0

evet yapıyorum kendime kızıyorum arada hatamı anlıyorum düzeltmek için uğrasiyorum . bazen de tebrik ediyorum tabi kendimi . insanın kendini eleştirmesi önemli bişey bence doğruyu yanlışı anlamak açısından gerekli bir konu .

0

ben pek yapmam.eskiden çok yapardım doğrusu.bulunduğum ortam özeleştiri için çok gerekliydi önceden çünkü sendikaydım bir zamanlar.oldukca sarsıcı geçerdi bu özeleştiri toplantıları.kişiliğinizi geliştirmek için muazzam bir yöntem özeleştiri mekanizması.yapmiyorum dediysem de yine de yapıyorum aslında.eskiden çoğul yapardık şımdi tekil.

0

ben sürekli öz eleştiri yaparım. hatalarımı kabul eder ve onları telafi etmeye çalışırım.

0

evet yaparım ve haksiz olduguma karar verirsem bir konuda dogrusuna yönelirim gurur falan yapmam

0

kendime sık sık eleştiri yaparım iş hayatımda, olsun bazı kararları aldığımda,. doğru olan beni tabii memnun ediyor. ama yanlış bir karar aldığımda, işlerin kötü yürümesine neden olduğu için kendime öz eleştiri yapmak zorunda kalıyorum. aile hayatımda da doğru karalar aldığım zaman, memnuniyetim üst seviyede olur ,ama hatalı vereceğim bir karar yüzünden ah keşke, yapmasaydım veya ah keşke söylemeseydim, diye hayıflandığım oldu arkadaş, yani sosyal hayatımda dahi,, olumlu karalar almak benim sevindirici, öyle bir zaman oluyor ki bilerek veya bilmeden kararlar alıyorsunuz ki....! bazen pişmanlık bile artık kar etmiyor. tabi ona sadece öz eleştiri yapmak bile yetmiyor kendinizi affedemiyorsunuz. ama yinede öz eleştiri yapmak bence kendine ve çevrene büyük saygıdır saygıda büyük erdemliktir.

0

kesinlikle öz eleştiri yaparım ve yapılması gerektiğine inanıyorum çünkü bu hayat da çok farklı şeyler yaşıyor hayat şartları çok zor olabilir insan ilişkilerin de zor anlar yaşanabiliyor iyi olan herşey kötü gelebiliyor bu tamamen karşı tarafı eleştirmekten olur bazen insan kendinide eliştirecek bir hale gelmesi gerekir dünyayı yargılarken kendisine ait olan dünyayı nekadar sorguluyor buna bakılması gerekir tek taraflı bakarak yargılamak kötü birşeydir,insanlar kendilerini eleştirmedikleri sürece sorunlar düzelmez ve hiçbirşeyin önemi olmaz , bir yandan da empati diyebiliriz bu durum için empati ve özeleştiri en gerekli şeydir belki hayatımızda çok şeye yer verirken bu durumlara yer vermememiz bizi bu sorunlu hayata yönlendirmekte biraz kendimize bakıp hayatı daha güzel bir yer haline getirebiliriz.

0

evet yaparim her zaman kendimi gelistirmek icin hatalarimida gozden gecirmem gerek