0

şu an iş kurmaya kalksam kesinlikle anaokulu açmak isterdim. çünkü çocukları çok seviyorum. ve bu yüzden de çocuk gelişimi okudum. iyikide okudum. çünkü çocuklar huzurdur, cennettir. kesinlikle anaokulu açardım.

0

gerçekten şu anda ülkeden soğumuş durumdayım bu ülkede hiçbir iş hiçbir eğitim hiç bir amaç doğrultusunda olmadan hiçbir faaliyette bulunmak istemiyorum çünkü insanımızı bizi ve vatanımızı bu işten soğutmaya başladılar sormaya başladılar demek doğru olmaz soğuttular bıktırdılar artık kendi ülkemden nefret etmeye başladım ama tabii ki ülke mi bu şerefsizlere bu kansızlara bırakmam nefretime bile söndürürüm nefretimi onlara karşı döndürür onları bitirmeye çalışıyorum hakkım helal değil onların başımıza durmasına sebep olan kişilere de hakkım helal değildir hakkım haram olsun bırakabilirsin.simdi ülkemize dönüp dönüp bakalım ülkemizi yaşanacak ailemin ülkemiz geçirilecek halde mi ülkemizi ve bizi bu duruma sokaklar'ın allah bin belasını versin

0

şuan iş kurmaya kalksam kuracağım işyeri kitap kafe olurdu.

0

şu an eğer iş kurmaya kalsaydım yani elimde iş kurabileceğim kadar fazla bir para olmuş olsaydı kesinlikle her zaman hayalim olan bir kitap kafe açmış olurdum. çok uzun zamandır gerçekten bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum ancak maalesef bir birikimin olmadığı için hayata geçiremiyorum. açacağım kitap kafe konsepti tamamen diğerlerinden farklı olacak. belki yapılmışları ya da benzerleri olabilir ancak ben çok daha samimi ve parası olan olmayan herkese hitap edebileceğim tarzda bir ortam yaratmak istiyorum. özellikle insanlar yalnız başlarına bile rahatlıkla gelsinler ve hiçbir şekilde kendilerini yalnız hissetmesi merve sıkılmasınlar istiyorum saatlerce kafede oturarak rahatlıkla kitaplarını ,dergi ve gazetelerini okuyabilecekleri arka planda sakinleştirici bir müzik çalan bir ortam hayal ediyorum. ayrıca kafede bulunan yiyeceklerin de tamamen ev yapımı ve doğal yiyecekler olmasını istiyorum. özellikle kendim severek yapmış olduğum pasta ve kurabiyeleri orada bir kahvenin yanında ikram ederim diye düşünüyorum. ayrıca parası olmayan ve kitap alamayacak durumda olan kişilerin gerçekten bunu suistimal etmeden durumlarını anlattıkları sürece ellerinde bulunan kitaplarını takas ederek yeni kitaplar okumalarını sağlamak istiyorum. ya da sadece bir şeyler yiyip içerek kafede bulunan eserlerden rahatlıkla yararlanabilmelerini planlıyorum.kısacası tamamen sıcak bir ortam ve kimsenin çekinmeden hareket edebileceği ayrıca sessizliğin kolay kolay bozulmayacak kimsenin birbirini rahatsız etmeyeceği ve kafa dinleyeceğim bir kaçış noktası kurmak en büyük hayalim. çünkü insanlar gerçekten bazen evlerinde bile huzur bulamıyorlar.hayatın yolculuğu ve kargaşası sebebiyle sakin bir ortam bulmak günümüzde gerçekten çok zor bir hal aldı. bu sebepten dolayı da bana göre insanlar farklı aktiviteler yaparken aynı zamanda şehrin kalabalığından uzaklaşarak sakin bir ortamda kafa dinleyecek dedi bir ortama hasret kalıyorlar. şahsen ben dışarıya çıktığımda bir kafeye gitmiş olursam eğer dinlenmekten çok kafam yorulmuş olarak ortamdan çıkıyorum. çünkü gerçekten aşırı derecede gürültülü bir ortam oluyor. onun üstüne bir de insanların sürekli olarak kendi seslerini insanlara durabilmeleri için yüksek sesle konuşmasından dolayı tamamen ortaya çok büyük bir gürültü kirliliği çıkıyor. bu yüzden her yaştan insanın sıkılmadan rahatlıkla gelebileceği, kitap okuyup ders çalışabileceği ya da bilgisayar üzerinden halletmek istediği işlerini rahatlıkla yapabileceği bunu yaparken de kafasını hiçbir şeyin dağıtmayacağı bir ortam olması gerektiğini düşünüyorum. herkes benimle aynı fikirde midir bilmiyorum ama bana göre insanlığın son zamanlarda en büyük ihtiyacı bu gibi geliyor ve kafa dinlemek biraz olsun uzaklaşabilmek en büyük arzumuz olmuş durumda. umarım bu hayatımda bu hayalimi yerine getirebilecek kadar para kazanabilirim ve hayallerim sadece hayal olarak kalmaz ve gerçeğe dönüşür.

0

aslinda benim aklimda bir iki aydir iki is kurma fikri dolaniyor. ama nasil yapacagimi bilmiyorum tabi. aslinda bu kuracagim islerden biri kitapevi acmak. zaten site icerisinde de bu konunun hayalim oldugunu soylemistim. ama bunun kulfeti bana ne olur suan kestiremiyorum. bunun icin rahat bir 50-60 bin para gerekli olur diye dusunuyorum. cunku istanbul gibi bir yerde islek bir caddede dukkan kirasi iyi kotu bir 10 binden basliyor. o da fazla grlismemis olan ilcelerde. ki birde bunun ic duzenlemesi raflar, kasasi vergisi, alacağın kitaplar, ekstradan para kazanmak adina kirtasiye urunleri filan derken masrafi baya cok olacsktir. bunun disinda baska bir is fikri daha olustu aklimda. boyle ysri cafe yari ev yemekleri yapan bir yer acmak. onun icinde ev boregi, gozleme, manti gibi yiyecekler, ev yapimi sutlu tatlilar, çorba, cay ve icecek cesitleri olabilecdk bir cafe acmayi dusunuyorum. bunun icin dukkanin ic dizqyninin o kadsr onemli olacagini sannetmiyorum. tabi ilerleyen zamanlarda aic dizayninda bazi degisiklikler yapilabilir ama boyle acilan bir kafede ilk baslarda tablolarla ya da duvar kagitlsriyla is gorebilirim sanirim ilk zamanlar. masraf yapacagim sadece dolaplar ve masa sandalyeler olur mi onlsrin da o kadsr tutacagini sanmam. sanirim buna da rahat bir en az 20 30 bin ferekir. o da en az. cunku bunda o kadar buyuk bir mekan olmasina gerek yok diye dusunuyorum. cunku cok islek olmasa bile biraz daha az islek olan bir caddede ya da caddeye cok yakin bir sokakta daha uygun kiralards dukkan bulunabilmekte. bu gibi seylerle masradlari biraz daha asagi cekerek biraz daha az masrafla kurtarabilirim diye dusunuyorum. ama bakalim nasip kismet. umarim istedigim gibi bir yer acabilirim ve isletebilirim. gerci bu parayi nasil bulabileceksem. allahtan umit kesilmez.

1

ben bir iş kurmaktan ziyade kendi hastanemi açmak istiyorum.

0

sanırım spor salonu ısletmek en cok ıstedıgım ıs

0

suan bir imkanım olaa cafe işi kurmak isterdim ve bunu izmirin sahil kenarında olmasını isterim

0

mesleğim olan sigorta dükkkanı açardım, o olmazsa bir kafe açardım, kafenin iç dizaynını yeşilcam artistlerin resimleri duvarda, artistlerin hayatını anlatan yazıların olduğu masalar ve cafede müzik yerine yeşilçam replikleri çalardı. gelen misafirleri bir nebze bile güldürmek isterdim.

0

butik açardım becerim de var yads dikim yapardım

0

şuan bir iş kuracak olsam kesinlikle gıda üzerine olan bir iş olurdu