0

namaz kılmak allaha 1 adım daha yaklasmak

0

namaz kılmak rabbinizin bize farz kıldığı ibadetler dendir ne hatta namaz dinin direğidir namaz kılmak için öncelikle niyet etmek gerekir tekbir alıp namaza başlanır ve namazda okunan belli dualar vardır kısa süreler vardır uzun surelerden de okuyabilirsiniz sabah namazı iki rekat sünneti iki rekat farz olmak üzere dört rekat tır öğlen namazı 4 rekat ilk sünnet 4 rekat farz 2 rekat son sünnet olmak üzere 10 rekattır ikindi namazı 4 rekat sünnet 4 rekat farz olmak üzere 8 rekattır akşam namazı 3 rekat farzı iki rekat sünnet olmak üzere 5 rekattır yatsı namazı 4 rekat ilk sünnet 4 rekat farz iki rekat son sünnet olmak üzere 10 rekattır yatsı namazından sonra 3 rekat selati vitir namazı kılınır bu hanefi mezhebine göre vaciptir.

0

namaz gunde 5 vakit farz kilinmistir.

sabah namazi
2 rekat farz
2 rekat sunnettir.

ögle namazi
2 rekat sunnet
4 rekat farz
2 rekat sunnetir.

ikindi namazi
4 rekat farzdir

aksam namazi
3 rekat farz
2 rekat sunnettir.

yatsi namazi
4 rekat farz
2 rekat sunnetir.

namaz nasil kilinir ?

1-eller kulak memesi hizasina getirilip.
2-icinden niyet edilir.
3-allahu ekber diyip eller gogus uzerinde baglanir.
4-euzu besmele cekip.fatiha okunur.ardindan bir sure okunur mesela ayetul kursi.euzu besmele sadece ilk rekatta okunur.
5-allahu ekber diyir.rukuya durulur.
6-3 defa subhane rabbial azim okunur.
7-okuduktan sonra dogrulur."semiallahi limen hamide.rabbena velekel hamd" denir.
8-secdeye gidilir.3 defa "subhane rabbiel e'la" denir.
9-allahu ekber diyip bas secden kaldirilir.
10-tekrar allahu ekber diyip kafa secdeye konur.8 madde tekrarlanir.
11-ayaga kalkilir.eller goguse baglanir.euzu besmele cekmeden fatiha okunur.bir sure okunur mesela nas suresi.
12-rukuya gidilir.6 madde tekrarlanir.7 madde tekrarlanir.8 madde tekrarlanir.9 madde tekrarlanir.10 madde tekrarlanir.
11-yerinde kalkmadan bir el sol dize diger el sag dize konulur.ve tehiyat ve kelimeti sehadet okununcaya kadar eşed parmagi kalkik bir sekilde havada kalir.
12 once sag tarafa sonrada sol tarafa selam verilir.verildikten sonra sesli bir sekilde allahu ekber denilir.

allahu alem

0

namaz fikih konusuna girer.
fikih ihtilafli oldugu icin farkli görüsler olabilir.hanefi safii hanbeli maliki bunlar meshep alimleridir.bir gorus bildirdiklerinde mutlaka kaynaga dayali gorus bildirirler.

abdest nasil alinir ?

1-icinden niyet edilir.ve "bismillah" diyip.
2- eller yikanir.ovusturulur.
3-agiza ve buruna ayni ayna 3 defa su verilir.tabi efdal olan sumkurmektir.
4-3 defa yuz yikanir.
5-önce sag kol pazulara kadar yikanir.
6-sonra sol kol pazulara kadar yikanir.
7-eller islatilir.basin ustunde iki defa gitip geldikten bir parmak kulaga icine baska bir parmakla kulagin arkasi temizlenir.alimlere gore ense bidattir.yani peygamberimiz ensesini yikamamistir.
8-once sol ayak sonra sag ayak yikanir.kuru kalan yerler ahirette ateste yanar.bu yuzden iyi yikanmalidir.

abdest bitti. namazida anlaticam insallah

0

namaz bes vakittir sabah namazi oglwn namazi ikindi namazi aksam namazi yatsi namazi hepsinin rekat sayisi farklidir ornegin sabah namazi dort rekattir iki sunnet ikisi farz namazi nasil kilinacagina gelunce once niyet edilir niyet ettim sabah nanazini kilmaya diye sonra tekbir getirilir erkekler kulak arkasina hanimlar gogus ustunde ellerini acarak allahuekber der sonra besmele cekilir sonra fatiha suresi okunur pesine namaz surelerinden biri okynup allahuekber deyip rukuya gidilir uc kez subhannelrabbiyelazim denir sonra secdeye varilir uckez subhanerabbiyel ala denir kalkilir sinra tekrar eller baglanir fatiha suresiyle bir sure okunur ayni sekilde devam edilerek secdeye varilir sonra ettehiyatu salli barik rabbena sureleri okunarak selam verilir iki rekatlik sunnet bu sekil kilindiktan sonra iki rekatta ayni sekilde farz namazi killinir kisaca ozet gectim

1

namaz kılmak için ilk önce abdest alınır. daha sonra vaktin namazı için niyet edilir ve kıbleye dönülür. örneğin 4 rekat öğle namazının farzına kılmaya diye niyet edilir ve ilk rekat kılınır. namazda ilk önce tekbir yani allahüekber denilerek namaza başlanır.
namazın aşamaları şu şekildedir.
1. abdest alınır.
2. kıbleye dönülür
3. tekbir getirilir
4. rüküya gidilir
5. kıyama durulur
6. secdeye gidilir ve iki kere secde edilir
7. ayağa kalkılır ve ilk 4, 5, 6, maddeler tekrar edilir.
8. secdeden sonra kalkılmaz ve oturulur, tahiyyat okunur
9. 3. ve 4. rekatlarda aynı kılınır.
10. son rekat olan 4. rekatta kalkılmaz ve tahiyyat okunduktan sonra önce sağa sonra sola selam verilerek namaz bitirilir.

1

namaz kılmadığım için bilmiyorum ama önce ayakta duruyorlar, ellerini göbekte birleştirip, dualar okuyorlar. sonra dize ellerini koyup eğiliyorlar eller dizde olarak.. sonra dikiliyorlar, eller yanda.. sonra tekrar eller dize ve yere doğru ne diyelim buna kendilerini bırakıp başlarını alınlarını yere değdiriyorlar.. sonra kalkıp dilerinin üzerinde oturup bu aralarda hep dualar okunuyor.. sonra tekrar yere alın yerde.. sonra birden ayağa kalkılıyor.. yine dualar falan.. bu böyle bir kaç kez sürüyor.. en son alın yere konuşup dizlerin üzerinde oturulduktan sonra burada uzun kalıp başlarını sağa, sola çevirip en son ellerini yüzlerine sürüyorlar..