0

eğer gece erken yatarsanız sabah da erken uyanırsınız. uyku düzeninizi sağlarsınız sabah erken kalkabilirisniz. sizin için daha iyi olacaktır uyku düzeni oldukça önemlidir zaten erken kalktık a bu duruma alılırsınız ve aynı saate kalkmaya başlarsınız bir müddet sonra.

0

sabah erken kalkabilmek için akşam erken yapmamız gereken normalde fakat bunu yapamıyorum ben ama yatak odasının havalandırılması, rahatlatıcı çaylar içilebilir uyuyabilmek için ayrıca uyku düzeninize düzene sokmak gerekir ki sonra erken kalkabilirim. eğer birkaç gün erken kalkmaya alışkanlık haline getirirsek hep erken kalkabilirim.

0

uyku düzeni oluşturulmalıdır öncelikle. aynı saat aralıklarında uyuyup uyanmaya vücut alıştırılmalıdır. uyku saati yeterli seviyede tutulmalıdır ne çok az ne de fazla. çok geç saatlerde uyuyup erken uyanmak mümkün değildir. odanın sıcaklığının çok yüksek olmamasına dikkat edilmelidir.

0

sabahları günlük hayatımızda bı o kadarda sınır bozucu olan şeydır sabahları uyanmak belkıde çogumuz istemeyiz fakat bir sorumlulugumuz varsa yapıcak bişey yok kalkıcağız sabahları uyanmak için spor yapılabılır okula gidilebilir işe gidilebilir söyleyebilirim aslında ben okula gidiyorum ve öğrenciyim zorlanıyorum bu konuda sabahları gerçekten hiç ve kesinlikle kalkmak istemiyorum ama yarı yıl tatılıne az kaldı azıcık daha dişimizi sıkarsak çıkıcaz tatılemıze diyebilirim aslında bazı insanlarda spor yapmak için kalkarlar biliyorsunuzdur belkı sabah sporu en önemli şeydir vücudumuzu birebir tamamen çalıştırır ve yararlıdır diyebilirim sizlere işe gıdenlerde oflana poflana kalkıyorlar yapıcak bişey yok geçım sıkıntısı hayat meselesı hayata atıldınmı artık elinden bişey gelmıyor diyebilirim.

1

çok klişe olacak ama erken kalkmak için erken yatmak gerekir. vücudun uykuya dalması ve dinlenmesi için belirli saatler etkin rol oynar. o saatlerde uykuya dalmak ve dinlenerek uyanmak vücudun dinç olmasını sağlar ve erken kalkılır. vücut günün son saatlerinde artık enerjisini bitirmiş ve dinlenmeye ihtiyaç duymaktadır. bunun içinde uyumak gerekir. dinlenen vücutta uykuya ihtiyaç duymaz ve erken kalkılır.

0

gece yatmadan önce yarın şu saatte kalkmalıyım demenin bunda etkili olsupu söyleniyor.
en iyi uyandırıcımız olan annelerimiz bu konuda cok iyidirler.
biiyin fazka alarm kurmanında bu konu cok etkili oldugu düşünülüyor
arkadaslara uyandırmaları istenilenebilir zira 3 yıl arkadasım sayemde devamsızlıktan kalmadı

0

ben eskiden çok geç uyanırdım bugun en buyuk nedeni gec uyumak tir ilk baskalarda insan zorlanir erken yatmak ta ama alistiktan sonra erkenden uyur erkenden rahat huzurlu bir sekilde uyanirsiniz yada ben kezinlikle erken uyiyamam derseniz telefonunuza çok gicik bir melodi ile calar saate kaydedip saati ayarlarsaniz emin olun o nu kapatmak icin hemn firlicaksiniz yataktan ve uyaninca hareketleneceginiz icin kendinize gelirsiniz uykunuz hafiflemeye baslar ve yuzunuze bir su tutunuz mu olay bitmistir.

0

mesela akşam erken yatıp sabah erken saatlere alarm kurulabilir bence en mantıklısı bu

0

insanın kendi biyolojik saatini belirlemesi gerekiyor. ve hafta sonları dahi aynı saate uyuyup aynı saate uyanır ise beden ve beyin kendini alıştırır. alarm kurmaya gerek kalmadan otomatikman insan uyanır geç kalmasını önler.

0

özellikle akşam erken yatılmamalıdır. saat 2-3 gibi yatarsak eğer sabah geç kalkabılırız. gündüz 2 tane kahve aksam 3 tane kahve ıcerek geç yatarız. veya aksam yatmadan güzel bir korku filmi bulun izleyın hem zaman cabuk geçer hemde dahada geç yatmış olursunuz.iyi günler

0

öncelikle düzenli bir hayatınızın olması lazımdır bir yol, plan ayarlamanız lazımdır ve bu plandan yoldan asla şaşmamınız gerekiyor uyuduğunuz uyku saatinin dengeli olması gerekmektedir ne fazla ne de az uyumalısınız bence en uygun saat 6 saattir :)

0

sabah uykuda uyandırılınca çok kötü hissederim öğrenciyim ve her sabah kalkıyorum bu şekıldede bana cok zor gelıyor ama şöyle bir laf var erken yatarsanız uykunuzu alırsınız dye bu laf büyükler için geçerli gençlerin uykularu daha tatlı olduğu için kalkmakta çok sıkıntı yaşarlar ben kaldırılamsından yana değilim ama farkı işleri olan yada işi gücü olan insanlar mecbur kalıyor.

0

sabah erkenden uyanmak için öncelikle çok uykusuz olmamak gerekir ve bünyenizi erken yatarak erken kalkmaya alıştırabilirsiniz.

0

sabah erken kalkmak isteyen biri çok fazla geç saatlere kadar oturmamalı ve vakitlice yatmalıdır. eğer ertesi sabah erkenden kalkmak istiyorsak bir önceki aksam çok fazla çay ve kahve tabi alkol tüketmemekte fayda vardır .

0

sabah erken uyanmak için öncelikle erken yatmak gerek uykumuza ne kadar iyi alırsak erken kalkmamız da o kadar iyi olur erken kalkmak için alarm kurmalıyız kalkcağımız saatten önce yarım saat önceye alarm kurup tekrarlamasını sağlamak o alarmın erken kalkmamıza yardımcı olacaktır.alarm sesi duyamayanlar için de çmzüm olarak tek yaşamıyorsunuz aile bireyinizden birisinden kaldırmasında yardımcı olmasını istemektir çünkü bu bilncine işlediği için öenli olduğu için sizi erken uyundırma sorumluluğuna girecektir ve sizi erken kaldırmayı istiycektir erken kalkmanız için tekrar uyumamanız için sizin ayaklarınızdan kaldırıp yatakta oturur pozisyona aldırmalıdır.

0

sabah erken uyanmak için öncelikle erken ve huzurlu yatmak önemli bence. çünkü insanın kafası dolu olduğunda uyuyamıyor yada sağlıklı bir uyku uyumuş olmuyor. uykulu bir şekilde sabah erken kalkmanın bir önemi yoktur çünkü gözün açık olur beynin uyur olur bununda senin için bir anlamı olmaz. erken kalktığınla kalırsın. eğer vaktinde güzel kafan boş rahat bir uykuya daldiysan ilk uyanmada kalkman gerekiyor çok erkenmis diyip devam edersen gene bir anlamı kalkmıyor. beyin sana vücut dinlenince kalk diyor zaten devam edersen erken kalkamazsın kalktığın zaman zarfında da sürekli uykun varmış gibi hissedersin.

0

malasef uyku ülkemizdeki çoğu kişin sorunu kimi çok erken kalkmaktan kimi geç kalkmaktan bazıları geç yatmaktan kimisi ise çok erken yatmaktan şikayetçi oluyor bu iş gerçekten çok ciddi sıkıntılar yaratabiliyor bir insanın en temel alması gereken şeylerin başında uyku,su,yemek ihtiyacı gelir eğer uykumuzu düzgün almazsak malesef yeterli kadar çocukluk kayında büyüme,gelişme yetişkinlik çağında işe onarma yapılamaz bu sayede fiziksel sorunlara yol açabilir ayrıca uyku beynimizin dinlendiği bir bölüm olduğu için düzenli alınmayan uyku beyinde bir takım sorunlar oluşturabilir bu sorunların başını alzheimer yani unutkanlık hastalığı gelmektedir. uyku hayatımızın her yerinden etkiler eğer iyi uyku alınmamış ise o gün işte,okulda veya herhangi bir aktivite de tam verim ve performans alamayız.eğer sabah erken uyanmak istiyorsanız mutlaka erken yazmanız gerekiyor sabah 8 de kalkmak için en az 10 saatlik temiz bir uyku almanız gerekiyor tabi tek faktör erken yatmak değil yatağa dridğinizde hiçbir şey düşünmeden direk temiz bir kafayla uyumaya çalışmanız daha iyi olacaktır.ayrıca aydınlık bir ortamda yatmanız sizin uyku kalitenizi ve uykuya dalma sürenizi artıracağından uyku kalitenizi arttırmak adına daha karanlık bir ortam seçmeniz daha iyi olacaktır. fakat bunların yanında yastığın dik ve yumuşak olması ortamın sıcak olması gibi faktörler sizi daha kaliteli bir uyku keyfine ulaştıracak ve bu sayede sabahları daha erken uyuyacaksınız.

0

herkes sabah erken kalktığı için eve gelir gelmez yorgunluk çöker. duş alıp yemek yedikten sonra uyumak istiyorum. bir yandan da hafta içi erken uyumak istemiyorum çünkü televizyondan dizi izlemek istiyorum. bu da geç yattığım için erken kalmamanız ışık sağlıyor. fakat ben artık kalay yolunu buldum m alışmak için ilk başlarda erken yatın ve her gün 1 saat ilerleterek yatmaya başlayın. mesela 9 da yatıyorsak 10 da gibi uyuyun ve hafta sonu olsa bile geç yatmayın yani bir düzeniniz olsun. şeytana uyup sakın yemek yemeyin çünkü gece geç saatte yemek gerdek sindiremiyoruz ve geç yatıyoruz. öğleden sonra kahve içmeyin çünkü kafein bizi ayakta tutuyor. sabahları erken kalkıp egzersiz ve yürüyüş yapın. zor gelmezse koşma da olabilir. sonra eve dönüp duş alıp hazırlanıp işe gidin. yatmadan önce kesinlikle eşinizle veya sevgilinizle kavga etmeyin. çünkü bu baş ağrılarına ve strese sebep oluyor. böylelikle haliyle geç uyuyoruz. sabahları kalkıp soğuk suyla el yüz yıkandıktan sonra uykumuzun açılması için kahvaltımızı kendimiz hazırlayalım.

0

sabah erken uyanmak için alarm kurulabilir eğer ki yine kalkılamıyorsa başka birisinden eğer ki elinizde başka bir arkadaşınız kardeşiniz varsa onlardan yardım alabilirsiniz erken uyanmak için veya artık en son çare uyanmamak olur ama bu sefer eğer işe gidiyorsanız erken uyanmanız gerekiyorsanız sizin için biraz sıkıntı olabilir geç kalabilirsiniz işe o yüzden erken kalkabilmek için akşam erken yatılabilir veya alarm kurulabilir kendiniz biraz dirençli olmalısınız bu yüzden her şey size bağlı eğer ki kalkmazsınız hem işe geç kalırsınız hem de çok uyuyarak sersem olabilirsiniz. genellikle eskiden annelerimiz çocukları uyanmadın da kafasına su dökerlermiş bu yöntem uygulanabilir bence çünkü başka türlü hiçbir şekilde uyanamazlar. aslında erken kalkmak o kadar da zor değil ben mesela her zaman erken kalkarım kendim yüzden hiçbir şekilde sıkıntı çekmiyorum hem işimi hem de erken kalkarak daha fazla yol alabiliyorum o yüzden hiçbir şekilde sıkıntı çekmiyorum ve işleri mahallede biliyorum gün boyunca ve daha fazla zamanım olabiliyor erken kalktığım için genellikle bu siteden mesela çok para kazana biliyorum bu bile size bir kazanç sağlayabilir erken kalkmak o yüzden çok zor değil aslında erken kalkmak sadece bir hafta gerekli size sürekli kendini erken kalkmaya odaklanırsanız erken kalkarsınız erken kalkan çok yol alır derler.

1

geç uyumamalı erken uyumalısınız ve nikotin veya arkol içeren şeylere uzak durmalısın.