5

fazla merak başa bela mıdır?

bilim adamları da meraklıdır

17 cevap
2

saçma şeyler için merak kötü olabilir ama bilgiyi arama konusunda merak kötü olamaz ve görmediğin şeyi görmek kadar güzel birşey olamaz. iki çeşit olarak ayırırız.

0

hani derler ya ya meraktan yada taraktan bence merak işine bulaşmayın derim

0

merakın olduğu konuya bağlı dine meraklıysan asla başına bela almazsın sağlık konularına meraklıysan çok daha iyi çevrene ve kendine faydan olur ama sen dedikoduya kötü huya meraklıysan kardeş senin için yapacak fazla birşey yok

2

bilgi içerikli olan şeyler için merak kötü bir şey değildir. ama bilgi dışındaki her şeyde fazla merak başa bela olur.

1

evet fazla merak iyi değildir insanın başına ne gelirse meraktan gelir.

0

evet çok fazla merak iyi bişey değil aşırıya kaçmamak lazım

0

kimine göre evet bela ama bana göre araştırmak için çok güzel bir sebep. merak olmasa nasıl insanlar araştırıp keşfedecek ki? merakı dedikodu ya da başkalarının hayatını kurcalamak için kullanmadıktan sonra bir zararı yok.

0

aslında evet ama iyi de merak kullandığın alana bağlı dedikodu ise beladır

0

once merak ettiginiz seyi akliniz da sorgulayin derim.sonucunun ne olacagini tahmin etmeye calisin ve sonrasinda konuya iyice merakinizi verin.
fazla merak bence basa bela degildir hatta faydalidir kimsenin bilemedigi ogrenemiycegi seyleri dahi ogrenme imkaniniz olacaktir.
her guzel seyin ufak bi bedeli olsada merakinda boyle bi olumsuz yani var.ama arastirin bilgi edinin sadece ne derece de durmaniz gerektigini bilin yeterli bu konuda :)

1

evet fazla merak başa beladır. her yemekte tuzum olsun diye her şeye atlayan, her şeyde bir kendini oraya atan, bir çok şeyden haberdar olan, yani tabiri caizse uçan kuştan haberi olan kişi mutlaka bir gün kafası ağrır. birçok meseleden kendileri sorumlu tutulur.

1

neyi merak ettiğine göre değişir başa bela olma konusu :)

1

evet fazla merak başa beladır. kim söylediyse güzel söylemiş. en basitinde küçükken veya okul zamanında merak ettiğimiz sigara, şimdiler cebimizi yakıyordu. keşke o zaman merwk etmeseydim de param cebimde kalsaydı, merak yüzünden bağımlı olduk.

1

aslına bakarsanız tüm buluşlar, tüm keşifler meraktan ortaya çıkmıştır. merak sayesinde insanlar yeni şeyler öğrenir, yeni dünyalara kapı açarlar. o yüzden ben merakın zararlı ya da olumsuz bir duygu olduğunu düşünmüyorum. insan dinini de merak edip öğrenirse bilgileri kalıcı olacaktır mesela... sağlığına dair bilgileri de merakla öğrenip hayatta kalma şansını yükseltecektir. ateşin yaktığını, suyun boğduğunu öğrenmesi için de merak gereklidir. bebeğini nasıl besleyeceğini, nasıl sevgi vereceğini de merak sayesinde öğrenir ve türün devamını sağlar...

çokça örnek verilebilir merak duygumuzun gerekli bir ihtiyaç olduğuna dair... ama işte merak edilen şey ilk etapta zarar verebilir. bir çocuk sobayı merak edip dokunduğunda eli yanar. o an için canı yanmıştır, başına bir bela gelmiş gibi görünmektedir. ama aslında o an ateşin yakıcı olduğunu öğrenmiştir. artık hayatı boyunca kendisini ondan korumayı, ateşi kontrol altında tutmayı bilecektir.

meraakınız artsın dilerim ki. :)

1

kesinlikle fazla merak başa beladır.evet daha çok küçüktüm ve başıma bununla ilgili bir olay gelmişti.yaşadığımız evin yakınlarında bir markette soygun gibi bir şey vardı herkes dışardan merketin içine bakıyorlardı ben de çok merak etmiştim ve içeriye girmiştim daha sonra markette soygun olduğunu anladım az daha yakalanıyordum ve onlar beni fark etmeden marketten geri çıktım kesinlikle fazla merak başa beladır.

0

evet kesinlikle çünkü her şey merak edilirse ters durumlar meydana gelir

1

evet kesinlikle fazla merak başa beledır! başıma merak yüzünden gelmeyen bir bela gelmedi. siz siz olun meraktan uzak durun. bunu size yasadıgım tecrübeler ile anlatıyorum.

1

her konuda fazla meraklı olmamak lazım, sonra başına iş alabilirsiniz.