1

mendel, genetik biliminin kurucusu avusturyalı botanik bilgini ve rahiptir. doğa bilimlerine ilgisi çok ufak yaşlarda başlamıştır. olmütz'deki felsefe üniversitesinde iki yıllık bir eğitimden sonra, 1843 yılında brünn'deki augustinos manstırına girerek mendel gregor adını almıştır.
manastırda dinsel eğitim alırken bilim ile alakalı çalışmaları da olmuştur. 1847 yılımda rahip olmuştur. 1849 yılında brünn yakınlarındaki znaim'de bir okula geçici matematik ve yunanca öğretmeni olarak geçici atanmıştır.
daha sonra manastır rahibinin yardımı ile viyana üniversitesinde fizik, kimya, matematik, zooloji ve botanik öğrenimi görmüştür. 1854 yılında brünn'e dönerek bir teknik lisede ders vermeye başlamıştır. 1868 yılında manastır baş rahipliğine atanmıştır.kalıtımla alakalı çalışmalarına manastırda başlamıştır. genetik alanında yaptığı çalışmalarda bitkilerdeki her özelliğin belli yasalara uygun olarak yeni döllere akdarıldığını saptamıştır.
bugün mendel yasaları olarak kabul gören bu çalışmalar, sadece bezelyeler ile sınırlı kalmayıp, eşey üreme konusunu da kapsamıştır.
aslında yaptığı çalışmaların önemi yıllar sonra anlaşılmıştır. okullarda herkes ıslak pamuk arasında fasulye çimlendirdiğini hatırlayacaktır.

0

avusturyalı bilim adamı olan mendel biyoloji alanında çalışmalar yapmıştır.

0

mendel çaışmalarını biyoloji bilimi yaparak tanınmıştır.genetik kalıtım çaprazlama deneyleri meşhurdur.

0

mendel kalıtım bilimi üzerine çalışmalar yapmıştır. insanlarla ilgili.

0

beşiktaş daki inter den tranfer edilen oyuncu mu bu