0

aslında namaz kıldığı ve eşinin kapalı olmasından dolayı atılmış. olayı şöyle anlatıyor aslında. yani bir alıntı yapmak istiyorum, bütün gerçekliği ortaya koyuyor bu alıntı. "deniz kuvvetleri'nde akademik araştırmalar da yaparak görevini sürdürürken 28 şubat süreci onu da menziline almaya başladı. eşi başörtüsü takıyor, araştırmaları sırasında okuduğu eski eserler "zararlı yayın" sanılarak not ediliyordu. ilk işaretler orduevlerinin kapısından verilmeye başlanmış, eşiyle bu kapılardan geri çevrilir olmuştu. fişlemeler, ihbarlar vs. derken, emekliliği hak etmesine 2,5 ay, evet 2,5 ay kala yüksek askeri şûra kararıyla ordudan atıldı!"

0

mesleğinin ilk yıllarında askerlik mesleğinin kendine göre bir şey olmadığını düşünmüş ve üst kademedeki komutanlarına söylediğinde bu meslek 15 günde değil 15 yılda biter cevabını almıştır. iskender pala'nın zorunlu hizmetin bitmesine bir kaç ay kala "irticacı" olduğu gerekçesiyle ordudan atılmıştır. bu olayı iki darbe arasında adlı kitabında yazmıştır.

0

söylediği bir sözden dolayı irticacı denilerek ordudan atılmıştır mecburi hizmetinin dolmasına bir kaç ay kala atılmıştır hemde yani emekliliğine bir kaç ay kala atıldı annesine atıldıgını iç söylemedi 28 şubat soruşturmasının kilit isimlerinden biriydi iskender pala

0

iki darbe arasında adlı kitabında yazmıştır bunu.1980 darbe döneminde dini inançları nedemiyle dışlanmış ve ordudan ihraç edilmiştir. aslen edebiyat öğretmeni olarak girmiştir orduya zaten.