0

biber patlıcan kabak patates fasulye havuç gibi besinleri kızartmaları yapmaktadır bu kızartmalarda yaparken ayçiçek yağından zeytinyağından fındık yağından faydalanabiliriz.

0

ben mesela geçen sene 500 kilo zeytinyağı sıktırmıştım mesela o zamanlar kendinm kızartma yaptım da , zeytinyağı kullanıyordum. keşke kullanmasaydım ama şu an zeytinyağı bittiği için ayçiçek yağlı yapıyorum. keşke o zamanlarda ayçiçek yağlı yapsaydım. kızartma çünkü gerçekten kızartmaya çok ya gidiyor anca şu an zeytinyağı alıyorsam marketlerden alıyorum. oama bundan sonra bu çıkan zeytinleri yaptırırsam asla bir daha zeytinyağı ile kızartma yapmam yani.

0

genellikle ay çiçek yağ kullanılır. fakirler zeytinyağı ile kızartma yapmaz diye bir elitist düşünce var ve kesinlikle yanlıştır. bu düşünce o kadar saçma ki... zeytin yağı daha çok salata için yada bazı yemekler için idealdir. ayçiçek yağı ile kızartma yapmak daha lezzetli ve güzel sofralar oluşmasını sağlar. zeytin yağı da mükemmeldir. mesela bir pul biber kekik dökün üstüne ve sıcak ekmeğe batırıp yiyin. afiyet olsun. ama sakın kızartma yapmayın kesinlikle. gerçekten kötü bir tadı bulunuyor. özellikle içli köfte gibi etli ürünler içerisinde rezalet bir duruma bürünür.

0

kızartma da insanlar genellikle ayçiçek yağı kullanırlar. patates, biber, patlıcan, domates, kabak ve daha bir çok meyvenin kızartması yapilabilir. bunlarda da ayçiçek yağı kullanılır.