1

kendinizi bu ortam da değersiz buluyorsanız ve buna rağmen sevmeye sevilmeye çalışıyorsanız bunun size bir faydası olmayacaktır. çünkü size değersiz olduğunuzu hissettiren insanlarla bir arada olmak size iyi gelmeyecek ve size sürekli değersizlik duygusu hissettirecektir bu duyguyu hissettiğiniz için de siz ne kadar sevmeye çalışırsanız bırakamasanız bile bu insanlar eğer size böyle yaklaşıyorlarsa bir şekil de uzaklaşmanız için size karşı mesafeli yaklaşarak size depersizliğinizi daha fazla hissettirmeye çalışırlar. bence kendinizden hiçbir şekilde ödün vermeyin ne olursa olsun bırakamam dediğiniz o ortamı önce tanımaya çalışın bakın size göre insanlar mı öyle bile olsa siz hepsinden ve herleydem daha önemli ve daha değerlisiniz kendinize göre. bu sebepten önce kendinizi düşünmeli ve kendinizi sevdirmeye çalılmamalısınız. bırakın insanlar sizi sevmek istiyorsa sevsin veya değer versin siz olduğunuz gibi davranın. siz bu şekilde davranmaya devam ederseniz yine aynı sonuçları alırsınız farklı bir durum olmayacaktır. bence en doğrusu oradan uzaklaşmanız sizi sevenler ile birlikte sizin sevdikleriniz ile birlikte vakit geçirmenizdir.

2

stockholm sendromu gibi bir şey. öncelikle sizi orada kalmak zorunda bırakan sebepleri düşünün. bunlara mecbur musunuz? başka alternatifiniz var mı? mecbursanız ve alternatifiniz yoksa adapte olmaya çalışın. sizi rahatsız eden şeyleri ortadan kaldırabiliyorsanız kaldırın. kaldıramıyorsanız bunu size kendinizi yalnız hissettiren insanlarla paylaşın ve rahatsızlığınızı dile getirin. anlamıyorlarsa aranıza bir sınır koyun ve uzak durmaya gayret gösterin. bu şekilde olduğu gibi kabul edin ve uyum sağlamaya çalışın. ama unutmayın her zaman bir çıkış yolu vardır ve size ancak siz yardım edebilirsiniz.

1

öncelikle bu ortamda hoşuma gidecek şeyleri bulmaya çalısırım. buldulduğum bu şeylerin üştünde durup ortamı sevmeye calısırım. eksi yönleri yerine hedef olarak artı yönleri secer ve onların üştünde dururum. hoşuma gitmeyen şeyleri yok etme sansım varsa bu durumları yada bu kişileri yok ederim. bu sekilde ortamı sevmem daha kolay olur. fakat ne yapsam da bu ortamı sevemediysem pek uzatmaya gerek yok direk cıkarım bu ortamdan.

1

alışkanlıktı en büyük sebebi biraz da cesaret ister bırakıp gitmek. biraz risk alıp biraz da cesur davranırsan kazanırsın. başta üzuleceğin için cesur olmalısın. ama zamanla üzerinde ki rahatlamayı hissedebilirsin. bir tavsiye niteliğinde oldu biraz.

1

aliskanlik diyelim bence ama bir kazigi yiyince keske diyorsun uzak dursaydim hayat kotu insanlarla dolu