücut sıvılarında asidini artırır kanın alkalizini azaltır bu duruma ketozis denir 3 protein enerji için kullanılmasını önleyerek protein ihtiyacını azaltır 4 vücutta yeterli su ve elektrolitlerin tutulmasına yardımcıdır. best karbonhidratlar ve metabolizma ara ürünleri vücutta çeşitli maddelerin sentezinde kullanılır 6 sindirim enzimlerinin etkilemediği polisakkaritler bağırsak hareketlerini artırarak burada oluşan artıklarının dışarı atılmasına yardımcı olurlar normal olarak günlük enerjinin yüzde 60'ını karbonhidratlar yüzde 12'sini proteinler %38'ini yaglar sağlar.karbonhidrat kaynakları karbonhidratlar bitkisel besinler de yaygındır hayvansal besinlerde sütle ve süt ürünlerinde bulunurlar karbonhidratlar en zengin besinler tahıl ve tahıl ürünleri kuru baklagiller kurutulmuş meyveler bal pekmez reçel ve tahin helvası gibi tatlılardır sebze ve meyvenin türüne göre içerdikleri karbonhidrat miktarı değişmektedir.

0

karbonhidratlar enerji kaynağıdır vücudun enerji ihtiyacının büyük bir kısmı karbonhidratlardan elde edilmekte kızıl hastalığının önleyicisi olarak bulunur vücutta kanda asit dengeleyici olarak bulunurlar ve çeşitli hastalıklar meydana gelmesini önleyici olur protein enerji kaynağı olarak kullanılmasında azaltıcı bir rol oynamakta vücutta yeterli su ve elektrolit tutulmasına yardımcı olmakta karbonhidratlar ve metabolizma ara ürünler vücutta bazı maddelerin sentez edilmesinde görev alır bağırsakların görevini yerine getirmede bazı atıkların vücuttan dışarı atılmasını neden olurlar karbonhidratlar dengeleyici ve düzenleyici bir rol oynar enerji kaynağı olarak kullanılan karbonhidrattan şeker içerikli besinler anlamına da gelmektedir disakkaritler polisakkaritler gibi çeşitli bulunmaktadır genetik olarak da genetik materyalin içinde bulunan karbonhidratlar bulunmaktadır hücrelerin yapısında da karbonhidratlar bulunmaktadır hücrelerin yapısında bulunarak onlari özgü özellikler kazanılmasında sağlar karbonhidrat tüketimine dikkat etmek gerekir çünkü karbonhidratların aşırı tüketimi sağlığın bozulmasına neden olabilir aşağıdaki alanların yaşlanması karbonhidratlar nedeni ile gerçekleştirilebilir bu nedenle besinlerin düzenli ve yeterli miktarda tüketilmesi gerekir dengeli beslenme bu anlama gelmektedir

0

karbonhidratlar genelde tahıl ürünlerinde bulunur karbonhidrat proteinin parçalanması için çok gereklidir protein ise yani protein daha doğrusu yapıtaşı olan bölünmüş hali olan amino asiti sindirir karbonhidrat vücut için çok önemli bir besindir sindirim sistemi içinde çok gereklidir vücuttaki pis atıkları atmamız da yardımcı olur vücudu belli bir dengeye soktuğu gibi proteinle birlikte doğru bir şekilde alınırsa karbonhidrat insanın zayıflamasına daha doğrusu vücudun fit görünümünü kavuşmasına veya fit kalmasına sebep olur bu yüzden karbonhidrat çok önemlidir karbonhidratı pilav makarna ekmek gibi ürünlerde bulabiliriz ekmeği tercih ederken kepekli ekmek olmasına özen gösteriniz teşekkürler.