1

erozyon, fransızça kelimedir ve aşınma anlamına gelir. yani toprak kaymasıdır. türkiye'de toprak erozyanları son zamanlarda daha çok görülmeye başlamıştır. elbette bunun önemli etkenler ya da nedenler bulunmaktadır. bunların başında orman alanlarının az olması, var olan orman alanlarının yok edilmesi, ağaçların şuursuzca kesilmesi ve yerine yenisini ekmeme, son zamanlarda oldukça fazla sayıda olan ve çıkan orman yangınları, hayvanların yanlış olarak otlatılması, kaçak yapıların önüne geçilememesi, türkiye'nin gittikçe betonlaşma yoluna gitmesidir. mutlaka bitki örtüsünün şekillenmesi ve ekilmesi büyük rol oynamaktadır. sel sularının aktığı bölgelerde çok güçlü olan istinat duvarları yapmamak ve yeraltı şebekesinin iyi olmamasıdır.

0

erozyonun bir çok sebebi vardır. evet ülkemizde olmasının temel sebebi ağaçsızlık olabilir. mağlum keyfiye oteller için ,yollar için hiç acımadan ağaçları yok edebiliyoruz.arazinin çok engebeli olması erozyona neden olmaktadır. bu durum karadeniz bölgesi'nde yaşanılmaktadır. dağlık ve engebeli bir çok arazisi vardır. aşırı otlanma da erozyona sebep olur. toprağı tutacak bir güce sahip değildir. ormanların yerini tarlaya çevirme olayı erozyona davetiye göndermek gibi birşeydir.

0

toprak erozyonunun temel sebebi gereksiz ağaç kesimi olmuştur ülkemizde . ağaçlar çok kesildiği için toprak daha kolay kayacak bir kıvama geliyor .