1

çay nasıl yapılır,püf noktaları nelerdir?

hayatımda harbiden hiç çay yapmadım.bu yüzden lütfen kısa ve öz bir şekilde yazıcak varsa çok memnun olurum.bu şekilde sizin dediklerinizi uygulayacağım.

7 cevap
0

tarifi belli de... asıl demlendikten sonrası önemli...yüksek ısıda fazla bekletirsen haşlak olur. tadı bozulur. yanık kokar. onun için, demledikten sonra sürekli altının açık olması yanlış...
en az 10 dakika bekleyip öyle açmak ve en fazla 30 dk. içinde de bitirmek lazım. yoksa bayatlıyor.

0

ilk olarak çay suyunu koyalım daha sonra çay suyu kaynasın demlik kısmına su kaynadıktan sonra ilk olarak kaynak suyu koyalım ve üstüne kişiye göre değişir ama 2 kaşık çay koyalım daha sonra demlenmeye bırakalım öyle hemen 5 dakika da çayı bardaklara dökmeyelim azıcık demlensin 15 20 dakika civarı kaynasın o zaman daha lezzetli ve daha güzel olur rengi bile daha güzel olur.

0

çayın yapım aslında çok kolay. sadece güzel bir çay içmek istiyorsan değişik püf noktaları var. ilk önce yarım su koyularak ateşe koyulur yani ocağa koyulur. daha sonra çaydanlığın üst çaydanlığın içine 2 çay kaşığı çayı koyarak genellikle ben rize çayı kullanıyorum. daha sonra çayın içine yani rize çayının içine tomurcuk genellikle artık her yerde satılıyor a101'de de bulabilirsin. bunu da koyarak ikisini karıştırmalısın. tomurcuk içinde daha güzel bir koku ve tat bırakıyor. özellikle de yapım denemen gerek.daha sonra su kaynadıktan sonra içine üstüne koyularak çaydanlığın. altına tekrardan su koyulmalıdır yarıya kadar. daha sonra kısık ateşte pişirilerek afiyetle içilir bu kadar.

0

suyu iyice kaynat. mümkünse içme suyu olsun. demliğe suyu koyup üzerine iki yemek kaşığı kadar çay koyun. önce çayı koyup üstüne suyu koyarsan çay haşlanır tadı olmaz. daha sonra en az 15 dakika demlenmediniz bekleyin.

0

cayin yapilisimi olur sanki yemek tarufi sorarmisin gibi sormusun

0

habere çıkmıştı kaliteli çay nasıl yapılır diye ama ben genelde sallama yapıyorum

0

çayı demletikten sonra en az bir 20 25 dakika beklenmesi lazım en büyük noktası bu