0

fabl bir fotoğraf bu gün boyunca bir kere

0

fabl: edebiyatta hayvanları, bitkileri ya da cansız maddeleri insanmış gibi konuşturtarak bir insanlara bir nasihat verilmesini amaçlayan öykü türüdür. örnek olarak; ağustos böceği ile karınca

0

fabl hayvanların konuşturulduğu insani karakterlerin hayvanlara yerleştirdiği hikayelerdir fabl türünün kahramanları genellikle hayvanlar olur ve aslan kaplan kedi fare gibi aklınıza gelebilecek bir sürü hayvan karakter baş kahraman olur ve insanlara ders verme amaçlı bir türdür fabl.

0

fabl dediğimiz şey; hayvanların bir olay çercevesinde konuşturularak, ders çıkartan hikayelerdir. hemen ezop masalları aklıma geldi..

0

fabllar hayvanların konuşturup bir olay etrafında şekillenen hikayelerdir . genelde batı edebiyatında ezop masalları la fontenin yazdığı ezop masalları örnek gösterilir. doğu edebiyatında ise beydaba nın yazdığı kelile ve dimne bu türe örnek olarak gösterilebilir . fabllar olay çevresinde gelişen metinlerdir . fabllar çocuklar için çok öğretici bir özelliğe sahip olabilmektedirler . çocuklarınıza mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum çocuk gelişimi açısından gerçekten önem teşkil ediyorlar .

0

karekterlerini hayvanların oluşturduğu sonunda hayat dersi veren öykülerdir. bremen ve mızıkacıları en bilinen örneğidir.