1

kendini islama adayan padişah olarak ilk küpeyi takan yavuz sultan selim'dir. allaha kendini bir köle olarak ibadetiyle sunduğu için bunu ifade edebilmek adına takmıştır. bunu da kölelerden esinenmiştir.

0

kulağına küpe takan osmanlı padişahı yavuz sultan selimdir.

0

yavuz sultan selim ilk küpe takan padişahtır.bir rivayete göre mısır seferi'nde kulağında küpeler olan insanlar görmüştür. onara bunun anlamını sormuştur. aldığı cevap ise köle oldukları içindir. yani köleler yada kullar küpe takılarak ayırt ediliyormuş. bunun üzerine yavuz sultan selim bizde allah'ın kuluyuz diyerek küpe takmıştır.

0

osmanlı devletinde küpe takmış olan ilk ve tek padişah yavuz sultan selim olmuştur. yavuz sultan selim mısır seferi sırasında kölelerin küpe taktığını görmüş ve kendini de allah'a ve islamiyete köle adadığı için küpe takmıştır . ayrıca yavuz sultan selim han saltanatı çok kısa sürmüş bir padişahtır yaklaşık olarak kanuni sultan süleyman'ın tahtta kaldığı sürenin dokuzda biri kadar tahtta kalmıştır . ancak sekiz senelik saltanatı boyunca (1512-1520) seksen senelik iş yapmış kadar olmuştur . yavuz sultan selim'in genç denebilecek bir yaşta vefat etmesinin sebebi de sır pençe denilen yani aslan pençesi anlamına gelen bir hastalığa yakalanmış olmasıdır . bu hastalık sırtında önce küçük bir ben gibi çıkmış ondan sonra o kadar büyümüştür ki yavuz sultan selim han bu çıbanı hamamda sıktırmıştır o çıbanın sıkılmasından sonra acılı günleri baş göstermiş sırtından bakıldığı zaman vücudunun içinde bulunan göğüs kafesi görüldüğü bazı organları belli olduğu söylenmektedir. hekimler ne yapıp ne etseler de geç müdahale etmişler bu duruma yavuz sultan selim han çok sevdiği kölesi olduğu allahu teala ya böyle kavuşmuştur . cennet mekan atamız kendileri her topkapı sarayına gittiğimde resminin önünde uzun uzun düşünür duygulanırım osmanlı saltanatında en sevdiğim padişah olma özelliğini göstermiştir .

0

yanlış hatırlamıyorsam osmanlı devletin de küpe takan padişah yavuz sultan selim'dir. kendisi gerçekten çok büyük bir hükümdardır. mısırı getheden osmanlı hükümdarı yavuz sultan selim'dir.

0

yavuz sultan selim o dönemde kölelerin kulağına küpe takıldığı için kendisinin de allah'ın kölesi olduğunu ifade etmek için küpe taktığı söylenir. böyle bir resim de vardır. gerçi bazı tarihçiler resimdeki kişinin yavuz sultan selim değil de şah sultandır derler. bana göre resimdeki kim olursa olsun yavuz'un yaklaşımı doğrudur. ve tanıdığımız kadarıyla kendi kişiliğine uygundur.

1

osmanlı imparatorluğunda ilk küpe takan padişah yavuz sultan selim han hazretleridir. küpenin takılış amacı şudur. yavuz sultan selim han, allah'ın bir kölesi olduğunu ve bunu da kulağına takacağı bir küpe ile dünyaya duyurmuştur.

0

ilk küpe takan osmanlı padişahı yavuz sultan selim'dir.