0

ben bahçemden topladığım ince sivri biberleri yıkayıp üzerlerinde 3 - 5 delik açıyorum. cam kavanoza yerleştirip içine bir kaç nohut ve sarımsak tanesi atıyorum. üzerine biraz kaya tuzu ve sirke koyup ağzını kapatıyorum. genellikle 2 hafta içinde yenecek kıvama geliyor.

0

ben hersene tarlama biber ekiyorum.hep organik turşu yapiyorum.biberlerimi biraz ortafan ayirip kavanozlara koyuyorum.aralarina sarimsak dolduruyorum.agzina kadar dolunca 5 10 tane nohut koyuyorum.nohut sarılığını kaybetmemesini sagliyor.sonra sirkeli su yapıp kavankza dokuyorum.2 hafta sonra yemeye hazir oluyor.biber turşusunu farkli sekilde yapanda var.ben boyle yapiyorum.ve benim biberlerim cok guzel oluyor.herkes bana yaptirir biber turşularini.bence benim yaptigim gibi yapin pişman olmazsiniz

0

bir litre sıcak suyu uygun bir kaba alıp içine sirkeyi limon suyunu,tuzu ve şekeri koyup tuz eriyinceye kadar karıştırıyoruz tuz eriyince soğumaya bırakıyoruz.bıçakla deldiğimiz biberleri ve sarımsakları bir kavanoza koyuyoruz,soğumaya bıraktığımız turşu suyunu da ilave ediyoruz hava kalmaması için iyice sallayıp üzerine dereotu ilave edip kapağı kapatıyoruz.10 gün beklettikten sonra kullanabilirsiniz.

0

biberleri ilk önce bir güzel yıkayıp üzerlerine bıçak yardımıyla bir kaç delik veya kesikler atıyoruz. sonrasında bidonumuzun veya kavonozun içine limon tuzu ,kaya tuzu,sirke katıp üzerine üstünü geçecek kadar su konur ve biberler eklenir.olması beklenir bir kaç hafta .