0

hepimiz ergen olduk hepimiz kendimizden örnekler verelim:
öncelikle aşırı duygusallık oluyor aşık olma ihtimali sevme ihtimali yükseliyor. daha sonra dik başlı olmaya başlıyor ergenler: dünyaya kendilerini kurtaracağını zannediyorlar. aileye saygisizlik basliyor. dik baslilik basliyor. sivilce çıkıyor bol bol. boyumuz uzuyor. yüzümuz degisiyor guzellesiyoruz. kizlarda ve erkeklerde bazi organlarda buyume gerceklesiyor.

1

baya bir değişiklik oluyor, cunki hayatin dönüm noktası cocukluktan büyümeye geçtiğimiz zaman. bıyıklar çıkıyor erkeklerde ses kalinlasiyor, boy uzuyor, sivilceler çıkıyor hormon değişikliği sebebiyle, ve daha asabi ergen gerisi oluyorlar.
kızlarda ise, biraz daha farklı yine boy uzuyor sivilce çıkıyor ses belki, göğüsler çıkıyor adet olunuyor, ve ergenliğin tribi sarıyor dört bir yani, biraz öfkeli biraz tripli alıngan ve bol sivilceli. ;)

0

ergenlik döneminde bir takım fiziksel değişiklikler meydana gelir. ses tellerinde kalınlaşma ve vücuttaki kıllanmalar. ayrıca hareketlerde sakarlık ve suygusal anlamda içe kapanma veya tam tersi zıtlaşmalar görülmeye başlanır.

1

ergenlik döneminde kişide bir çok değişiklik olur.bunlardan fiziksel ve ruhsal olarak diyebiliriz.mesela ergenlik dönemindeki bir kişide erkek olarak söylüyorum yüzünde sivilceler çıkabilir sakallar çıkabilir gün içinde bir sürü duygu değişimi olabilir.bir çok değişiklik olabilir.en çokta derimizde çok yağlanma oluyor.buda çok büyük bir değişikliktir.vücudumuzda terlemeler oluyor.kaslarımız gelişiyor artık biraz iri yapılı alıyoruz.kilo alma oranımız artıyor.bazı kişilerde olmuyor bu kilo artması fakat ginede bence %60 oranla artıyor kilo.ruhsal olarakta gün içinde çok duygumuz değişebiliyor.mesela sabah mutluyken bi anda üzgün olabiliyoruz.bir sürü hayaller kuruyoruz.çok sinirli oluyoruz sürekli kavgaya eğilim felan bir sürü kötü şeylerde olabiliyor.özelliklede kızlarda çok duygusallık oluyor.

1

ergenlik dönemi insan olgunlaşır ama bazı insanlar olgunlaşınca abartiyor yani değişik değişik hareketleri var ben mesela çok firlamaydim ama ergenlik döneminde uslu bir kız oldum bazıları öyle değil çoğunlukla erkekler bı tavir bı hal yani anlamış değilim onun için bazı ergenlik döneminde insanların yüzünden sivilce olur yani bildiğim bu kadar erken ligi geceli seneler oldu :) unuttum