0

enflasyon öyle topyekün demekle olmuyor.bazı gerçekleri görmek lazım.fiyat artışının en büyük nedenleri bir malın girdileridir.nedir bunlar hammadde elektrik doğal gaz vergiler ve ücretler .hammaddeyi genelde dışarıdan alıyorsan bu döviz çıktısı demek.döviz yüksekse veya yükseliyorsa bunun önüne nasıl geçilir ona bakmak lazım.bir şey neden yükselir? talep çoksa yükselir.demek ki bizim ülkede döviz açığı var demek.ilk önce bu sorunu çözmeliyiz.ikinci neden enerji fiyatları.biz doğal gazı dışarıdan alan ve bunu döviz ödeyerek alan bir ülkeyiz.doğal gaz elektrik santralleri kuruyoruz.bunun yerine rüzgar ve güneş enerjisi ile elektrik üretmeliyiz.petrol mecburen dışarıdan geliyor.üçüncü neden dolaylı vergiler..dünyada bu kadar yüksek dolaylı verginin olduğu başka bir ülke var mı? ben baktım göremedim.işçi ücretleri bir tek ucuz bizde.bu kadar dışarıya bağımlı iken dış borcumuz bu kadar yüksek iken cari açık rekor kırarken bunlara önlem alınamıyorsa enflasyonla nasıl mücadele edilebilir ki?

1

markete gitmeye korkuyorum, bir ihtiyacımızı almaya gidiyoruz, o da eksik bu da eksik derken enflasyonla topyekün mücadele sadece etiketlerde kalıyor ne yazık ki.

0

yeni bir aldatmacasi zenginlerin devlet kendi önlem almadığı sürece hicbirsey çıkmaz

0

hiç bir şey yapmıyorlar göz boyama bunların hepsi önceden şişirilmiş fiyatları az miktar düşürdüler sadece. çay kaşığı ile verip kepçeyle alıyorlar. bizde alışveriş yapmıyoruz zorunlu ihtiyaçlar dışında, satış yapabilmek için o fiyatları düşünmeleri gerekecek bir süre sonra enflasyonla mücadele etmek için alışveriş yapmaya ara verin bir süre bence.