0

olması gereken zamandan daha erken dünyaya gelen bebeklerdir evet fazlasıyla gördüm ve bi çoğu vaktinde doğan bebeklerle şuanda aynı vucuddalar ebeveynleri söylememiş olsa piramütre doğduklarını anlamazdım açıkçası

0

anne karnında 9 ay 10 günlük süreyi tamamlamadan daha erken (7 aylık, 8 aylık, 6 aylık gibi) doğan bebeklere prematüre bebek denilmektedir.

0

prematüre bebek doğması gereken zamandan daha erken doğması sebebi ile anne karnındaki gelişimini tamamlayamamış bebekler için kullanılan bir terimdir. olması gereken zamanda doğan ancak yine küçük doğan bebekler içinde kullanılmaktır. etrafımda hiç olmadı ama belli bir süre küvez içerisinde tutulması gerektiğini ve ilk aylarda bakımının zor olduğunu öğrendim.

0

çok gördüm gayet normal ve sağlıklı bi şekilde hayatını sürdürür çoğu genelde

0

premature erken dogan bebeklere denir. hayr cevremde hic premature bebek gormedm

0

prematüre erken doğan bebek anlamına geliyor. bu bebekler 9 aylık değilde daha çok 7 8 aylıkken doğuyorlar ve çoğu bu yüzden riskli bir yaşam mücadelesi veriyor. kuzenim 7 aylık doğdu gelişimini anne karnında tamamlamadan doğduğu için 1 ay hastanede küvezde kaldı oldukça zorlu bir mücadelenin ardından yaşama tutundu minik bedeniyle. prematüre bebekler normal bebeklere göre daha çok bakım isterler enfeksiyon riski onlar için oldukça önemlidir.

0

premature bebekler doğum günün den erken ve düşük kilolu bebeklere denir 1kilonun altında olup lkuvrze konularak orda büyümesi sağlanıp aileye veriliyor . böyle bir bebek annemin başına gelmişti, ikiz bebeği olmuştu erken ve küçük doğdular kuveze alındılar fakat yaşatılamadilar ilk dafa ozaman prematüre bebek olayını duymuştum.

0

gününden önce doğan bebeklere prematüre denir. yiğenim prematüre olarak doğdu. 1 gün küvezde kaldı ve mavi ışık verdiler. kilosu yerinde olduğu için küvezde fazla bekletilmedi. şimdi gayet sağlıklı bir çocuk. ama ilk doğduğunda elleri ayaklari diğer bebeklerden daha minikti.

0

gununden erken doğan tanidigim var 3 ay kuvezde kaldı 900 gram di

0

prematüre bebek dokuz ayı doldurmadan doğan bebektir

0

dogmasi gereken aydan once dogan erken dogan vebek pramaturedir. cok kucuktur birkac ay kontrol altinda kuvezde tutulur. ewet gordum

2

premature bebekler vaktinden önce ve gelişimini tam tamamlamadan küçük doğan bebeklerdir. vücut gelişimlerine bağlı olarak gelişimlerini tamamlayıp toparlanana kadar kuvez de bakımları yapılır. bu kuvez süreci bebeğin durumuna göre uzayıp, kısalabilir. eski iş arkadaşımın bebeği prematüre doğmuştu. bir kaç hafta kadar kuvezde tutup çıkardılar. hala yaşıtlarından daha minyon. premature bebekler, normal bebeklere göre daha iyi bir bakım ister, mikrop kapmamaları gereklidir. bağışıklık sistemleri daha zayıftır. hastalık kapmaya daha müsait bir bünyeleri vardır.

1

pramature bebek erken doğmuş bir bebektir. anne doğum yapınca bebek makinaya ,yada küvet mi ne ona alınıyor orda kalıyor bir kaç ay evet arkasimin bebeği pramatureydi şuan 5 yaşında masallahi var.