0

iyi bir insan olmak için öncelikle kendimizi sevmeliyiz ve kendimizle barışıkn olmalıyız,kişi kendi ruh hali ne kadar sağlıklı olursa o kadar sağlıklı aile birey ve toplum olur.evde kendimizi sevdiriyorsak evdeki sorumluluk bilincini taşıyorsak,dışarıy a çıktığımızda toplumkuralları ve ahlakkı çercevesine yaşıoyorsak,kaşımızdaki insnaları anlayabiliryorsak ok adar iyi bir insanızdır.geçici olarak tanıştığımız insanlara karşı insancıl olmak mesela otobüsde yaş cinsiyet ayırmaksızın yer ve yol vermek,ihtiyaç anında hemen yardımına koşmak bunlar cok önemli meziyetlerdir.yılar geçsede karşımızdaki insanınn sizin adınızı blmesede hatırlaması örnek davranısını bir çok kişiye önder olacak sekilde aktarmas ı çok güzeldir.

0

iyi bir insan olmamız için ilk olarak kendimizle barışık olmamız gerekiyor.ya göründüğümüz gibi olmalıyız yada olduğumuz gibi görünmeliyiz.iyi bir insan olmak aslında zor bir şey değildir insan zaten iyidi insanı kötü yapan onun merhametini acımasını vicdanını karalayan şey şeytandır.eğer şeytana uymazsanız iyi bir insan olabilirsiniz.sonra yalan atmamanın dürüst olmalısınız ne kadar kötü birşey yapmış bile olsanız yalan atmayın dürüst ve açık olun.merhametli olun şefkatli olun yardımseve olun allaha bağlı kalın.

0

bu zamanda iyi insan olmak gerçekten çok zor.iyi ve doğrucu olursan çevrende kimse kalmıyor.dürüstlük eskiden güzeldi şimdilerde dürüst insana iş bile vermiyorlar.insanlar görünür şeytan hale gelmiş durumdalar.ancak bazı insanlar meclis dışı tabi ki.

0

iyi bir insan olmak için yapılması gereken ahlaklı dürüst saygılı erdemli hayırlı bir birey olmanızdan geçer. sizin başka insanlara karşı ve kendinize karşı olan davranış ve tutumlarını olaylara karşı bakış açınız olayları değerlendirme şekliniz ve yaklaşımını bunda oldukça etkilidir. ahlaklı bşr birey olmak insanlara karşı dürüst ve erdem sahibi olmak merhametli vicdanlı bir birey olmak sizi iyi insan olmaya iten davranışlardır. insanlara karşı hoşgörü ortamı oluşturabilme saygılı ve sevgi dolu biri iseniz eğer iyi biri olmamanız bşr neden yoktur. yani iyi insan yardım eden merhametli olan seven sevilen saygı duyan saygı duyulan güven teşkil eden yaptığı hatalardan ders çıkarabilen ve özür dilemekten çekinmeyen insandır.

0

iyi bir insan olmak istiyorsanız sadece yaptığınız kötülükleri durdurmanız yeterlidir. çünkü kötülük iyiliğin yokluğunda belirir. iyilik ise kötülüğün yokluğunda. size tabi ki hatasız olmayın demiyorum sadece elinizden geldiğince daha dikkatli davranarak iradenize sahip çıkıp yaptığınız kötülüğü durdurun ya da azaltın. olumlu düşünmeye çalışın. her olaya önyargıyla değilde pozitif bir düşünce ile bakmayı deneyin. böylece iyilik kendini belli edecek ve sizde istemeseniz de iyi birisi olacaksınız.

0

iyilige iyilik kotuluge ıyılıkle yaklasmaktır.

1

yalan söylememeliyiz, büyüklerimize saygı ve küçüklerimize de sevgi göstermek gerekir, yardıma muhtaç insanları gördüğümüzde onlara yardım etmeliyiz, kendimizi hiç kimseden üstün görmemeliyiz, bize verilen her türlü nimete şükür etmeliyiz...

1

dürüst olmak gerek, saygılı olmak, iyi davranmak gerek, ahlaklı davranmak gibi şeyler iyi olmak için gerekli şeylerdir.

0

iyi bir insan olmak için yapılması gerekenler;
iyi niyetli olun.
sevmeyi bilin
anlayışlı olun
yardım sever olun
saygılı davranın
güzel eleştirilerde bulunun
evet iyi olmak güzel ,temiz ama yapıp karşılık almamak aksine daha kötü şeyler de görmek var .bunun en iyi örneği sanırım benim ama yine de iyi olmak karşılık beklemeden yaşamak demek .eğer iyi olup iyilik beklersen asla karşılığını alamazsın ve belli bir süre sonra iyilik yapmak istemezsin .

0

iyi bir insan olmak icin herseyden önce merhamet duygusunu bilmemiz gerekıyor.eger merhametli bir insan olabilirsen iyi biri olursun zaten.

0

iyi bir insan olabilmemiz için çevremizde olan kişilere karşı saygılı davranmalıyız. olabildiğince cömert ve yardımsever bir olmamız lazım diye düşünüyorum. özellikle yaşlılara ve hayvanlara iyi davranmalıyız.

0

kalbini her zaman temiz tutmak gerek kimseye karşı kin beslememen lazım ,hiç bir şekilde kötülük dusunmiceksin ,efendi ,saygılı , allah'ın kullarına sevgi dolusu bakacaksın , kimseyi yargilamicaksin ,yüzünde her şekilde tebessüm olcak ,yardım sever olman lazım , paylaşımcı olmân gerek , yani iyi olmak için bunları yapmalısın. daha da fazlası var diyebilirim. gerisi sana kalmış .

0

iyi bir insan olmak için iyi kavramını iyi idrak etmek gerekmektedir.
dürüst
saygılı
yardımsever
cömert
mert
güvenilir olmak gerekir