1

benim için orijinal olması çok önemli. korsan kitap almam.

0

kitap alirken orjinal olmadina dikkat ediyorum. yazarin yazdigi kitaptan ziyade yayainevinin cok masrafi oluyor cunku. kitabin redaksiyonu, kapak grafik tasarimi , kultur bslanligina gidip bandrol islemleri, masraflari, hele ulkrmizde yabanci bir yazarin kitabi cikiyorsa bir de ustune cevirmen ucreti, baskilar, kagitlar bilmrme neler baya masraflari oluyor. hepsi evine ekmek goturuyor. o yuzden her zaman orijinal kitaptan yanayim.

0

hayır korsankitsp olup olmamasına dikkat ederim ve orijinal olmasını isterim. çünkü orada ciddi bir emek var. yani kitabın orijinal olmasında. korsan kitaplar eksik veya yırtık olabiliyor bu yüzden dikkat etmek gerekiyor. yazarların verdikleri emeklere yazı oluyor. ancka luda var ki günümüzde kitaplar çok pahalı buna bir çare bulunmalı oysaki en uygun olan kitaplar olmalı hem herkesin rahatça ulaşabilmesi için hemde daha okunur olması için biliyorum yazarın çok büyük emeği oluyor yayınevleri de bundan kazanç sağlıyor ancak biz insanlar da öyle öokda zengin sayılmayız. yani kitap alabilmek için ben harçlıkları o biriktiriyorum açıkcası. veya insanlar bir yerden kısarak alıyorlar. bence biraz daha dikkat edilmeli ve kitap fiyatlarının uygunolması için çalışılmalı. bazı kitaplar çok pahalı oluyor.

0

kitap kitapdır aslında.
korsanıda orjinalide bilgi vermeye dayalıdır.
bizim orjinal yada korsan diye ayırt etmeye kafa yormak yerine içindeki verilen bilgilere kafa yormamız gerekir aslında kitap buna dayalıdır.

0

iyi okur, orijinal okur. ortada bir emek var ve o emekten faydalanmak istiyorsak emeği geçene hakkını vermek lazım.

0

hiç korsan kitap almadım asla da almam ödünç aldığım bir kitabı bile cok seversem alıp kütuphaneme koyarım. ögrenciyken harçlıklarımı kitaplara harcardım hala da harcamaktan keyif alıyorum. çocuklarıma bırakabileceğim çok geniş bir kitaplığım var. herkese de orijinal almayı tavsiye ediyorum. kitabın yazarı, çevireni, yayinevi nasıl kazanacak o zaman.

0

yazarın ve yayın evinin hakkına girmek istemem. o nedenle orijinal kitap almaya çalışırım özellikle son yıllarda hep orijinal alıyorum.

ama ömrümde hiç korsan kitap almadım dersem de yalan söylemiş olurum.

0

orijinal kitap aldım hatta set aldım ama para durumunuz her zaman iyi olmuyor bunu bilen korsan kitapçılar da piyasayı iyi kullanıyor ve okumak için yardım ediyor gibi gözüküyor benim gözümde bir kitap istedim kimse vermedi o kitabın sahipleri okuyamazsın kitabın güzelliğini bozarsın diler kitaplıüında duracak o zamanlar param yoktu gittim aldım korsandan ama içimde hep bir kötü mü yapıyorum duygusu vardı

0

onun dışında kitap alamayan yine her türlü okur. kütüphaneler, halkevleri, arkadaşlarının arasında okuyan varsa onlardan al oku.

2

benim gibi bu konuda pimpirikli olan hep orjinal alır. şimdi korsan alıp okuyan biz orjinal alanlara diyecek ki enayiler korsanı daha ucuzayken orjinali alıyorlar. hayır. aslında biz emeğe saygı duyuyoruz. yazar onu yazıyor, yayınevine gönderiyor. oradaki redaktörler bir yazım yanlışı, noktalama&imla yanlışı var mı diye baştan sona bir kitabı bitiriyor. bu süre zarfında kapak mizanpajıyla uğraşıyorlar, ona karar veriyorlar, bandrol ve ısbn alma zorunluluklarından dolayı kültür ve turizm bakanlığına gidiyorlar, (yani o korsanların arkasındaki ısbn dedikleri var, marketten hani geçirirlerken dıt diye öttürüyorlar, okutuyorlar ya ürünü. o) sonra baskıya giriyor, o bandroller tek tek yapıştırılıyor kitaplara. sonra kitap sitelerine, kitapçılara dağıtıyorlar. ayy yazarken yoruldum, ve korsan okuyanlar sadece bu kitabı alıp fotokopi yoluyla çoğaltıp ciltlettirmiş kişilerden mi alıp okuyorsunuz. ve onların yaptığına da emek diyorsunuz. ekmek parası diyorsunuz. yayınevinde çalışanlar, onlar eve ekmek götürmüyorlar mı, hırtapozlar. şimdi o korsana para bulanlara şunu diyorum. tamam bazı kitaplar aşırı pahalı. ama artık kitap siteleri var sürekli kampanyalar yapıyorlar. hatta korsana vereceğinizden de aşağı bir para verebiliyorsunuz kittaplara. onun haricinde zaten puan sistemi var hepsinde, alışveriş yaptıkça puan biriktiriyorsunuz ve yeniden kitap siparişi gireceğiniz zaman kullanabiliyorsunuz.

0

tabii ki herkes orjinal kitap al mayı isterler ama;
bazen durumumuz olmuyor durumu olmayanlar oluyor o yüzden korsan kitap alıyor bak çünkü korsan kitap ucuza satıldığı için ama tabii ki de orijinal olması önemlidir elimizden geldiğince orjinal kitaplari alalım bence arkadaşlar çünkü bir nevi haksızlık etmiş oluyoruz korsan kitap aldığımızda..

0

ne yalan söyleyeyim ilk önce konusuna bakarım. ama genel olarak orijinal olmasınada dikkat ederim.

0

kitap okumayı seven bir insan asla korsan kitap almaz. bu o kitabın yazarına hakaret ve ihanet olur. ben sadece kitap konusunda değil hiçbir şekilde korsan ürün kullanmıyorum. her markanın orjinalinin satıldığı güvenilir mağazalar var. bilmeden alıyorum falan demekte saçma olur çünkü.

0

benim param neye yeterse ona alirm ama çoğunluk orijinal yani bütçemiz iyi değilse korsan alirm biraz daha ucuz oluyor birde bn fazla kitap okumam artık bırak kitabı kendime bile bakamıyorum artk oğlum sağolsun :)

0

korsan kitab'a tamamen karşıyım.
o kadar emekle hazirlanan şeyi boyle harcayamaz bir çırpıda kimse. orjinal olması önemli.

0

kitap alırken orjinal olmasına elbette dikkat ediyorum. emeğe saygı herşeydeb önce gelmelidir.

0

kesinlikle orjinal kitap alıyorum korsa n hiçbir ürün almam emeğe saygı.