0

lym; beyaz kan hücresinin bir türü. vücudumuzun bağışıklık sistemiyle ilgilidir. kan tahlili sonuçlarında lym değerinin normal, yüksek ve düşük olduğu durumlar oluyor.

0

lym, yani lenfositler kanda bulunan akyuvar türlerindendir. bir diğer adı ile beyaz kan hücreleridir. kanda zararlı bakteri, virüs veya parazitlere karşı vücudu korumak ve bağışıklık sağlamak adına üretilmektedirler. lenfositler sayesinde bağışıklık sistemimiz hastalıklara karşı daha fazla dirençli olmaktadır. lenfosit miktarı kan testi ile belirlenir ve lym değeri ise bize sonucu verir. vücut yeterli lenfosit üretemezse lym değeri düşük çıkar. bu da birçok hastalığa ya da lenf düğümlerinin tıkalı olduğuna işaret eder. lym değeri yüksek ise, su çiçeği, kan kanseri, boğmaca, grip, otoimmün bozukluk, kan hücreleri iltihabı ya da viral hastalık veya enfeksiyonların habercisi olabilir. lakin bir hastalığı atlattıktan sonra da lym değerinin yüksek çıkması olağandır. sonuçlara göre uzman hekim gerekli müdahale ve uygulamaları yapacaktır.

0

lym kısaltmasını genelde insanlar lenfositler olarak kullanırlar. bunlar vücudumuzun çeşitli virüs ve bakterilere karşı savaşmamıza yardımcı olur. peki bu değeri düşüklüğünde neler ile karşılaşırız ?
-grip
-vücudun yeterince beyaz kan üretmemesi..
-yetersiz (az) beslenme
-radyasyon tedavisi
-aids virüsleri
-hiv virüsleri
peki bu lym değeri yüksek olursa bizi ne gibi tehlikeler bekler onlara da göz atalım...
-hepatit
-vaskülit
-adenovirüs
-tüberküloz
-brusella
-hiv virüsleri
-aids virüsleri
soruya yeterince cevap verebilmeye çalıştım soru için teşekkür ederim..

0

lenfositler bir çeşit beyaz kan hücresi türüdürler ve bağışıklık sistemiz tarafından hastalıklarla mücadele etmek bakteriler virüsler mantarlar parazitlere karşı koruma sağlamak için üretilen lenfositler kimi geldiğinde dalakta lenf bezlerinde üretirler ve hem kan sistemini hem de lenfatik sistem de seyahat ederler beyaz kan hücrelerinin yaklaşık %15 ila %40’ı lafı siktir yani normal lenfosit sayısı 1000 ila 4800 arasındadır lenfosit miktar yapılacak kan testi ile belirlenebilir lenfositler vücudun kendi hücrelerini yabancı hücrelerden ayırt edebildikleri için bedenimizi enfeksiyona karşıdaki yabancı maddelerin sandıklarından onları yok etmek için kimyasallar üretirler lenfositler bağışıklık sisteminde kan dolaşımındaki tüm beyaz kan hücrelerinin %20 ila 40.000 oluştururlar lenfosit sayısı normalde yetişkinlerde mikrolitre başını 1500 hücre ve çocuklarda mikrolitre başına 3000 gücüsün dedi iki tane alim fugitive vardır be hücreleri bt hücreleri ve hücreleri zararlı bakteriler virüsler ve toksinleri saldıracak an antikor üretmek gt hücreleri servisler tarafından ele geçirilen veya kanser haline dönüşen vücudun kendi hücrelerini yok etme vazifelidir

0

kanda bulunan değerlerdir. düşüklüğü yüksekliği araştırılmalıdır.normal değeri 1000-4800 olamalıdır.düşüklüğü enfeksiyona bağlıdır yüksekliği ise kanda lenfosit olaması demektir.

0

lenfosit bir akyuvar tipi olup kandaki lökositlerin yarısını oluşturur. kök hücrelerden üreyen lenfositler vucutta kemik iliği dalak ve lenf bezleri tarafından üretilir

0

lym ya da lenfosit beyaz kan hücrelerinin bir türüdür ve kemik iliğinde üretilir. lenfositler, vücudu hastalıklara karşı koruyup savunan antikorlar üretirler ve diğer hücreleri tehlikelere karşı uyarmak için kimyasallar gönderirler.bazen kandaki lenfosit oranı normal değerlerden aşağı düşebilir, bazen de yükselebilir. genelde her iki durumda da kanda bulunan anormal sayıdaki lenfosit geçicidir.fakat bu durum uzun sürerse lösemi gibi bazı ciddi duran hastalıklardan şüphelenilir. yetersiz beslenme sigara içme, aşırı stres ve birçok enfeksiyon lenfosit sayısında değişimlere neden olabilir. bu durum bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkiler

0

lym yani akyuvarlar kan testlerimizde ölçülen değerlerdir.eksik olması ileride ciddi problemlere sebep olmaktadır

0

valla akyuvar hücreleri diye biliyodum ama yanlışta biliyo olabilirim

0

yetişkinlerde 1700 çocuklarda 3500 akyuvarlar vardır

0

akyuvar hücreleri diye biliyorum. umarim yanlis bilgi vermem

0

lym nin açılılımı lenfosittir. lenfosit tahlilde beyaz kan hücrelerine isimdir. ortalama değerleri yetişkinde 1500 çocuklarda 3000 hücre üstündedir.

1

lym akyuvar tipidir.bağışıklık sistemimızı güçlendirip enfeksiyonlarla mücadele eder dayanikliligi sağlar vucudun

0

kan tahlillerinde lym= lenfositler (akyuvarların) kısaltmasıdır.

0

beyaz kan hucresidir bagisiklik sisteminin birer parcasidir

0

lym bir çeşit akyuvar hücresi olan lökosit türünden beyaz kan hücresidir. bağışıklık sisteminin birer parçasıdırlar ve hastalıklara karşı savunma oluşturmak adına üretilirler. büyük granüler lenfositler ve küçük lenfositler olarak iki çeşittir. bakteri, virüs, mantar ve parazit kaynaklı hastalıklara karşı metabolizmayı savunurlar. lenfosit hücreli, kemik iliğinde dalakta ve lenf bezlerinde üretilirler. hemositoblas(kök hücrelerden) ürerler. lenfosit hücreleri hem kan dolaşımında hem de lenfosit sistemde bulunurlar. lenfositler tüm akyuvarların yaklaşık yüzde 40'ını oluşturur. kan dolaşımdaki normal sayıları ortalama 1000 ile 4800 civarıdır. lenfositlerin tam sayısı yapılacak hemogram testi ile belirlenir. lenfositler b ve t hücreleri olarak iki türü vardır. b tipi lenfosit hücreleri, savunma sistemi için hastalıklara karşı antikor üretirler.
lym yüksekliği:
lenfosit hücreleri bazı durumlarda yükselir. bu durum genellikle metabolizmanin bir hastalığa karşı bağışıklık sistemini uyardığı ve lenfosit sayısının arttığı anlamına gelir. mikrolitrede üç binden fazla lenfosit sayısı lenfosit yüksekliği olarak değerlendirilir.
lenfosit yüksekliğine neden olan hastalıklar;
su çiçeği
grip hastalığı
tüberküloz
rubella sendromu
uçuk
hayvansal kaynaklı enfeksiyon
sarılık
lym düşüklüğü
lenfosit düşüklüğü bağışık bağışıklık sistemi yeteri miktarda lenfosit hücresi üretemediginde görülür. yetişkin ve çocuklarda lenfosit seviyeleri farklıdır ve lenfosit düşüklüğü teşhisi konmadan önce bu farklılık dikkate alınmalıdır. yetişkinlerde lenfosit mikrolitrede 1000 hücrenin altına düştüğünde çocuklarda ise 3000 hücrenin altında olduğunda lenfosit düşüklüğünden söz etmek mümkün olur. lenfosit düşüklüğüne neden olan hastalıklar
bulaşıcı hastalıklar (grip ve hepatit)
bağışıklık sistemi bozuklukları
stereoid tedavisi
radyoterapi

0

lym nin bir diğer adı ile lenfositler kanda bulunan lökositlerin yarısını oluştururlar ve 3 çeşide ayrılırlar. bunlar t, v ve nk olarak sınıflandırılırlar. kanda bulunan lym değeri bu üç tip hücrenin değerine göre değişmektedir yapılan testteki kan sayımı sonuçlarına göre bu hücrelerin kandaki oranına bakılır ve lymnin normal değerinde mi düşük mü veya yüksek mi olduğuna karar verilir.

0

lym olarak bilinen lenfositler. kanda bulunan beyaz kan hücresi türü olup hastalıklara karşı vüducu koruma görevi yapar . bağışıklık sistemini güçlendiren lym enfeksiyonlara karşı vücudu daha dayanıklı olmasını sağlar. lym yani başka ismi ise lenfositler ly ve lymph olarakta adlandırılır beyaz kan hücresinin bi türüdür vucüdün bağişiklık sistemini güüçlendirir. bakterilerin vürüslerin parazitlerin ve mantarların neden olacağı enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. lym kemik iliği dalak lenf benzerlerinde üretilir. kanda dolaşan %80 t hüçre %10 b hücre %10 nk hücre oluşturur. bu sdon bilgide benden olsun

0

lemfosit olarak adlandırılır.vücutta oluşan antikorlar anlamına gelmektedir.yani vucuu içerisine giren virüs veya mikroba karşı bağışıklık sistemi devreye girer ve antikorlar oluşturur.bunlara genel olarak lemfosit denir.

0

beyaz kan hücrelerinin bir türü olan lenfositler (lym) bağışıklık sistemini güçlenmesini sağlar. bakterilerin virüslerin parazitlere karşı bağışıklığı arttıran şeyin adıdır o yüzden kan değerlerinde çıkar.