0

para herseydir diyen insan para için herşeyi yapandır aslında şairin dediği gibi parauı sevmem ama para için çalışorım ..

0

para şuan dünyanın dönmesine bile sağlayan bir alettir. para öyle bir şeydir ki cebinde iki liran yoksa minibüse bile binemezsin veya aç karnını bile doyuramazsın. paranın icadı çok öncelere dayansa da para hala ve hala günümüzde önemini gittikçe arttırarak ilerliyor. artık insanlar cebindeki parasına göre ayrı ayrı kefelere koyuluyor ve ona göre sınıflandırılıyor. en basitinden şöyle örnek verilebilir yolda giderken üstü başı yırtık birini görünce ne tepki veriyorsunuz, ondan kaçmaya çalışıyorsunuz hatta onu görmemek için belkide yolunuzu bile değiştiriyorsunuz. eğer eli yüzü düzgün, bakımlı, giyimine önem veren birini görürseniz de hemen onun yanından geçmeye çalışıyorsunuz ve onun ilgisini çekmeye çalışıyorsunuz. bu verilebilecek en basit örneklerden birisiydi bunun gibi nice örnek var ki insanlığın ne hale geldiğini bize apaçık gösteriyor. parasız bir dünya olsaydı nasıl olurdu peki. öyle bir dünya artık düşünülemez bir hale geldi. yani eskiden ticaretle bir şeyler kazanabiliyorken şuan günümüzde sadece para. eskiden bir kilo buğdaya bir tane ekmek takas yapılıyordu ve kim ne iş yapıyorsa, kimin neyi varsa ona göre bir şeyler satın alıyordu. şuan ise fiyatları kendileri belirliyor, insanların varlık seviyesine göre hareket yapılıyor bir konuma geldik. bu devran böyle nereye kadar gider bilinmez ama artık paranın köleliğinden kurtulmalıyız yoksa bundan elli, altmış sene sonra neler olacak artık kimse kestiremiyor. bir yandan hızlı nüfus artışı bir yandan da küresel ısınma gibi bir çok farklı faktörün doğuracağı yokluk krizinin artık başladığını farkediyoruz. eskiden bir liraya bir ekmek alabilyorken şimdi bir liraya bir ekmek bile alamaz olduk. bu devran böyle nereye gider kimse bilmiyor herhalde.

0

para olmazsa hiç bir şey yapamazsın diyebilirim her şey para şimdi pazara gidip sogan almaya kalksan 1 kilo soğan 5 6 tl yada başka bir şey yapsan gene aynı şey.

0

dunya artik parayla donuyor paran varsa rahatsiz yoksa ac kalirsin

0

para herşey değildir ama çok şeydir. para olmadan bişe yapamaz duruma geldik herkez para için gece gündüz çocuğunu eşini ailesini doğru düzgün göremeden çalışıyo gerekli bişey

0

para ihtiyaçlarımızı karşılamak için emek harcayarak kazandığımız kağıt yada metal birimdir. evet çok gereklidir temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için para kazanmak ve harcamak zorunluluğumuz vardır. ama para için yapılan herşey kabul göremez herkes ihtiyacı kadar kazanıp ihtiyacı kadar harcamakla yetinse dünyada çoğu sorun ortadan kalkar..açlık,savaş,hırs,bencillik hep para hırsı yüzünden meydana gelmistir.

0

para olmazsa bir hictir tabiki onemli onemli olmasa burda ne isimiz var