0

sağlık sorunlarından olabilir beslenmenin etkisi var çevresel faktörlerden etkili

0

erken doğan bebeğin anne karnında yeterli beslenememe sonucunda bazen kontrollü olarak gerçekleştirilebiliyor. bebeğin anne karnındaki eşi bazı durumlarda çürümeye doğru gidebiliyor ve bebeği beslemiyor böyle bir durumla karşılaşıldığında bebeğin anne karnında ve sessiz kalmaması için erken doğum yaptırılıyor ve bebek acilen küveze alınır. bunun dışında hızlı gelişen bebeklerde erken doğabilir.ayrıca hamile bir bayanın ağır kaldırması düşmesi vesaire gibi durumlar ya da hamilelik esnasında yaşanan bazı komplikasyonlar sonucunda erken doğumlar gerçekleşmektedir. geç doğum ise doktorlar tarafından bebeğin gelişimini tamamlayamadığı durumlarda gelişimi tamamlamasına fırsat vermek amacıyla yapılabiliyor diye biliyorum umarım yanlış bilgilendirme yapmamışlar.

0

özellikle sigara icilincs gerçekten erken doğum olabiliyor. ben otuz sekiz haftalıkken doğum yaptım . şimdi bu genetik birşey bunun nedeni en çok aileden biri erken doğum yaptisa büyük oranda kizlarida ,yeğenlerinde yapabiliyor. ve bazen ağır kaldırmak ,cok iş yapmak iyi beslenmemekoda erken doğuma sebep oluyor . birde hamileyken sinir ,stres uzak durulmalıdır . bebeğini düşük bile yapabilir. ondanda erken doğum oluyor.

0

anne karnındaki sarsıntı olması gereken durumun tetiklenmesi ya da geç tetiklenmesi bebeğin besinini alamaması ama sıkıntıdan dolayı çıkarılması illa erken doğum olmuş bu diye çıkarılması değil de bir hata sonucu da olabilir