1

insanları fakirleştirmiş, özellikle borçluları bitirmiştir. sadece tefecilik, çok parası olanlar daha da zenginleştirilmiş, tefeciliğin yaygın hale gelmesine sebep olmuştur.

0

enflasyon zengin insanı daha zengin yapar fakırı daha fakir

0

temel olarak enflasyon, gelir dağılımı-tasarruflar ve yatırımlar üzerinde-ödemeler dengesi üzerinde-kaynak tahsisinde şu şekilde etkiler oluşturabiliyor. sabit gelirlilerin ücretli maaşlı ve benzeri gibi satın alma gücü azalır.dolayısıyla ekonomide sabit gelirlerden kar geliri elde eden ileri doğru gelir yeniden dağılarak gelir dağılımı bozuluyor. öte yandan düşük gelirlilerin tasarrufları azalır ve tüketim harcamaları artarken; yüksek gelirli lerin artan tasarrufların spekülatif alanları aktarılır.bu durumda yatırım tasarruf dengesinin bozulmasına neden olup yatırımların azalmasına yol açar. ödemeler boyutundan bakacak olursak; enflasyon yurtiçi fiyatların artmasına neden olduğundan, yurtiçi mallar ithal malların a göre daha pahalı hale gelir. bu da ithalatı arttırıp ihracatı azaltma eğilimi gösterir.bunun sonucunda ödemeler bilançosunun açık gelmesine neden olur. enflasyonun diğer ikisi ise yatırımlar boyutunda olur.spekülatif yatırımlar cazip hale geleceği için ekonominin fiyat yapısında bozulmalara yol açar. bu durumda fiyatı artan ülkenin rekabetçi olmadığı malların üretimi artış gösterir. toparlayacak olursak kısaca kaynaklar yanlış üretim alanlarında aktarıldığından, kaynakların yanlış tahsisi ve israfı sözkonusu olur.

0

enflasyonist dönemlere paranın satın alma gücü azalığı için sabit gelirlilerin reel geliri azalır. sermaye geliri ele edenler ise spekülatif hareketlerle faiz v kambiyo geliri gibi glir elde ederler. yani gelir ağılımı sabit gelir elde edenlerden sermaye geliri elde edenlere doğru kayarak gelir dağılımında adaletsizlik oluşur.

1

daha fazla ayrım oluştu zengin ile fakir arasında çünkü gelir düzeyleri yüksek olan kişiler istedikleri zaman üretime yatırım yaparak gelirini arttırıyor ancak üretim yapamayan halk almak zorunda bundan dolayı makas giderek açıldı kapanması zor bir yere doğru gidiyor.