0

bence herhangi bir yer ya da olay hakkında bilgi edinmek için birebir gözlem yapmak insana daha çok şey katar. bu nedenle çok gezen daha çok şey bilir.

0

çok okuyan daha çok bilebilir ama bildikleri geçici bellekte depolanır. çok gezen ise gezip görüp yaşayarak öğrendiği için sadece gezdiği kadarını bilir ama onu ömür boyu unutmaz. okuyarak öğrenme sınavı geçmek için çalışmaya benzer, sınavdan sonra unutulur misali.

0

tabikide değişmez kural çok gezen daha çok bilir çünkü kısa sürede çok yer gezdiği için herşeyi öğrenir kısa zamanda.

0

her zaman çok gezen bilir. okuyan insandan daha bilgiye sahiptir. yasanmisligi vardir her zaman .

0

bence çok gezen değil çok okuyan bilir çünkü gezen her şeyi her yeri ayrıntılı bir şekilde gezemez göremez bilemez bilgili olamaz ama okuyan insan her şeyi ayrıntılı bir şekilde okuyabilir ve çok kolaydır ayrıntılı bir şekilde gezmek zordur oturduğun yerden her şeyi okuyup öğrenmek daha kolaydır bu nedenle gezen değil okuyan bilir ve kültürlü olur her insan gezer ama her insan okumaz

0

çok gezen de çok şey bilebilir elbette ama çok okuyan daha ayrıntılı ve gerekli bilgileri öğrenir. hele meraklı biriyse konunun ıncığını cıncığını kitaplardan öğrenebilir tabiri caizse.

0

bu soruyu forum da daha once de gördüm. aynı sorular sorulmasa daha güzel olur. çok okuyan her zaman daha iyi bilir ama gezip gorerek daha iyi pekiştirildiği kanısındayım.

0

çok gezen bilseydi bize ilber ortaylı değil şeyma subaşı cahiller diye azarlardı :)

0

bence yaşayıp görerek öğrenmek çok daha etkilidir. ama okumanın da bilgisini ve faydasını yabana atmamak gerekir.