0

bu geçmiş nesilden günümüze gelen bir saçmalık yoksa kız erkek farketmez hepsi evlat eminim ki gelecek nesiller de böyle bir sıkıntı olmayacak allah ne verdiyse

0

bu durum artık toplulumumuzun kanayan yarası haline geldi. oğlum olsun kızım olsun ne fark eder insanlar sürekli bir şeyler isterler. ancak sadece istemekle de kalmıyor oğlan ya da kız ne fark ediyor ki. önemli olan evladın doğan o çocuğun sağlığı hangi cinsiyet ile dünyaya gelmiş olması değil. doğan çocuğun sağlığı çok önemli. sağlık olmadıktan sonra oğlan olmuş kız olmuş ne fark eder ki insanlar kendini yetiştiriyor hala cahilce konuşuyorlar beklentileri farklı olabilir ancak ne çıkarsa çıksın yaratıcı allah. oğlunuz d aolsun kızınız da olsun ne olursa olsun üzerinize düşen görevi yapmalısınız anne baba olarak. bu tutum çok yanlış inanın çocuğun cinsiyeti değil onınsaplığı hayırlı evlat olması iyi bir birey olması önemli olan. bu insanların ısrarla böyle isteklerde bulunması tamamen bilgisizlikten bencillikten cahillikten kaynaklı diye düşünüyorum.

0

bu tür olaylar genelde doğu insanlarında kaynaklanıyor anadolu insalarında ise az bir oranda meydana geliyor.erkek kız ayrımının başlıca sebeplerini açıklıyım.birincisi erkek adamın erkek çocuğu olur mevzusu erkek adam değilsin muhabbeti çıkar diye milletin ağzına düşerim diye.ne alaka yani şimdi senin karında kadın annende kadın babannede ananede kadınlar olmasa napacaksın kimle yaşıyacaksın kadın olmasa erkeği nasıl yapacaksın.bu dünyanın hem kadına hem erkeğe ihtiyacı var bu bir döngü içlerinden birisi olmassa asistem çöker.ikinci sebep ise soy devamı meselesi.erkek olunca soy devam ediyor ya o mevzu.yav kardeşim allah sana sakat vermemiş çirkin vermemiş hasta vermemiş nur topu gibi bir kız evladı vermiş şükredeceğine yakınıyosun belki allah seni deniyor nerden biliyorsun.kız olunca senin işine gelmiyormu gencecik çocukları başlık parasına satmıyormusunuz gırtlağının rahatının düşkünlüğüne satmıyormusun.yazık be yazık.akraba evliliği yaptırmıyorsun.allah milletimize insanımıza toplumumuza akıl fikir ihlas etsin.

0

bence bunların hepsi bilgisizlikten kaynaklanıyor. ben olsam hiç ayrım yapmam erkek yada kız olması farketmez benim için.

0

böyle bir saçmalık hala bazı ailelerde hala devam eden bir durum ne yazık ki geri kalmış cahil insanların erkek bebek diye tutturduğu bir şey bu evlatın hayırlısı olsun kız erkek ne farkeder ben kız çocuğumun olmasını çok istiyorum umarım da allah bana bir kız çocuğu nasip eder bu takıntılı durum genelde doğuda baş gösteriyor kız çocuğunu istemiyorlar ama çok yanlış

0

benim için kız erkek farketmez ama benimde kayınvalidem bir erkek yapamadın diye başımın etini yer durur . soyadları yürüsün diye gerçi öbür oğullarının erkek çocukları var ama benimiki kız var diye sorun yaratıp durur ne varsa acaba evlat evlattir kız erkek önemlimi?

0

cok yanlis bence bu ayrım erkek olsun kız olsun evlat evlat tır. hatta bence kiz evlat erkek evlattan daha hayırlıdır ama ne yazık ki geri kafali insanlar erkek diye tuttururlar çünkü erkek onun soyadini taşır soyunu devam ettirir

0

erkek çocuk soyun devamıdır. erkek çocuk şarttır

0

allaha iman etmiş bir insan kızı olduğunda sevinir. çünkü insanlar erkek çocuklarda sevindikleri için kız çocuk olduğunda melekler o kızın müjdesini (allah bildiği haklde) allah'a verirlermiş 'falanın kızı oldu' diye. kız çocuğu rahmettir. erkek çocuğu da izzettir. insanlar müyüklenmeyi rahmetten daha çok önemsiyorlar maalesef.

0

bende hiç sevmiyorum öyle insanları nasipte ne varsa o olur allah kız evlat veriyosa sükretmeliyiz oğlan sevdasını bende anlamadım ikiside evlat sonuç olarak evlat arasında ayrim yapilmamalıdır.

0

benim icin de kiz olsun erkek olsun farketmez. gunumuzdede erkek cocuk illaki olsun diye bir dusunce cok fazla kalmis oldugunu dusunmuyorum. eskilerde herhalde soyadim sursun devam etsin diye dusunuyorlar sanirim

0

çok şükür eşimle ben öyle olmadık hiçbir zaman ama öyle insanlar gerçekten de var. neymiş o oğlan olunca onları soyunu götürüyormuş, kız el evine gidiyormuş. bunun için öyle ayrımcılık yapıyorlarmış.işte ben de hiç sevmiyorum gerçekten de çok saçma bir şey sonuçta o da evlat o da evlat benim bildiğime göre erkek olunca kullara müjde gidermiş ,kız olunca da meleklere müjde gidermiş. kızların daha ne kadar değerli olduklarını anlayamamış insanlar var bu dünyada gerçekten de yani oğlan oğlan diye tutturan insanlar sonradan pişman olan insanlar yani eminim çünkü kız evladı her zaman hayırlıdır ama erkekler öyle değildir. yani insanlara gerçekten anlamış değilim bazen ben de soruyorum böyle gördüğüm insanlara neden yani oğlunun olmasını istiyorsun kızın olmuş işte ne kadar güzel sevinsene eşim istemiyor çünkü soyunu yürütecek miş yani saçma bence ya ben de çok kızıyorum öyle muhabbetlere.

1

her konu hakkında ayrımcılık devam ediyor ülkemizde, yasalar bile eşit davranmazken insanların böyle söylemleri gölgede kalıyor çünkü bu ülkede denge yasalardır, insanlar adına. insanlar kız çocuklarının erkek çocukları kadar güçlü bir birey sahibi olamayacağını hep göz önünde bulundurur ve erkek evladın eve ekmek getireceğini onu kollayacağını kız çocuklarınından herşeyi daha da iyi yapabileceğini varsayar. erkek çocukla kız çocuk arasında pek bir fark yok, insanlar kız çocuklarının büyütülme konusunda hep başının dertte olacağının kaygısıyla beraber içlerinde bir kanser taşımaktadır aslında ve toplumda bu bir zarar olarak çığ gibi büyüyor, kimseye faydası olmayarak. sağlıklı bir şekilde hayata gözlerini açarak dünyaya gelen çocuklar her zaman bir sıfır önde başlıyor kız olsun erkek olsun ama toplum olarak çağ dışı şeyler yaşıyoruz. paraya karşılık kız çocuğu birilerine satılıyor, onun hanımı olsun veya onun malı olsun diye sanki kız çocuklarınından kurtulmak için bir an önce uğraşıyolar. benim sevdiğim kızı babası zengin bir insana verdi, o herifin kızı sayesinde hayatı değişti ve bu eli yağda bir eli balda ama hiç kızına sormadı gönlün kimdedir diye. bu olay istanbul'da gerçekleşti, yani doğu'da olsa cahillik tavan yapmış dersiniz normal gibi görürsünüz ama bu gibi olaylar her tarafta ve artık insanımız bu gibi kız çocukların hakkında para karşılığında mal mülk sahibi olmak, tecavüz veya başka bir haberi normal karşılamaları buna alışmaları daha çok kötü bir durum

0

sinir oluyorum böyle ayrım yapanlara ya oglan olsa ne olmasa ne saglikli olsun sonucta ikiside olmasa insanlar nasıl soylarinin devamını getirecek ki ha oğlan olmuş ha kız yani .eskiden çok takarlarmis kafaya yok illa oğlan olacak diye oğlan olmazsa olmazmış ee oğlanı kim doğuracak ki kadın olmazsa.hep erkeklere önem veriyorlar bizim toplumumuzda öncelik onlara veriliyor mesela bize bir misafir gelse inç onlara yemek konur onlar yer kalkar geriye kalanlarlada biz duyarız.ama ben hep kadın erkek eşitliğini savunuyorum erkeklerin bize ne üstünlüğü var ki tamam bizden güçlü kuvvetli olabilirler ama bu bizi ezecekleri anlamına gelmiyor.

0

geçmişten gelen bir gelenek kimse bunun mantıklı bir açıklamasını yapamaz laf olsun diye söylenen bir söz

0

bunun tek bir cevabı var kısa ve öz "cehalet"den. çocuk cinsiyetini erkek kromozomları belirler ama erkek çocuk doğurmadın diye öldürülen üzerine kuma getirilen bir ülkeden ne beklenir ki hepsi cehalet.

0

valla böyle ayrımcılığı hiç sevmem ama çoğunlukla soy devam olsun diye erkek ister. allah sağlıklı hayırlı evlat versin kim olursa olsun allah in taktiri tartışılmaz

0

sağlıklı olduktan sonra hiç bir önemi yok benim için kız yada erkek fark etmez