0

ilk önce hamur yoğrulup açılır lavaş gibi hamur koyulur üzerine kıymalı harç koyulur ve bu böyle tekrar eder kat kat

0

kayseri yağlaması tarifi
ilk olarak hamuru için
4 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz ve
un

kıymalı harcı için
yarım kg kıyma
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
5 tane soğan
2 tane biber
2 tane kırmızı biber
5 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber

şimdi nasıl yapılacağına geçelim.
hamuru için, bir kaba yaş mayayı, ılık sütü, ılık suyu koyalım mayayı eritelim ve kabarmasını bekleyelim. içine sıvı yağı ve tuzu koyup karıştıralım. unu azar azar ilave edelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim. hamuru 30 dakika dinlendirelim. hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparalım. oklava ile servis tabağı ebadında açalım. açtığımız hamurları teflon tavada arkalı önlü kızartalım.
kıymalı harcı için, soğanları, biberleri robottan geçirelim. domatesleri ince ince küp şeklinde doğrayalım. kıymayı suyunu salıp çeken kadar kavuralım. içine sıvı yağı, tereyağı, soğanları, biberleri, domatesleri ilave edelim ve iyice karıştıralım. sonra salçaları kırmızı pul biberi, tuzu, pul biberi ilave edelim ve orta ateşte pişirelim.
kızarttığımız hamurların üzerine hazırladığımız kıymalı harçtan sürelim ve üst üste düzelim. yağlamaları dörde bölüp sarımsaklı yoğurt ile servis edelim. bu kadar. afiyet olsun.

0

keşke bir yağlama olsa da yesek. buradaki amaç fazla kelime yazarak fazla para kazanmak mı tam olarak anlayamadım. yağlama nasıl yapılır hızlıca anlatayım. önce yağlama hamurunu açarsın ince ince, hamur ne kadar ince olursa lezzet bir o kadar mükemmel olur. sonra açtığın hamurları pişirirsin bir güzel, pişirme kıvamı da önemlidir. daha sonra hazırladığın kıymalı ve baharatlı içi bir lavaşın üstüne döküp yayarsın, sonra üstüne bir lavaş koyarsın onun da üzerinde aynı işlemi uygularsın. anlatırken karnım acıktı fena halde. bunun gibi 5 ile 7 kat civarında yaparsın bu işlemi. yanına da bir ayran yaptım mı tadından yenmez. tarif istersen tarifini de vereyim evladım. dört bardak un, 1 çay kaşığı kadar şeker, tuz, 1 su bardağı veya 1,5 su bardağına yakın ılık su (ılık olması şart), yarım paketten biraz fazla yaş maya, 500-750 gram kuzu kıyması (çok yağlı olmasın derseniz üçte bir dana üçte iki kuzu kullanabilirsiniz) bolca tereyağı, üç-dört yemek kaşığı kadar olabilir. iki-üç adet orta boy kuru soğan, iki adet kırmızı biber, iki adette sivri biber, üç dört adet domates. afiyetler olsun efendim. yaparsanız çağırın bizi de.

-1

kayseriliyim zaten argincik mahallesi'nde oturuyorum hani boşa anlatmama gerek yok içindeyiz zaten bı ton şey yazacam zaten ellerim ağrıdı

-1

hamur yoğrulur lavaşa benzer bir hamur yapılır pişirilir kıymalı harç hazırlanıp üstüne dökülür kat kat yapılır aynı işlem maydanozla servis edilebilir

-1

yağlama malzemeleri :
4 buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı toz şeker ,tuz
1 su bardağı ılık su
21 gram yaş maya

içi için :

600 gram kuzu kıyması
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet orta boy soğan
2'şer adet kırmızı ve sivri biber
3 adet orta boy domates
2 adet kesme şeker
tuz,karabiber ,pulbiber
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salçası

üzeri için:
2 su bardağı yoğurt
3 diş ince kıyılmış sarımsak

yağlama yapılışı :
unu derin bir kaseye eleyip ortasını havuz şeklinde açın. 1 çay kaşığı toz şeker ve tuzlu ılık suda mayayı eritip unun ortasına dökün. yeterince su ilave edip yumuşak bir hamurelde edene kadar yoğurun. hamurun üzerine nemli bir bezle orterek oda sıcaklığında 15 dk bekletin. ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince olacak şekilde pasta tabağı büyüklüğünde açın. açtığınız hamurları sacta veya yapışma yuzeylı bir tavada arkalı önlü kızartın. yumuşak kalması için bir bez örtünün arasına sarın.

diğer tarafta tereyağında yemeklık dogranmıs soğan ve kıymayı kavurun. ince kıyılmıi kımızı ve sivri biberi ilave edip kavurmya devam edin. ve daha sonra 1-2 dk kaynatın

lavaş ekmeklerini ilkini servis tabağına alın ve üzerine iç harçtan serpin. üzerine ikinci lavaş ekmeğini yerleştirin ve üzerine iç harçtan serpin. 5 sıra olacak şekilde aynı işlemi yapmaya devam edin.

sarımsaklı sos ile servis edin afiyet olsun :)

0

biber domates kıyma salça baharatlarla lahmacun gibi iç hazırlanıp yufka açılır yufka sacda pişirilir çevrildikten sonra kat kat iç harcı sürülür ve 4-5 kat olur.

0

biber domates salca kıyma baharatlarla iç hazırlanır ve harmanlanır. yufkası acılır yufkayı sacda cevırıldıkten sonra katkat harcı dokulur surulur.. 5 kat olunca yaglanır ve sonra yogurt sulur pişirildikten sonra servıs edılır.

0

kopyala yapıştır yapmıycam kıymanın soğanın salçanın mükemmel tadı kokusu yoğurdun tazeliği hamurun inceliği of ooof

0

un su şeker maya kuzu kıyması tereyağ soğan bıber

0

4 buçuk su bardağı un
1 çay kaşığı tozşeker, tuz
1 su bardağı ılık su
21 gram yaş maya
içi için:
600 gram kuzu kıyması
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
2 şer tane kırmızı ve yeşil biber
2 adet kesmeşeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salçası
üzeri için:
2 su bardağı yoğurt

0

kayseri yağlamasının tarifi
malzemeler
4 buçuk bardak un
1 çay kaşığı toz şeker 1 bardak ılık su
21 gram yaş maya
içi için
600 gram kuzu kıyma
3 çorba tereyağı
3 adet soğan
2 tane kırmızı biber
3 tane domates
2 adet kesme şeker
tuz karabiber pulbiber
1 bardak su
1 kaşık domates salçası
üzeri için
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
önce derin bir kaba alıp un tuz şeker beyaz mayayı ılık suda eritiyoruz bütün malzemeleri kattıktan sonra hamurumuzu yoğuruyoruz doğduktan sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz sonra üstünü nemli bir bezle kapatıyoruz 15 dakika oda sıcaklığında bekletin daha hamurumuzu ceviz büyüklüğünde alıyoruz bir tabak büyüklüğünde açıyoruz ve daha sonra bir tavada ya da saçta önlü arkalı pişiriyoruz daha sonra kıyma harcı için soğan biber kavuruyoruz kavurduktan sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz daha sonra tuz karabiber. pulbiber ekleyip bir güzel harcını yapıyoruz daha sonra acımız piştikten sonra savaşların üstüne harcımızı döküyoruz ve diğer bir lavaş ekmeği üstüne örtük bu şekil devam ediyoruz daha sonra servis yapıyoruz afiyet olsun yapanlara.

0

bugün de kayseri yağlaması tarifini vereceğim diğer bir adıyla şebittir
önce malzemelerini yazıyoruz önce hamuru için 4 su bardağı un kuru maya2 su bardağı ılık su 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuzkıymalı harcı için 350 gram kıyma 4 adet soğan 3 adet yeşil biber3 adet domates 1 yemek kaşığı biber salçası yarım çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı tuz karabiber pulbiber kimyon bir su bardağı sıcak suve üzeri için ise bir kase yoğurtbu yoğurt kese yoğurdu da olabilir ya da yoğurdun koyu yerinden olması gerekir bir diş sarımsak ve bir miktar tuz atmak iseiçin bir kasemalzemelerimiz bu kadar şimdi ise tarifine yani yapılışına geçiyoruzöncelikle hamurumuzuyoğuruyoruz unu geniş bir kaba alıyoruz ortasına tuz şeker maya kadın ılık suyla yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuruyoruz bu hamur elde edebilmek için uzunca bir süre yoğurup dikkatlice suyu az az bir şekilde katıyoruz eğer çok katarsak hamurumuz zıvır ve istenilen kıvamı elde mi elde edemeyizhamur uzunca bir şekilde yolluyoruz hamur mayalı hamuru yoğurduktan sonra hamurun üstüne örtümayalanması için bırakıyoruz genellikle sıcak yerleri tercih etmemiz gerekmektedir hamur oradan mayalanırken biz soğanları biberi minik minik doğruyoruz domatesleri rendeliyoruz kıymayı tavaya katıp yağ eklemeden altını yakıyoruz kısık ateşte olmasına dikkat etmeliyizsonra soğanları ekleyip iyice kavruluyoruz kavrulan soğanları biber salçası ekleyip bir iki kez ya da üç dört kez karıştırıp sonra biber ve rendelenen domatesleri ekleyip 5 dakika piştikten sonra bir su bardağı sıcak su ekleyip tuzunu karabiberini ekleyip kapağını kapatıyoruz15 dakika kadar sözleşmesini bekliyoruzmayası gelen mayalanan hamur 20 eşit bezeye bölüyoruz her birinin pasta tabanından biraz büyük büyük açıyoruztavayı ısıtıyor tamamının iyice ısınması lazım ki hamurları tek tek kurutmadan pişiriyoruz pişen hamurları sofra bezine sarılıyoruz ağzı kapalı bir kapta muhafaza ediliyor ediyoruz kurumasın diye ki daha lezzetli olsun diye geniş yayvan bir tabağa en altta yufka olan üzerine kıymalı sos yufka şeklinde diziyoruzsonra bu bunları 4 parçaya bölüyoruz üzerinde hazırladığınız sarımsaklı yoğurttan gezdiriyorum sıcak su ile servis yapıyoruz herkese afiyet olsun herkeseöneriyorum ve yapmasını tavsiye ediyoruz

0

soganı kıyma ile kavuruyoruz.içerisine karabiber salca koyuyoruz.dıger bir taraftan hamurunu hazırlayıp yuvarlak şekilde pişirip üzerine kıymalı sos bu işlemi 3 -4 kat yaparak tekrarliyoruz ve servise veriyoruz

0

ilk önce malzemelerden başlıyalım sonra lezetine yorumlara gelelim.
dört buçuk su bardağı un .....................çççççççççççççççç
bir çay kaşığı toz şeker .....,çççççççççççççççççççççç
bir su bardağı ılık su...şşşşşşşşş
21 gram yarım paket yaş maya . kkkkkkkkkkk
içi için de
600 gram kuzu kıyma
üç çorba kaşığı tereyağı...bbbbbbbb
üç adet orta boy soğan . vvvvvv
ikişer ader kırmızı ve sivri biber ......ccvcv
üç adet orta boy domates ..cdddddddd
iki adet kesmeşeker...rrrrrrrrr
tuz karabiber pulbiber.bbffffffff
bir bardak su
bir çorba kaşığı domates salçası ...
üzeri içinde ikş su bardağı yoğurt üç diş sarmısak..
unu derin bi kasede eleyip havuz şeklinde acın. bir çay kaşığı toz şeker ve tuzlu ılık suda mayayı erittin unu ortasına dökün .
su ilave ederken iyice hamur kıvamına getirin. nemli bir bezle üzerini kapatıp biraz bekleyin 10 dakika gibi sonra ceviz büyüklügünde parçalar koparın. sonra ince şekille acın sonra arkalı önlückızzartın. afiyet olsun

0

bak sana en ince ayrıntısına kadar yazayım annem yanımda o söylüyor bende yazıyorum bu arada kayserıden selamlar
5 su bardağı un
10 gr kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2,3 bardak ilik su,
bunlarin yapimini biliyorsunuzdur
harc yapımına geçelim normal bir çekirdek aileye göre hesap 4,5 kişilk bir aile rahat rahat doyar hatta kalırkd bilee
400 gr kiyma
2 adet büyük boy soğan
3 adet domates
5,6 adet yeşil biber isteğe göre acılıda olur
1,2 yemek kaşığı tercih sizin biber (kapya) kırmızı bi,ber salçası
1 yemek kaşığıda domates salçası
sıvı yağ göz kararı
tekrardan tuz atıyoruz
karabiber , pulbiber , ve su koyuyoruz göz kararı ile
geçelim yapılışına unu karıstırma kabına aldık daha sonrat ortasında bir boşluk anne deyimiyle (havuz) açınız unun üzerine de tuzu serpin , içine mayayı ve şekeri ilave edin daha sonra suyu ısıtıp ılık kıvamına gelince ılık suyu ekleyerek mayanın erimesini sağlıyoruz daha sonra haazırladığımız malzemeleri yoğurmaya başlıyoruz suyu dökmeye ve yoğurmmaya devam edıyorukz iyici yogurdukdan sonra üzerini bir bez yardımıyla kapatarak 1 saat maximum 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz bu sırada harç için hazırlık yapıyoruz veilk olarak 2 adet büyülk boy soğanlarımız vardı onları doğuruyoruz sonra domatesın kabuklarını soyuyoruz domatesi küp küp olacak şekilde kesiyoruz , doğruyoruz ve rendeliyoruz dbiberleride doğruyoruz tavaya kıymayı koyuyoruz ve suyunu alıp çekene kadar kavuruyoruz suyunu çektikten sonra soğanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz ardından biberleri ekleyipp biraz zaman geçitkten sonra da salça üstüne slca ilave ediyoruz ve karıstırmaya pisirmeye devam edıyoruz dahha sonra domatesleri ilave ediyoruz tuzunu ve baharatları harcımızın içine katıoyruz daha sonra bir bardak sıcak kaynar değil ılık da değil ortası bir bardak sıcak su iğlave ediyoruz kısık ateşte pişirip piştikten sonra altını kapatıyoruz harcı karıstırmak içi,n biraz beklşyoruz hamuru felan ayırmamaız lazım ellerim kopdu anne ya dedim :) ayırdıkdan sonra tezgahımızın ustune un serpiyoruz hamuru acıyoruz tavaymızı ısıtıyoruz ve hamurları cok sert pişirmeden önklü arkalı karıştırarak pişirmeye çalısıyoruz ,devam edıyoruz pişen yufkaları sofra bezine sarıyourz kapaklı bır kabımız varsa ıcıne alıyoruz yumusamasını bekleyeceız daha sonra uzerıne hep bırlıkte hazırlamış olduğumuz harcı yayıorzuz bu şekilde kat kat temeli sağlam olucak sekilde kast çıkıyor ve sıra sıra üsty üste koyuyoruz isteğe bağlı sarımsaklı isteğe bağlı normal yoğurtla kullanabilirsiniz afiyet olsun muck .

0

yağlama kayseri mutfağında gerçekten sucuk pastırmadan sonra tartışılmaz yeri apayrı olan bir lezzetlerin başında gelir. yağlamanın püf noktası hamurundan geçere aslında hamur ne kadar ince ve ne kadar lezzetli olursa yağlamada o kadar lezzetli olur .öncelikle yapmanız gereken şey yağlamanın hamurunu ayarlamak olacaktır bunun için yağ süt un tuz şeker kullanmanız gerekir. güzelce hamuru ayarladıktan sonra tek tek incecik açarak bir teflonda kızartmanız gerekir .tabiki sac varsa daha da bir lezzetli lavaş yani yağlamanın hammaddesi olan şeyi yapmış olursunuz . daha sonra ince hazırlanan lavaşları bir sofrada bekletin ki sertleşip yumuşamasın .daha sonra bir tencereye yağ dökün.üzerine güzelce yemeklik doğranan soğanları ilave edin .iyice pişirilen soğanların üzerine birazcık da karabiber ve kimyon atın . daha sonra ayarlanan bu soğan karışımına kıymanızı ilave edin . yağlama için uygun olan kıyma dana kıymasıdır. koyun ve keçi kıyması kesinlikle ağır bir koku verir . yerken bunu hissetmek istemezsiniz. daha sonra güzelce kavurduğunuz kıymanın üzerine tuz ilave edin ve birazcık oda sıcaklığında bekletin .daha sonra en alta lavaş üstüne kıyma gelecek şekilde sırayla yaklaşık olarak 5 6 kat yapmanız gereklidir.isteğe bağlı olarak iki çeşit yağlama yapılır birisi yoğurtlu olan ve benim beğendiğim orjinal olanı yani .diğeri de popüler kültürde yeri ap ayrı olan kaşarlı yağlama . oluşan kat kat lezzeti tam ortadan 4 e bölün üstüne isteğe bağlı olarak yoğurt yada kaşar rendeleyin ikisini birlikte yapmayın kesinlikle hiç güzel olmaz. eğer yoğurt güzelse et güzelse ve lavaş iyi yapıldıysa yağlamamız kayseriden mi geldi diye çeşitli sorulara maruz kalırsınız haberiniz olsun . şimdiden afiyet olsun

0

kayseri’ye ağlaması öncelikle hamuru hazırlamak gerekiyor ve ince ince lavaş ekmekler yapılır hiç harcı için kıyma domates biber daha rahat bunlar iyice karıştırılır ve yalanın bol olması gerekir her ekmekten sonra bir kat bu iç harcı sürülür böyle kat kat kat kat olur daha sonra iki veya dört parçaya bölünüp üstüne yoğurt eklenir gerçekten tadı harikadır ben daha önce evde denedim ve yaptım tadı şahane .

0

hamurdan lavaşlar açılır. hazır lavaşta kullanılabilir ama tat bakımından yemeğin lezzetini 10 dan 5 e düşürür. bu yemeği yapıyorsanız üşenmeyeceksiniz. bir teflona yağ koyulur. tereyağı olması aşırı lezzet verir. ardından soğanlar yemeklik doğranır ve onlarda tencereye koyulur. soğanlar ağza gelmemesi için karamelize kıvama gelene dek kavrulur. ben baharatların yağa tat bırakmasını severim. soğanlar kıvamını alınca çok az kekik, nane ve pul biber dökülür 1 dakika boyunca karıştırılarak baharatların tadının yağa bırakması sağlanır. ardından salça koyulur. ve sonra kıyma koyularak iyice pişirilir. fırına ise közlenmesi için biber soğan ve domates atılır. yanında güzel gidiyor da. kıymamız da pişince 1 lavaş koyulur üzerine kıymadan dökülür. ardından 2. kat koyulur ve yine kıyma yayılır üzerine isteyenelr ince dilimlenmiş kaşar da koyabilir. vee bu şekilde 5 kat yapılır. imm efsane lezzet közlenmiş soğan biber ve domatesi de tabağın yanına eklendikten sonra yenmeye hazıırr.

0

merhaba arkadaşlar size güzel ülkemizin efsane yemeklerinden kayseri yağlaması nasıl yapılır onu söyleyecem tarifi için
1 kase un
bir dis sarımsak
3 domates 4 soğan 4 biber
300 gr kıyma
tuz kara biber biber
bildirilerim bu kadar umarım yardımcı olabilmissimdir hepinize iyi günler bol kazançlar