0

kusura bakmayın buraya çok ağır sözler yazardım ama platforma olan saygımdan dolayı yazamıyorum. işkur hiç bir halta yaramayan, en ufak bir iş hukuku bilgisi bile olmayan insanların size iş bulmasını beklediğiniz bomboş bir kurum. iş veren ile işçi arasında şöyle bir bağ kuruyor. iş veren kendi işçisini akrabası dışında eş dost tanıdık çocuklarını işe almak istiyor ve diyor ki işkura al şu belgelerle iş kura git en azından altı ay maaşını orası ödesin. kimisi işe gitmiyor bile, amaç devletten para almak. ya işten atıldım, koşa koşa işkura gittim şikayet etmek için bana tazminat vermeyecekler, sebepsiz yere çıkarttıklar demek için şunu mu yapsam, bunu yapsam diye ben sordum ben cevapladım. iş kanunu ile ilgili bir şey soruyorum sırf denemek için adam bilmiyor ya bilmiyor. ve gidipte bir işyerini şikayet edebileceğiniz bir sistem yok. şöyle işi sen bul devletten para almak için patronla anlaş işkur da önünü arkasını araştırmadan size maaş versin. düşünün ki işsizlik maaşı alıyor iseniz size buldukları saçma işlerin iş görüşmelerine beğenip gitmezseniz işsizlik maaşınızı kesmekle tehdit eden bir devlet var. ben üniversite mezunuyum, bana sezonluk otellerde turlara müşteri çekme işi buluyorlar. sezonluk işi ben ne yapayım kaç yaşına gelmişim. inanın oturup çay kahve içmekten başka bir iş yapmıyorlar, ha birde dosya işleri size iş buldukları falan yok.

0

iş bulma ve kurma maksadı ile kurulmuş bir kâr amacı gütmeyen kuruluş ismidir .bircok vatandaş işkur sayesinde iş bulmaktadır.

0

işkur kar amacı gütmeyen devletin iş bulma aracıdır.meslek kurslarına katılarak da günlük ücret ve meslek edinebilirsiniz

0

işkur şu an için bir işe yaradığını düşünmüyorum. iş için gidiyorsun işi bile bizim bulmamız , konuşmamız gerekiyor . patronların da canına minnet .

0

işkur iş arayan vatandaşlarin uğrak limanı

0

iş kur işsizler için iş açığı olan yerlere eleman alıyorlar en çok başvuru oluyor ve kura ile ne kadar saçma bi sistem bence yani çözmesi çok zor.

0

işkur işsizlere iş arama ve işsizlik maaşı bağlanması gibi görevleri vardır

0

işsizlere iş verir :d öncelikle size mesleğini sorar, sizi kaydeder, daha sonra size uygun olan işlerden bulur ve iş verir.