0

telefon kitap alışkanlıkların çekten ortadan kaldırdı sadece telefonda sosyal medya internet özellikle artık hiçbir şekilde kitap okuma olduğunu düşünmüyorum eskisi kadar artık herkes var bilgi almak yerine telefonla internette yerden istediği bilgiyi ya da istediği kitabı oradan da okuma taraftarı olabiliyor yani artık tamamen kitap lar diye düşünüyorum çünkü telefon internet olduğu sürece artık kitaplara önem verilmiyor insanlarımız artık ondan istediklerini yapabiliyorlar sadece kitap değil insanlar artık günlük hayatlarını bıraktılar telefon gerçekten çok olumsuz yönde etkiledi belki akıllı telefon günümüzde olmamış olsaydı günümüzde kitap okuma olabilirdi ama artık günümüzde bu telefonlar ve internet olduğu sürece zaman ayrılmayacağını düşünüyorum benim fikrim bu şekilde

0

kitap okuma oranını çok azalttı . e kitapta çok fazla okunmuyor gözleri ağrıtıyor falan. sayfalara dokunmak lazım

0

bence e kitap okumak daha kolay bu sebeple ben aynı zevki alabilmekteyim.

0

zannımca teknolojiyi doğru kullanamayan insanlar her geçen gün çoğalıyor. telefonlar bizlerin vazgeçemez bir metası olduğundan beri kitaba daha az zaman ayırır olduk. farkında olmadan zamanımızı hunharca bir boşluk içerisinde, sanal dünyada tüketiyoruz. bu durum uzun süre hareketsizlik ve tembellik de yaratıyor. bu nedenle de artık daha az kitap okuyoruz. bahanelere sığınıyoruz.
e kitap olgusunu çok savunan ve doğru bulan kitle günümüzde azımsanmayacak kadar çok. teknolojik gelişimlerin olumlu kazanımlarından biri olarak da değerlendiriliyor. çok daha az yer kaplıyor, taşınması ve okumaları kolay deniliyor. benim açımdan bakıldığında ise bu noktada geçmişinden kopamayıp yeniliği kabul edemeyen insanlardanım. çantamda, masamda, mutfağımda sayfalarına dokunabildiğim kitap olmalı bana kalırsa.

0

doğa için herkesin e kitaba dönmesi gerekli ama kitabın o güzel kokusu da hiçbir şey de yok. ama biz yine de e kitabı önerelim ağaçlarımız için

0

her yeni gelişmenin yapmış olduğu etki gibi telefonda hayatımızda çoğu konuda kolaylık sağlarken bazı kaliteli davranışlarının yapım miktarını azalttı. örneğin eskisi gibi faturamatiğe gidip 1 tl komisyon vererek telefon faturası ödemek yerine kullanmış olduğunuz bankanın mobil uygulaması vasıtasıyla anında faturalarınızı ödeyebilme veyahutta mobil uygulama vasıtasıyla vereceğiniz otomatik ödeme talimatı ile faturalarınızı hiçbir komisyon vermeden ve takip ihtiyacı duymadan ödeyebilirsiniz. bunun gibi daha birçok kolaylık mobil cihazlar vasıtasıyla elimizin altında artık.fakat burada özellikle sormuş olduğunuz sorudaki kitap okuma alışkanlığı ile ilgili olarak da maalesef mobil cihazlar olumsuz etki yaptı. buradaki temel durum,insanoğlunun fizyolojik yapısındaki var olan bir handikaptır. bizler eğer ki biz hizmete emek verip zaman harcayıp çaba sarf edip elde ederken çok keyif alırız ve mutlu oluruz fakat eğer ki bu hizmet hiçbir şekilde çaba harcamadan ve dilimizdeki elimize hazır bir bilgi olarakta çalışma ve bir şeyleri yapma isteğimiz zaman içerisinde azalıp uyuşukluk durumundan keyif almaya başlarız.kitap okuma alışkanlığındaki olumsuz gidişatın temel nedeni insanların mobil cihazlar vasıtasıyla her türlü bilgiye çok kolay şekilde ulaşabilmesi ve kitap okuyarak elde edilebileceği kitapla ilgili öngörüyü daha önce okumuş olan insanların hazırlamış olduğu kitap özetleri ile veyahutta derleme bilgilerle daha az zamanda vakıf olduğunu düşünmesidir. hal böyle olunca mobil cihazların getirmiş olduğu internetteki kolay bilgi erişimi kitap okuma alışkanlığını ve özellikle genç kuşakları ciddi oranda kitap okumaktan uzaklaştıran bir duruma getirdi.bu yüzden de genç kuşakların kitap okuma alışkanlığı kazandırma bilmesi için aile fertlerini yoğun çaba sarf edip onlara örnek teşkil edecek davranışlar sergilemesi gerekmekte.halbuki kitap okumak mobil cihazların yaymış olduğu radyasyon gibi gözü yormaz insan metabolizmasının zararlı hiçbir etkisi yoktur aksine insanın ufkunu genişletir ve keyif verici bir etkinliktir. yakın zamanda birçok genç arkadaşın devamlı surette eğilerek mobil cihazlara bakmaktan dolayı ciddi anlamda boyun fıtığı ve buna benzer rahatsızlıklardan muzdarip olacaklarını düşünüyorum fakat kitap okumak bireyin duruş bozukluğu yapmasını yol açmaz.

0

hayır elden okuduğum kitaplar kadar zevk ve keyif vermiyor bana kitaplar bazen merak edip içeriğine bakıyorum ancak öyle e kitap şeklinde satın alıpta okumuyorum açıkcası. bence öyle okunmuyor zaten ekrandan okumaya. tamam maksat okumak ama insan elinde olsun istiyor dokunmak istiyor kitabın sayfalarını çevirmek kokusunu almak kitapta beğendiği yerlerin altını çizmek istiyor. bu bağlamda kitap okumak bence elden olduğundan daha güzel oluyor ben o şekilde ekran üzerinden okuyamıyorum ve anlamıyorum açıkcası e kitapları bu şekilde okumam anlamadığım için. yani en iyisi kendim kitabı almak okumak dokunmak o kitabı hissetmek.

0

kendi adıma konuşmak gerekirse benimkini oldukça azalttı. ayrıca kitaba vakit ayıramaz oldum çünkü boş kaldığım her an telefona sarılıyorum. o yüzden eskisine nazaran daha az kitap okuyorum. okuma alışkanlığımızı etkileyen bir durum bence. internetten okumak belki buna bir nebze çözüm olabilir. ama ondan da zevk almıyorum. böyle keşmekeş de kalıyor.

0

sayfa çevirmeyi seviyorum kitabın kokusunuda e kitap hiç bakmadım tercih etmiyorum

0

e - kitap hiç ilgimi çekmiyor. telefona baktıkça gözlerim daha çok yoruluyor . kitabı yakından tutup elime almak normal okumak daha güzel . bu sebepten telefondan kitap okumuyorum . kitap alıp okumak daha faydalı oluyor istediğim yeri çizebiliyor istediğim rahat şekilde okuma yapıyorum.

0

kitap telefonda değil kitap ele alınarak okunur. sevmiyom ben kitabı telefondan okumayı.

0

evet azalttı uzun zamandır kitap okumuyorum hemen sıkılıyorum ve telefonumu arıyor gözlerim ve e kitap da hiç okumadım okumayı da düşünmüyorum

0

parası olmaaynlar için mecburiyet.kitap sınavı olacağım zamanlar şnternetten okurdum.fakat ayriyeten okuyacağım bir kitabı her zaman satın alırım,canlı okurum.çünkü yazarın emeği var kitapta,kitabı hissediceksin,onu tutucaksın bu sana daha iyi anlamanı daha iyi motive olmanıda sağlıyor.telefondan okuduğunda hop bir mesaj geliyor dikkat gidiyor.kitapta öylemi okudukça okuyasın geliyor.

0

benim elim kitaba ve gazeteye değmeli ancak fiyatla konusu biraz belimizi büküyor o nedenle int.den okumak kolay geliyor.ancak aynı zevki vermiyor elbette

0

telefon insanlığımızı azalttı bile diyebilirim. sanal olan hiçbirşey gerçeğin yerini tutmaz

0

mutlaka etkili olmuştur telefonlar kitap okumanın yerini aldı

0

gerçekten kitap okuma alışkanlığı olması çok azalttı telefon artık insanlar telefonu e kitap yardımıyla kitap okuyorlar.bence en azından bir kütüphaneden alınıp öyle kitap okunmalı telefondan e kitap yardımıyla hiçbir şekilde nasıl anlıyorlar anlamış değilim. insanlar telefondan okuyunca bence hiçbir şekilde bir şey anlamazlar gözleri çok yorulur en azından tabii ki de sürekli telefonlarımız yanımızda ama kitabımızı yanınızda olması gerekir bence kitabı açıp okumak daha iyi. ben açıkçası öyle anlıyorum çünkü telefondan e kitap yardımı ile kitap okuduğumda sürekli kaldırmam gerekiyor kendim ama kitap okurlar kendim kitap alıp okuyorum da en azından sayfalarını çevre biliyorum kitap kokusunu alabiliyorum ve iyi bir şekilde en azından sürekli çevirmem gerekmiyor.en azından kaldığım yerleri bir ayraç yardımıyla koyabiliyorum ve daha sonra kaldığım yerden devam edebiliyorum ama telefondan e kitap yardımıyla hiçbir şekilde bu mümkün değil bir araç yardımı ile koyamıyorsun sadece kaldığın yerden devam ediyorsun bence çok saçma bir şey olmuş. insanlar kitabı alıp da okusalar daha iyi olur bence artık her şeyin teknolojisi çıktı diye bence e kitap yardımı de hiç kimse okumamalı.birazcık aslında teknolojinin bize vermiş olduğu bir sürenin kana yararlanıyoruz ama bu imkan gerçekten çok zararlı bence insanlar kitabı alıp görüp de okumadan sonra ne anlamı kalıyor anlamış değilim o kitabın kokusunu o kitabın sayfalarını görmek gerekir ilk önce anlamamız için.insanların bu yönden teknoloji çok bağlı kalmasının sebebi aslında küçüklükten beri telefonla uğraşmamız. sürekli artık telefondan her şeyimizi yapıyoruz ama en azından kitap okumak için gidip kütüphaneden kitap almamız gerekir o vermiş olduğu kitap kokusunu almamız gerekli ilk önce kitapları çeviri çeviri okumalıyız hiçbir şekilde elimizde sadece döndürerek kitaptan okumak mümkün olmaz gerçekten çok saçma bir şey. o yüzden insanlar artık e kitap yardımıyla kitap okuma malı gidip bir yerden kitap olarak sayfalarını çevirerek kitap okumalıdır.insanları bu yönden birazcık eğitmeliyiz bence artık e-kitap denilen telefondan okumayı bence yetkililer engellemeli herkes kitabını gidip de kütüphaneden veya başka yerden alıp da okusun.

0

e kitap dan kitap okumakla gerçekten kitap okumak cok farklıdır bana gore aynı tadı zevki vermez yani

0

hayır. e-kitap asla aynı tadı vermez.bir kere kitap kokusu diye birşey var.o sayfalara dokunmak ayrı bir olay.telefon odaklanmayı bile engelliyor bazen.

0

hayır kesinlikle aynı tadı vermiyor tabi ki ama bazen maddi yetersizliklerden dolayı e-kitap okumaya mecbur kalabiliyor insan telefon benim hayatımda kitap okumayı azaltmadı ama başka aktivitelere engel oluyor diyebilirim