0

kültür, kişilerin içerisinde yaşadığı toplumun değerlerini ortaya koyan ve bu değerlerin ortak olarak yansıtılmasıdır. kültür çatışması iki kültürün birbirine uyumsuz olmasıdır. kültür çatışması toplumda birçok soruna sebep olabilmektedir.

1

kültür bildiğim kadarıyla yaşadığımız toplumun örf adet gelenek ve göreneklerinin hepsinin toplamina denir . ve kültür çatışması da genellikle bir ilden başka bir ile veya bir ülkeden başka bir ülkeye gidilmesi halinde ortaya çıkar çünkü gidilen il yada ülke mutlaka yaşadığı toplumdan farklı bir toplum olacağı için kültür çatışması çıkar ve bu durum genellikle evli kişiler de ortaya çıkar çünkü aynı evi paylaşan kişler olduğu için birbirlerine ayak uydurmakta zorluklar yaşarlar ve bizzat bu konu da tecrübe yapmış biri olarak tavsiyem daha yakın yani kendinize daha yakın kültürden birini bulun yoksa çok tartışma yaşarsınız. yok şu şöyle olacak yok bu böyle olacak diye tartışılır durulur. benim görüşüm böyle ama tabi hiç sıkıntı yaşanmayan evlilikler de oluyor ama eb fazla si tabi çatışmaların yaşandığı evlilikler dir . benim görüşüm böyle. herkese kolay gelsin der. bol kazançlar dilerim sizlere.

0

kültür içinde yaşanılan toplumun değerleri, gelenek ve görenekleridir. ben trakyaliyim eşim ise adanalı. aramızdaki çatışmalar genelde kültür farklılığından kaynaklanıyor mesela.