0

yavuz sultan selimdir. küpe takmasının sebebi köleliğe karşı çıkmasıdır. çünkü o zamanlar küpeyi kölelere taktırır pazarlarda kimin kölesi ise belli olurdu. o da böyle birşey yapmıştır. köleliğe karşı olduğunu belirtmek için.

0

cevabı tabiki de yavuz sultan selim dir.
başka bir ülkeye gittiğinde bakıyor ki hepsinin kulağında küpe var. adamına sormuş bunlar ne için bunları kulağına takıyor. adamı da demiş ki bunların hepsi köle (kul) demiş. ondan sonra sultan selim' de küpe takmaya başlamıştır. etrafındakiler sorduğunda ise şu cevabı vermiştir:"bende bir kulum ve sahibimde allah'tır" demiş

0

yavuz sultan selim'dir. allah'a kul olduğunun simgesi olarak takmıştır.

0

yavuz sultan selim deyip geçmeyeceksiniz. ne kadar rivayetler doğrulanmasa da insanlar bu olayla hatırlar büyük padişahı. kendisi rabbine ve dinine bağlı bir adamdı. fakat onun aşkı her yerde göreceğiniz türden bir basitlik te değildi. kendisini tamamen allah'a adamak istediğinde kölelerin kölelik nişanesi olarak bağlılıklarını temsil eden küpeleri gördü. bu küpe onun için güzel bir temsil olmuş olmalı ki "ben rabbimin kölesiyim, bu da benim nişanemdir" diyerek o da kulağına halka kulelerden taktırdı. fakat ben yine de bu rivayetlere kulak asmanızı istemem. öyleki resmi çizilen kişi yavuz sultan selim olmayabilir. çünkü fark ettiyseniz bütün padişah portreleri neredeyse aynıdır bunun sebebi osmanlıda padişahların resim çizdirmemesidir. aralarından birisi resim çizdirince ölen padişahlar ve ondan sonrakiler de bu çizilen portre esas alınarak tasarlanmış birer uydurmadırlar.

0

tek kulağına küpe takan osmanlı padişahı yavuz sultan selimdir..

0

kulağına küpe takan osmanlı padişahı yavuz sultan selim dir.

0

yavuz sultan selim bir kulağına küpe takmışır çünkü o dönemde osmanlı da köleler vardı. insanlar günlük işlerini yaptırmak için bir eşya gibi para ile köle satın alırdı. ve köle olan insanların köle olduğunun anlaşılması için kulaklarına küpe takarlardı. yavuz sultan selim buna tepki göstermek için bende allah’ın kölesiyim diyerek bir kulağına küpe takmıştır.

0

siz insanların kölesiyseniz bende allahın kölesiyim diyerek kulağına küpe takmistir yavuz sultan selim

0

yavuz sultan selim osmanlıda küpe taka tek padişahtır köleleri görerek etkilenmiştir allahın kölesi olduğu anlatmak için küpe takmıştır.

0

yavuz sultan selim dir manidar bir anlamı vardır

0

kulagina kupe takan padisah yavuz sultan selimdir

0

tek kulağına küpe takan padişah yavuz sultan selimdir, kulağında küpe olan tek tablosu vardır ,onuda yabancı bir ressam yapmıştır.

0

yavuz sultan selim'dır nedeni ise mısır'a gittiğinde oradaki insanların kölelerin kulaklarına küpe takıyorlarmış oda ben de allahın bir kuluyım, kölesiyim demiş ve küpe takmış.

0

bir sebepten dolayı kulağına hatta sol kulağına küpe takan padişah yavuz sultan selim'dir.

0

yavuz sultan selim'dir. kölelerin kulağında küpe olduğu gibi, ben de allaha köleyim manasında taktığı bilinir.

1

yavuz sultan selim olduğu söylenir. o dönem kölelere bu şekilde küpe takılmaktadır. padişah da "ben de allah'ın kölesiyim." diyerek küpe takmıştır.

bazı tarihçiler ise kulağında küpe olan resimdeki şahsın yavuz değil de şah ismail olduğunu iddia etmektedir. kesin bir bilgi yok gibi bu konuda.

0

yavuz sultan selim olduğu bilinir