1

ram, hafıza, işlemci, kamera, batarya, ekran çözünürlüğü, şarj hızı ve dış görünüşe bakarım.

1

depolama alanı 16 gb nin altı olmamalı az olursa sıkıntı bir de iphone olması şart diğerlerini kullanmadım dayanıklı olması şart 4 senedir aynı telefon u kullanıyorum 5 s mükemmel bir telefon o yüzden herkes iphone alsın gerisi teferruattır

0

ben bu aralar kendime alacak yeni bir telefon arıyorum ama istediğin gibi bir telefon henüz bulamadım çünkü depolama alanının fazla olmasını istiyorum yani benim telefonum şu anda hafızası çok az 8 gb ve hiçbir şey yüklenemiyor o yüzden alacağım telefonun büyük hafızası olmasını isterim en az 64 gb hafızası olmalı benim için bir telefonda aradığım en çok özellikler kamerasının kaç megapiksel olduğu ve bataryasının kaç megahertz olduğuna bakarım benim için bunlar önemli bir de görünüşüne bakarım onun haricinde başka herhangi bir özelliklerini bilmiyorum ama genel olarak diğer telefonlarla kıyaslama yaparım ve fiyat olarak bana hangisi uygunsa onu tercih ederim şu an aklımda yeni çıkacak olan huawei p30 serisi çıkmak üzereydi fakat fiyatı çok pahalı olduğu için almaktan vazgeçtim zaten henüz türkiye'de satışı yapılmamaktadır yeni yeni ismi duyulmaya başlanmıştır.

0

almış olduğum telefonun hafızası ve işletim sistemi nedir bu benim için önemlidir yani android indir vs gibi sorgularım ve hafızası me kadar güçlü bunları öğrenirim . daha sonra kapasitesi çok önemli tabiki akılıyor mu duraksıyor mu bunları önceden araştırır ve insanların yorumlarını kontrol ederim. danışırım telefonuyla da. kamera sistemi en önemlisidir güzel bir kameraya sahip ve güzel çeken bir kamera sistemi olmasını isterim telefonun bunun içinde en iyisini sorarım veya daha önce araştırırım en iyisi ve ya en iyiye yakınını. sarj kapasitesi çok önemlidir sarjı hızımı bitiyor pil gücü yani pil ömrü nasıl dayanıyor mu vs. gibi sorar ve araştırırım o şekilde bir karar veririm yani bunlar benim için daha öncelikli tabiki telefonun görünümü büyüklüğü de oldukça önemli. eğer kaba bir telefonsa çok sertse ilgimi çekmeyebilir mesela. rengi de önemli böyle anlayacağınız bunalr dikkat ederim.

0

telefon alacağım zaman genellikle telefonun hafızasına bakarım hafızası nasıl ve ne kadar şey yüklenebilir neler alabilir. bu benim için önemlidir. bunun yanında sarjı nasıl sarjı hemen bitiyor mu yoksa uzun soluklu mu bu da önemlidir telefon seçimim de. son olarak da fotoğraf çekmeyi çekilmeyi sevdiğim için nasıl fotoğraf çektiğini merak ederim yani iyi bir kameraya sahip olmasını istediğim telefonların özelliklerine bakarım.

0

telefon alirken once tabiki telefonun ram bakarim hafizasina ekran boyutuna sesine sarzia kamera cekimine bakarim bunlar benim icin onemlidir zaten garantisi sart.

0

bir telefon alırken ilk önce bataryasına dikkat edilmelidir çünkü her şeyi ile olsa bile şarzı az bitiyorsa o telefondan çok verim alınamaz bu yüzden iyi bir bataryalı telefon her zaman daha iyidir . daha sonrada ramine eğer gençsen zaten whatsapp instagram facebook hepsi çok enerji yiyen uygulamalar bu nedenle androidi ve rami gayet iyi olmalıdır eğer bunlara uygun telefon bulduysan gayet iyidir sana telefonda önereyim .
şu anda kullandığım telefon huawei y7 telefonun bataryası gayet iyi gün 3-4 saat instagram facebook kullanıp üstüne bide pugb oynamama rağmen 2 gün gidiyor şarj ve 6 aydır kullanıyorum henüz daha donma yaşamadım ve telefon tüm uygulamaları kaldırıyor tek sorunu diski az 16 gb onuda hafıza kartı ile çözebilirsin inşallah yararlı olmuştur .

1

ilk hafızasına bakarım nasıl iyi mi sonra kamerasına bakarım iyi çekiyor mu diye sonra modeline bakarım. son olarak uygun fiyat mı ona bakarım.

1

kamerasının iyi olmasına dikkat ederim. hafızasının çok olmasına, fiyatına dikkat ederim.

0

bataryasının ne kadar dayanıklı olduğu telefonun kullanırlen donmaması çok önemlidir. fiyat performans dengesi de önemlidir. 2000 kiradan fazla para vermeden 3 yıl kullanmak isterim.

0

ben en son telefonu aldığımda çelik olsun dedim çelik aldım, çünkü ben yere çok düşürdüğüm için en azından yere düştüğünde kırılmadı kırılmıyor da hafızasına bakarım çünkü benim için fotoğraflar önemli bir de kamerasına kamerası zaten güzel çekiyorsun hiç sorun değil benim için oda oğlumu devamlı çektiğim için fotoğraflarını ondan dolayı.

0

öncelikle şekline ve sağlamlığına daha sonra ise ram ve hafızasına , android'ine ve kullanışına bakarak alırım.

0

telefon alırken öncelikle depolama ve ram istenirse işlemci kamere ekran gibi özelliklere bakılabilir