0

türk edebiyatının ilk psikolojik romanı mehmet rauf tarafından kaleme alınmış olup "eylül" romanı ortaya konmuştur. eylül romanındaki karakterler süreyya, suat ve necip romanın baş kahramanlarıdır. romandaki ilginç olan bir durum ise süreyya bir erkektir. suat ise bir kadındır. yani erkek ismini kadına, kadın ismini ise erkeğe vermiştir mehmet rauf romanında. süreyya ve suat karı kocadır. necip süreyya'nın halasının oğludur. süreyya ve eşi istanbulda bir yalıya yerleşirler. necip sürekli onların evine girip çıkar ve zamanla suat'a olan hayranlığı artar ve aşka dönüşür. romanın sonunda ise eylül ayında bir yangın çıkar. necip süreyya'yı kurtarmak için içeri girer. daha sonra tavan çöker ve ikisi de ölür.

0

mehmet rauf tarafından yazılan eylül ilk psikolojik romandır.

0

mehmet rauf, "eylül"adlı romanı ilk psikolojik türk romanıdır.

0

edebiyatımızın ilkleri arasında yer alan ilk psikolojik roman, mehmet rauf'un eylül adlı eseridir. olaylardan çok kahramanların ruh hallerini kaleme alan eser, 1900 yılında servet-i fünun dergisinde yayımlanmaya başlamış, 1901 yılında ise kitap haline gelmiştir. kitapta, süreyya, suat ve necip bey arasındaki aşk üçgeninden bahsedilir.

0

türk edebiyatımızın ilk edebi romanı mehmet rauf un eylül adlı eseridir

0

mehmet rauf tatafından yazılan eylül romanıdır

0

mehmet rauf'un eylül romanı ilk psikolojik roman olarak kabul edilmiştir. ilk defa 1900-1901 yıllarında servet-i fünun dergisinde yayınlanan roman, 1901 yılında basılmıştır. insanların ruh hallerini çok iyi betimleyen ve ruh çözümlemeleri yapılan bir romandır. ayrıca o dönemin sosyal hayatı, insan ilişkileri, yalılardaki günlük hayat iyi fotoğraflanmaktadır.

0

ilk psikolojik roman mehmet rauf un eylül isimli romanı

0

mehmet rauf eylül isimli kitabı ilk psikolojik kitap ismimden biliyorum

0

normalde benim edebiyatım çok iyiydi ama son 5 senede baya unuttuğumu fark ettim şu an

0

mehmet rauf tarafından yazılan eylül isimli roman