0

ilk defa duydum ve 1000 tl’ye yerine bence insanları cezayla değildibir cezayla insanları yaptırma ve etmesi bence çok saçma çünkü bir insanın hayatı 1000 tl lik değil yani kesinlikle insanlar araba kullanan arabayı kullandığında dikkatli kullanirlarsa böyle cezalar olmaz çünkü insanlar dikkatli kullanmanız gerekiyor yayalara kesinlikle dikkat etmesi gerekiyor sonuç olarak biz sana araba kullanırken öldürebilirsin ve buna

0

bu kadar ceza bence abarti olur

0

isterse 1,000,000 tl olsun ne fark eder?
ülkede bu trafik suçu günde belki milyon kez işlenir. hiç ceza yiyen duydunuz mu?
sürücünün,yayanın, polisin, üçüncü şahısların, kimsenin umrunda olmayan kuralın ihlalilinin cezasıdır.
hatta bu kurala uymaya kalkarsanız, diğer şoförler tarafından uyarılıp yanlıştan döndürülmeye çalışırsınız. böyle de sosyal sorumluluk düzeyi yüksek milletiz.

0

şu tarihe kadar, hayatımda yaya geçidinde bana yol veren (bakın hakkım demiyorum, yol veren diyorum) insan sayısı bir elin parmak sayısını geçmez.
ülkemizde maalesef trafik cezaları, özellikle yaya geçidi ihlalinin bir yaptırımı olmadığını düşünmeme sebep olmaya başladı.
aslinda birde şu açıdan bakmak gerek bu yaya yolu cezaları için. ceza iyi güzel ama yol verilmeyen yayaya iletilmesi gerekiyor bu paranın. neden bu para devlete ödenir ? yada emniyet kemeri takmamanın ne suçu olabilir ? emniyet kemerine ceza kesip otobüs dolmuş ayakta yolcu alması ne kadar garip bir olay. kendi içimizde çelişiyoruz aslında.

0

bence uygundur en azından insan ölümlerinin birazda olsa önüne geçilebilir

0

bir cezası olmalı tabi ama bu biraz fazla