0

zona hastalığı su çiçeğine neden olan virüsün neden olduğu bir enfeksiyondur . bir kişi eğer su çiçeği hastalığı gecirdiyse , bu virüs vücuttaki bazı sinirlere yerleşmiş olabilir . şu çiçeğinin ardından virüsün sinirlerde yeniden aktif hale gelemesiyle zona ortaya çıkar . özellikle bağışıklık sisteminin zayıfladığı dönemlerde gerçekleşir . zona tedavisinde virüsle savaşacak bir ilaç kullanılması gerekmektedir . bu ilaç ağrıyı azaltır , hastalık süresini kısaltır. zona hastalığında erken teşhis çok önemlidir .

0

zona hastalığı (gece yanigi)vücudun da olarak bilinir ve su çiçeği virüsünün yaptığı bir cilt hastalığıdır. ağrılı bir sürü içi vardır ayrıca sulu kabarcıklar oluşur cilt doktoruna gidildiğinde ilaç tedavisi uygular ve bu tedaviyle geçer genellikle 50 yaş üzeri insanlarda çıkar ve iltihaplı kabarcıklar şeklinde oluşur, daha önce su çiçeği geçiren insanlarda bu virüs aktif olmayan bir şekilde bulunuyor hastalık ortaya çıkınca bu virüsle devreye giriyor.

1

zona bir dönem çocuklukta geçirdiğimiz su çiçeği hastalığının yıllar sonra kendini göstermesidir.. halk dilinde buna gece yanığı da derler.
kişinin bağışıklık sisteminin zayıfladığı sinir uçlarının iltihabıdır.
tedavisi vardır ama zordur. uzun sürer..
özellikle 50 yaş üstünde gözükür..

0

zona strese bağlı bir deri hastalığıdır. deride kırmızı kaşınan kabarcıklar oluşur.

0

benim bildiğim zona hastalığında insanların belirli bir yerlerinde vücutlarında ama bazı kısımlarda kırmızı kabarcıklar oluşur kaşıntı ve yanma hissi verir kremi ve kurutucu hapı bulunmaktadır tedavisi kolaydır fakat hemen doktora gidilmelidir ki yanlış bir şey kullanılmasın