0

arkadas ortamın olması lazım bol bol senı dısarı cıkarmalılar eglencelı seyler yapmalısınız.

1

depresyon, her türlü mutsuzluk ve üzüntü hali içinde kullanılmaya başlandı ülkemizde. oysa bu durumlar ile hiç alakası yok. her ne kadar günlük hayatta moralimiz bozulduğunda ya da canımızı sıkan bir durum ile karşılaştığımızda hemen "ben depresyondayım herhalde" deriz. oysa depresyon kişiden kişiye değişiklik gösteren, psikolojik, biyolojik ve sosyal faktörlerin bileşiminden oluşan son derece karışık duygu durum bozukluğudur. depresyon belirtileri bireyler arasında farklılıklar gösterebileceği gibi, karşılaşılan en sık karakteristlik özelliklerini sıralarsak bunlar; ümitsizlik, çaresizlik halleri. duyguları kontrol edememe. günlük aktivitelere duyulan ilginin artık azalması. iştahta belirgin artış ya da azalış. kilo da belirgin artık ve azalış. uyku düzeninde belirgin sapmalar. öfke kontrolü yapamamak. huzursuzluk. belirgin bir enerji kaybı. kendinden nefret etme, suçluluk duygusu. dikkatsiz davranışların artması. bir işe odaklanamama.. ve nedni belli olmayan fiziksel ağrılardır. depresyonda bulunan kişiler içinde bulundukları durumu, derin bir boşluk içindeyim gibi tarif ederler. bazıları ise, yaşamdan koptuklarını ve hiç bir şey yapmak istemediklerini belirtirler. eğer normalden fazla kendinizi engelleyemeden her şeye ağladığınızı düşünüyorsanız depresyonun diğer belirtilerini gösterip göstermediğinizi de kontrol etmeniz lazım, diğer maddelere bakıp.. kadınlarda; kilo ve iştahta artışla beraber, karbonhidratlı gıdalara yöneliş, artan uyku ihtiyacı, yoğun suçluluk duygusu,mevsimsel olarak bu duygu değişimlerinin olması şeklinde kendini gösterirken, erkeklerde belirtileri daha farklıdır. bunlar, daha dışa dönük belirtilerdir. sayacak olursak; uzun saatler boyu çalışma, yakın çevreyi oluşturan arkadaş ve akrabalardan uzaklaşma eğilimi, madde kullanımı, şiddete eğilimin artması, öfke nöbetleri ile sadakatsizliğin artması gibi belirtiler olabilir. gençlerde daha çok huzursuzluk ve öfke ile kendini gösterir. kişisel bakımlarından vazgeçme, okuyorlarsa derslerine olan ilgisizlikleri gibi. depresyon gibi duygu durum değişikliklerinde, doktorlar tarafından eğer önerilirse antidepresan kullanılması etkili bir tedaviye başlangıç olabilir.

0

depresyona girmenin cok yolu varda depresyondan kurtulmanin yolu varmidir bilmiyorum. sahsen depsresyona girince hic bizaman cikamiyorum ve cikamayacagimi da biliyorum. çözüm varsa önerebilirsiniz kesinlikle denerim simdiden tesekkurler

0

depresyon çağin hastaliği... kadınlarda daha çok görülüyor. bunun nedeni de erkeklerin duygularını daha rahat açıklayabilmeleri, toplum baskısını daha az hissetmeleri, alkol alma vb. şekildeki faaliyetleri ile streslerini atma imkanları olması vb. olarak açıklanıyor.

çocukluk döneminde cinsel ya da duygusal şiddete maruz kalanlar, erken ebeveyn kaybı yaşayanlar, işsizler, kadınlar, boşanmış ya da ayrı yaşayanlar, kişilik yapısı depresyona yatkın olanlar, daha önce depresyon geçirmiş olanlar, hormonal değişiklik yaşayanlar, yakın zamanda hayatında önemli olaylar ve stres yaratıcı etkenler yaşayanlar, madde kullananlar sosyoekonomik yönden geride olanlar depresyon riski ile karşı karşıya sayılıyorlar. depresyon işte verimi de düşüren bir etken...

depresyonun belirtilerine gelince, mutsuzluk, isteksizlik, karamsarlık, umutsuzluk, zevk azlığı en önemlileridir. hastalar yaşamdan zevk almazlar, etkinliklere ve sosyal hayata katılmak istemezler. sorumluluklarını yerine getirmekte zorlanırlar. sabahları uyanmakta ve yataktan çıkmakta da zorlanırlar. günlük aktiviteler bile zor gelir. kişisel bakımlarını yapamaz hale gelebilirler. dişlerini fırçalamak bile zor gelir. işten, bireysel ilişkilerden hatta cinsellikten bile yeterli zevk almazlar. enerji düzeyleri düşüktür. kendi özbenliklerine saygıları düşüktür. her konuda kendilerini suçlayabilirler. intihar düşüncesi ya da girişimleri olabilir. uyku ve yeme bozuklukları olabilir. çok uyuma ya da uyuyamama görülebilir. bazı hastalar duygusal açlık yaşar ve sürekli yemek yeme davranışına girebilir. buna mukabil yemeden içmeden kesilenler de görülür.

depresyon tanısı için bu belirtilerin tamamının görülmesi gerekmez, bir kaç tanesi bile yeterlidir. bir kez depresyon yaşanırsa tekrar riski de vardır. ayrıca genetik etkenler de depresyonun sebebi olabilir. ailelerinde depresyon öyküsü olanlar da risk gruplarındadır.

bu kara tablodan sonra iyi haber, depresyonun tedavi edilebilir olduğudur. depresyondan kurtulmak mümkündür. her şeyden önce uzman yardımı almak tercih edilmesi gereken bir yoldur. terapi almak çok faydalıdır. eğer terapi ile çözülmesi zor ağır bir vaka söz konusu ise psikiatrist yardımıyla ilaç kullanılabilir. beyin kimyasının bozulduğu hallerde ilaç tedavisi şart olabilir.

spor yapmak depresyonun tedavi edilmesinde ve önlenmesinde çok etkilidir. düzenli spor yapılmalıdır. bu bir yürüyüş bile olabilir. zaaten açık havaya çıkmak, insanlarla birlikte olmak başlı başına depresif duruma iyi gelecektir. farklı ortamlara girmek, hobiler edinmek de faydalıdır. en önemli çözümlerden biri de çalışmaktır. çalışmak depresyon için önleyici tedbir olarak da kabul edilebilir. insanlar ya da diğer canlılar için faydalı olma duygusu da depresyona karşı iyidir.

0

bir noktaya odaklanmayıp hep bir yenilik içerisinden olmak lazım örneğin; yeni bir kişiyle kaliteli bir sohbet etmek, yeni bir tişört almak, bunları daha çok örneklendirebiliriz önemli olan insanın ne istediği ne ile mutlu olabildiği ne ile mutlu oluyosan onu yap elalem ne der diye düşünmeden.

0

depresyondan kurtulmak için ilk önce dizi depresyona sokan sorunun kaynağını ne ise ondan kurtulmak olacaktır. eğer bu mümkün değilse ortamı terkedin yada kişi ise kişiden uzaklaşın. daha sonra telefonunuza bir kulaklık takıp pop veya hareketli müzikler dinleyin. daha sonra boş bir oda da bir yastığı dövebilirsiniz. komedi filmi izleyebilirsiniz. son olarak eğlenceli arkadaşlarınızla dışarı çıkıp gezebilirsiniz.

0

sosyallesmek en iyisidir bence egitimler almakda olabilir kisaca kendinizi mesgul edecek seyler bulmaniz.depresyonda neden oldugunuzu bilmem ama konusu ile alakali birseylerle muhattap olmamaya surekli kafanizi baska yerlere vermeye bakin derim.
eger bunu da yapamazsaniz psikologlardan yardim almanizda fayda var

0

depresyon gibi durumlarda olabildiğince aklı selim düşünülmeli çünkü bu gibi durumlarda panik yapmak kişiyi bitirir.poztif düşünce bu durumda çok önemli olumsuz düşünceler daha ileri götürür. ilgi alanlarını genişleten hobileri olanlar bu durumdan çabuk çıkar.çevreninde rolü büyük bu konuda yardım etmeli kişiyi olumlu şeylere teşvik etmelidir. eğer bu da olmuyorsa derhal bir uzman başvurulmalı gereken tedbirler alınmalıdır.uzamanın yönlendirmesi kesinlikle yapılmalıdır. kişi yapmıyorsa yakınları o kişiyi takip edip yapmaya zorlamalıdır. yoksa allah muhafaza kötü durumlara gidebilir olaylar.zaten intihar ve sapkınlıkların temel kaynağı ilermiş depresif hal toplum olarak duyarlı olmalıyız. devletimiz halkı kamu spotu vs bilinçlendirmeli ve destek vermelidir.akıl sağlığı toplum huzuru ve refahı için ekmek,su gibi temel ihtiyaçtır.

0

uzmanlık alanım olan bir konu! daha önceden bu sıkıntıyı yaşadıgım için size bi kac tane tiyo vere bilirim. öncelikle müzik dinlemekten bu dönemde uzak durun. bunun nedeni dünlediğiniz her tarz müzik sizi derinden etkileyecektir ve sözleri sizin canınızı acıtacaktır. sosyal bir hayat yaşamaya calısın. mesela sinama,park ve temiz hava alacagınız yerlere gidin sık sık. bir uzman psikolog eşliğinde antidepresan ilacları kullana bilirsiniz! oldukca fazla kitap okumaya calısın, filimler izleyin ve hayatın tadını cıkarmak için emek harcayın.

0

eğlenceli müzikler dinlenmeli,dışarı çıkıp yürüyüş yapılmalı, pozitif arkadaşlarla görüşülmeli,komedi programları,komedi filmleri izlenmeli,hayvanlarla ilgilenilebilir,tiyatro,sinema,üretilebilir dahası.

0

alışveriş yapabiliriz gezmeye gidebiliriz veya sevdiğimiz bir kitabı okuyabiliriz