0

yeni doğan bebeklerin bakımı çok özenli ve dikkatli olmalıdır. çünkü bebek doğduğunda taze bir fidan gibidir .ve doğduğu sıralarda edindiği alışkanlıkları uzun bir süre devam ettirir. bu yüzden çocuklara ilk doğduğunda çok özenli ve dikkatli bakılmalıdır. mesela çocuklara emzik emme alışkanlığı bile ilk doğduğunda edindirilebilir ise daha kolay edilir. çocuk daha sonra bu alışkanlığı kazanması neredeyse imkansız olur. ama bence çocuklara yalancı meme ve biberon verilmemelidir. çünkü yalancı meme ve biberon kullanan çocukların dişleri eğri olma olasılığı daha yüksektir. bu da yine yeni doğan bebek bakımının önemli bir noktalarından biridir. anne ve babalar bebekleri yeni doğduklarında 40 gün boyunca ışıkta yatırmalıdırlar. çünkü bebekler yeni doğduğu sıralarda sarılık hastalığı ile karşı karşıyadırlar. yeni doğan bebeğe banyo yaptırırken çok dikkat edilmelidir kafası ve vücudu doğru ve düzenli bir şekilde tutulmalıdır. yani ebeveynlerin bebek sahibi olmadan önce bebek bakımı hakkında iyi bir araştırma yapmaları gerekir.

0

yeni doğan bebek bakımı oldukça önemli ve titiz bir iş .ne olursa olsun bebeğe dokunulmamalı çünkü cildi çok hassas ve hemen mikrop kapar.bu sebepten dolayı giydirmeden önce ellerinizi yıkayın.çok fazla öpmemek gerekiyor.cildi tahriş olabilir.daha sonra giysileri pamuk olmalı .

1

yeni doğan çocuk bakımı çok aşırı bir titizlik gerektiriyor ve çok aşırı hassas olmanız lazım, çünkü bebeğinizin vücudu ilk zamanlar hassas olur . bebeğinizi sık sık yıkamaniz lazım. ve altını da sık sık değiştirmeniz lazım. poposu tahriş olmaması lazım ve ilk zamanlar dan pişik olmaması lazım bundan dolayı da ayrı bir özen göstermeniz lazım. daha sonra sık sık emzirilmesi lazım. çünkü bebeğin ilk zamanlar anne sütüne daha çok ihtiyacı vardır. diyeceklerim daha çok ama daha sonra artık şimdilik bunlara dikkat etmeniz yeterli olacağını düşünüyorum. herkese kolay gelsin. bol kazançlar. yarışma da da başarılar dilerim.

0

yenidoğan bebek bakımı bebeğimizi iki günde bir yıkamamız lazım o da çabuk gelişsin diye altını sık sık değiştirmemiz lazım yani bir saat de zaten yeni doğan bebek 10 ve 11 kere kakasını yapabildiği için yeni doğan bebekler gerçekten de çok kaka yapıyor. altını çok pisletiyor yani özellikle bu kış aylarda bebeğimizi üşütmemeye dikkat etmemiz lazım uyku düzenini yerine oturtmamiz lazım gerçi o da 6 aydan sonra yapılsa bence daha iyi olur. yeni doğan bebeği doğduğu gün yıkamazsan daha iyi olur gerçekten ben öyle yaptım bebeğimin göbek bağı iltihabı kapmıştı göbeği düştükten sonra yikasan daha iyi olur. bebekler için dalin şampuanı tercih et o daha güzel gerçi diğerleri de güzel mutlaka pişik kremi almazdım çünkü bebeklerin poposu çok pişiyor. bebeğinin özellikle altını açacağım zaman ellerini iyice yıka temizle ondan sonra bebeğini kucağına al altına öyle aç yani titizliğini önem ver yoksa çocuk mikrop kapabilir sigara içiyorsan da çocuğu öpme öyle altını elleme zararlı yani. bebeğin tırnakları uzun olduğu için yüzünü olabilir eline eldiven tak bir iki ay falan geçsin ondan sonra tırnaklarını kesersin gerçi sen kesme sende melekler zaten onu tırnağını kesiyor fark edersin kendiliğinden düştüğünü. yani bakım derken bunların hepsi giriyor sana tavsiyem bence kucağına alıştırma yoksa sen de benim gibi uykusuz kalırsın ben çocuğum ilk çocuğum diye kucağıma alıştırdım şimdi 14 aylık şu an kucağımda inmiyor yani.