0

her insan bir gün öleceğini bildiği halde bunu kabul etmez. sanki bu hayattan başka hayat yokmus gibi davranırlar. oysa gercek dünya burası diğil öbür taraftır. bu dünya için o kadar şey yaparla mesela; evler alırlar,arabalar alırlar fakat gercek dünya iç.in, namaz kılmaz,iyilik yapmaz,dua etmezler. gercek dünyada bunun hasabını nasıl verecekler bilmiyorum.

1

bence nedeni nefse ( bedeni istek ve arzular) uymak ve şeytanın vesvese ( aldatma ve kötü fikir, düşünce ) uymaktan kaynaklanıyor. hem allah kuran'da kalpler ancak allah'ı anmak la huzur bulur buyuruyor. biz ise huzursuz olduğumuzda nefsimizin isteklerini yerine getirerek mutlu oluyoruz tabi bu çabuk geçiyor. ama doymuyor. bir daha bir daha istiyor. bu süreç insanı dünyaya saplayıp bırakıyor. artık hiç ölmeye çekmiş gibi yaşamaya başlıyoruz.

2

benin düşüncem şöyle insan oğlu ölümden korkar ve bu korktuğu şeyin başına geleceğini bildiği için de sonunu düşünmek istemez. ve insan oğlu korktuğu şeyi devam lı hatırlamak istemez bunun sonucun da ölüm olsa bile, benim görüşüm bu, yanlışım varsa affola,