0

günümüzde torpilin yoksa iş bulamaz iş yapamazsın. devlet dairelerine bir bakın. ne kadar boş gereksiz insanlar var ama hepsi de birilerinin torpili ile oraya gelmişler. benim bulunduğum kurumun amiri artvin şavşatlı. kurumda 200 personel var. merkezi sistemle atananlar hariç mülakatla alınanların hepsi artvinli. adam resmen artvini taşımış buraya. artvinde bu kadar artvinli yoktur.

0

evet mümkün herşey torpil değildir. gerçekten hakkını vererek çalışıyor isen birçok konuda başarılı olunabilir.

0

torpilsiz bir yerlere grlmek o kadar zorlasti ki... yani nereye elini atsan torpil yani. artik universite mezunuyum ama markette calismak istemiyorum. markette çalışacaksam niye universite bitirdim ki ben. yani o zaman üniversite acmasinlar, mezun cikmasin o kadsr. sadece is odakli acilsa bolumler, gam yemeyecegim. yani zaten markette calissam universite okumam degil mi. sonra universitr mrzunu is begenmiyor diyorlar. yani benim calisacsgim yerde de torpille baska biri olursa olur mu? benim yapacsgim isi baskasi. bunlar hep torpille. kav kerr denk geldim oyle. okudugu bolum farkli ama yaptigi is farkli... o kadar doluyum ki bu konuda.. yani daha yazsam yazarim aslinda ama..

1

ülkemizde torpilin uygulanmadığı alan mümkün değildir, yoktur.

0

şans eseri biryerlere gelebiliriz fakat bu devirde arkanda kimse yoksa biryere gelmek zor.

0

şuan ki sistemde malesef bu pek mümkün görünmüyor örnegin ben bir işe girecekken daha başvuru sırasında bana soruyorlar refansın kim veya referansın varmı diye referans adı altında bir takım torpiller döndügüne inaniyorum

0

yani günümüzde torpil olmadan bir işe girmek pek mümkün sayılmaz hele devlet dairelerinde işe girmek istersen ya da belediyelerde hastanelerde işe girmek torpil olmadan pek mümkün değil sadece mümkün olan iş asgari ücretle hamallık yapmaktır odur biri torpilsiz olabilir bazıları sadece iş olsun diye sigortasız bile çalışıyorlar.

0

bence mümkün değil her yeri torpil almış durumda atanıp memur olman için dayın var mı diye soruyor millet o yüzden iş bulmak bu devirde çok zor.

1

şuan ki durumda torpil ve referans olmazsa hiçbir iş yine giremiyoruz. bu durum çok kötü bir şey.

2

maalesef günümüzde torpilsiz iş yapmak hiç mümkün değil. artık her işe torpilli olan kişileri alıyorlar.

0

önceden babalarımız zamanında felan liseyi bitince hemen işin hazır olurmuş. şimdi ise lise, üniversite okuyorsun yine mezun olduktan sonra için hazır olmuyor. bu zamanda dayın, amcan varsa girmek istediğin yerde tanıdığın varsa çok kolay şekilde işe girebiliyorsun. istersen hiç okula gitmemiş bile olsan istediğin kademede işe başlayabilirsin. o kadar üniversite okumuşi yüksek lisans yapmış kişiler de bizim işimiz hazır diye beklemesin. ne kadar o işte başarılı ol, profesyonel şekilde bil ama seni hemen işe almazlar. önceden mezun ol birde yabancı dil bilgin olsun seni havada karada kapar derlerdi ama şimdi ki iş yerleri ne mezun olduğun bölüme ne mezun okula veya yabancı diline bakıyor mevlanın dediği söz gibi ne olursan ol yine gel anlaşını, torpilin varsa ne olursan ol alırız mantığı ile yürütmektedirler.

0

bu zaman da bşraz açıkcası zor yani öyle denebilir genel olarak birilerini ortaya koyuyor millet anca öyle iş sahibi olunuyor öteki türlü bşraz zor açıkcası benim sevmediğim durumlar ama mecbur olduğu zaman da millet çekinmeden yapabiliyor.

0

mümkün ama çok zor malesef. bu torpil işinden hepimiz çekiyoruz. hakedeni işe almayipta belkide hic birsey bilmeyen insanlari ise aliyorlar. hakkimiz yeniyor ve cok buyuk kul hakkina giriyorlar. ama hakkimizi aramaliyiz bence. herkes hakederek işe girmeli insallah birgun bu torpil işi kalkar ve herkes hakettugi gibi bir hayat yasar ve hakederek birseyleri basarir.

0

yani muhakkak vardır tabi günümüzde torpilsiz iş yapan uzun yıllar okuyup diploması ile iş yapanlar vardır muhakkak vardır .ama benim kendimce fikrim ne yaparsan yap yani oraya kendi yemeklerini gidemiyorsun muhakkak torpil lazım oluyor ve bence her iş kendine göre belli torpiller sayesinde olmuştur.

0

hiç zannetmiyorum. artık bir iş sahibi olan herkes kendisinde torpil yapma yetkisi görüyor. önüne gelen bir pozisyon açıldığında kendi arkadaşlarını ve akrabalarını işe aldığı için doğru düzgün iş ilanı bile verilmiyor.