0

her türlü israftan kaçınılması gerektiğine inanan birisi olarak yapılacak bu uygulamayı da gayet yerinde ve doğru buluyorum.poşetlerin ücretlendirilmesi ile birlikte marketlerden ihtiyaç fazlası poşet alımları da son bulacaktır bu vesile ile.

0

bu konuya olumlu yaklaşıyorum. çünkü doğa bu sayede daha temiz olabilecek. bir poşetin doğada yok olma süresi 100 yıl. fakat bence poşetler tamamen kaldırılmalı yerin kese kağıtları kullanılmalı. bu kese kağıtlarıda para ile satılmamalı. en mantıklısı böyle olurdu diye düşünüyorum.

1

doğa için geç kalmış bir adım. bu konuda fazla müsriflik yapılıyordu gayet yerinde bir uygulama.
çantamda zaten katlanabilir bir alışveriş çantası taşıyorum ve çoğu zaman bunu kullanmayı tercih ediyordum alışverişlerimde. bir keresinde kasiyer ne güzel yapıyorsunuz keşke herkes sizin gibi davransa demişti. ben de buna biraz da sizin teşvik etmeniz gerekiyor demiştim ve sonunda oldu.

ancak nedense bunun arkasında da birilerinin çıkarı ve rant olduğu düşüncesindeyim. umarım yanılıyorumdur ve bu sayede türkiye'de güzel bir uygulama başlar. denizler ve çevremiz plastikten arınmış bir hal alır. dünyada sadece biz yaşamıyoruz tüm canlıları düşünmeliyiz.

0

bence olması gerekeni yapıyorlar diye düşünüyorum. çünkü millet genel olarak boş yere israf yapıyor ve poşetleri bol bol çevreye saça biliyorlar.doğamızın kirlenmemesi için gerçekten güzel bir uygulama olacağını düşünüyorum.millet genelde almaktan vazgeçecek ve eski günlerdeki gibi sepet kullanılmaya başlayacaktır.poşetin doğada yok olması gerçekten uzun yıllar aldığını hepimiz biliyoruz ve bunun için de dikkatli olmalıyız.

0

zaten poşet fiyatları üstlerine yükleniyordu şimdi hem poşeti ayrı yükleyecekler hemde fiyattan yükleyecekler ne yaprsın ticaretteki ahlaksızlıklar işte

0

amaçları ondan da para kazanmak. israfın ya da çevre kirliliğinin önüne bu şekilde geçilmez. yalan. nefes alsak para olmuş zaten. eve götürüp hatıra diye saklamıyoruz o poşetleri. nereden ne çıkaracaklarını, bizi daha nasıl sömüreceklerini şaşırdılar.

0

çok iyi olur. doğanın katliamı konusunda geri bir adım atılmış olunur.