0

ya bağırırım yada etraftaki eşyaları sağa sola atarım yere fırlatırım. sonra sakinleşince tabi toplarım. sinirlenince odama çekilirim suratım asık sinirim geçene kadar yalnız kalmam en iyisidir.

0

etrafı yumruklayarak atabiliyorum sadece buda benim için büyük sıkıntı

0

empati kurarak ve hayatı umursamayarak sakinleşebilirsin

0

ben genelde kendimi odaya kapatıp ağlarsam sakinleşiyorum

0

sinirli olursa bir insan en güzeli bence kişinin o ortamdan veya bulunduğu bölümden ayrilmasi lazım toparlar ozman kendisini zaten bence yada disari çıkıp kafa toplamasi için biryerlere gitmesi lazım mantiklisi bu.

0

genelde çok aşırı sinirlendiğinde arabaya atlayıp bir uçurumun kenarına çekip düşünürüm

0

valla sahsen ben cabuk sinirlenen bi insanim cabuk parlarim sakinlesmek icin bisi yapmiyorm cabuk sakinlesen bi insanm anlik yani

0

sinirlenince bir kişiyi dövmek lazım öyle rahatlamalısın sonra abdes almasın kitap okurum sakinlestiren işler yaparım

0

sinirlendiğim zaman ilk yapabileceğim bir şey ortamı değiştirmek oluyor.böylelikle sinir olduğum ortamdan veyahutta beni sinir eden insanlardan uzaklaşmak bir anlamda gerginliğimi azaltabiliyor bunun haricinde sinirlendiğim zaman karşımdaki insanla iletişime geçmeden önce derin ve uzun nefesler alarak ve hızlı şekilde cevap vermek yerine yavaş cevaplar vererek bir anlamda sinirimi yatıştırmaya çalışıyorum. diğer bir yöntemse sinirliysem eğer ayaktaysanm biryere oturmaya çalışırım,oturuyorsam da ayağa kalkarak gezmeye çalışırım ki onu da bir anlamda gerginliğini azaltan etkenlerdendir. eğer gerginlik nedenim insan kaynaklı değil kendi stresim ile alakalı ise yürüyüş yaparak veyahutta koşma aktivitesi yaparak sinirimi azaltmaya çalışıyorum.

0

ben sinirlenince gözüm hiç birşey görmez bu sevmediğim huyumu yenmek için farklı altarnatifler aradım ve o an üstüme gelinmemesi beni az da olsa sakinleştiriyordu sonra tesbih çekmek la havle demek insanı rahatlatıyo peyğamber efendimiz sav sinirlendiğinizde o an yere çökün demiş gerçekten de ya orayı terkedecsin yada yere çöküp la havle diceksin ben bunu yapıyorum ayrıca sinirlendiğiniz insanların gereksiz olduğunu ndüşünmekte sizi rahatlatır boş şeyler yüzün den neden kendi canımı sıkmalıyım ki hayat cok kısayken.

0

abdest almak sinire çok iyi geliyor sakinleştirir banyo yamak açık havaya çıkmak

0

sinirlenince hemen o alandan uzaklaşıp sigara yapmalıyız ki sinirlerimiz boşalsın.

0

sinirlenince aslinda bunun cok sacma olduğunu aklima getiririm bir anda. yani karşındaki insan annen baban eşin veya kardesin arkadaşın ise ona bağırmak sinirlenmenin sacma olduğunu akilsiz insanlarin sinirlenecegini düşünürüm. iletisim kuramayan insan sinirlenir aglar bağırır. iletisim kurabilen insan icin bu gibi olumsuz duygulara yer yoktur

0

küçükken de olsun şimdi de olsun hep duymuşsunuzdur sinirlenince ona kadar saymak gerçekten o kadar çok duymuşsunuzdur ki kalıplaşmış bir ifade olmuştur. ancak bu gerçekten de test edilerek gerçek olduğu kanıtlanmış bir şeydir. sebebin açıklayacak olursak. bir şey sinirlendiğimiz zaman onu düşünüp onun hakkında kötü şeyler düşünürüz ve beynimiz onunla meşgul olur. birden ona kadar sayarsak o zaman beynimiz sayıları kaymakla meşgul olacağı için sinirlenmeyiz. bilimsel olarak açıklaması bu şekildedir ve kesinlikle uygulamanızı tavsiye ederim .sakin olun.

1

bağırarak,
bir yerlere vurarak,
koşarak,
duş alarak,
dua ederek.

0

ben sinirlenince kimseye dokmem zararim kendime ama kotu laflar soylerim ana karsisibda sinirimi getirir ama yere yada kapi dolap gibi seylerle yumruk atarak ken sinirimi aliyorum cunku.

0

normalde küfür eden bir insan değilim fakat sinirlenince ancak küfür ederek sakinleşebiliyorum. zaten bilimsel çalışmalar da küfür etmenin insanı sakinleştirdiği kanısına varmış. tabi bu durum bir insana sinirliysen geçerli. diğer yapacaklarım da o insana bu durumy söylemek. yani mesela biri arkamdan bişey dedi ve ben duyunca çok sinirlendim diyelim gidip o insana neden böyle bişey dedin diye sorarım ama yüksek ihtimal orda kavga çıkar böyle durumlarda. yine de içimde kalmadığı için daha çok rahatlarım

0

sinirlenince o yerden uzaklaşarak elinizi yüzünüzü ve ensenizi soğuk suyla yıkayıp derind erin nefes alabilirsiniz . yada eğer ibadet yapıyorsanız abdest almak en iyi çözüm.

0

bu konuya kendi adıma cevap vereceğim ben şahsen sinirlendiğimde yalnız kalmak isterim ve müzik dinlerim bu beni yeterince rahatlatır

0

genelde uyumayı tercih ederim. uykum yoksa müzik dinlemeye çalışırım. aşırı sinirliysem içinde biriken o duyguyu salar ağlarım. bazende mekan değişikliği iyi geliyor ama huzur verici bir yere gitmek gerekiyor. bizim burda orman yolu var bazende oraya koşuya giderek kafamı dinlendiriyorum. başka türlü de geçebileceğini sanmıyorum.