0

diz üstü bilgisayar mı masa üstü bilgisayar mı?

bilgisayarı her yere götürmek midir önemli olan yoksa evde duran kaliteli bir bilgisayarla işlerimizi evde olduğumuz zamanda mi halletmeliyiz ?

12 cevap
0

dizüstü bilgisayarlar taşınılabilirlik bakımından çok iyi bir tercihtir ancak diğer türlü şeyleri çok sıkıntılıdır. mesela 8 gb ramli bir laptopla 8 gbramli bir masaüstü aynı performansı vermez masaüstü daha performanslıdır o konuda. laptopları soğutmak çok zordur ve yaz mevsimlerinde hayvan gibi ısınırlar. oyun oynamak veya grafik üzerine çalışmak istiyorsanız kesinlikle laptop tavsiye etmem ancak mecburum derseniz asus, msi, grundıg gibi markalartercih edin performans kaybı en az olan markalardır.

1

masaüstünün eskisi kadar popülerliği yok ve zamanla daha da unutulacak gibi. evet dizüstüne göre daha sağlamlardı ama dizüstü bilgisayarlar her geçen gün kendini geliştirmekte. taşıyabileceğin, istediğin yere götürebileceğin dizüstü varken neden hep aynı yerde kullanmak zorunda kalacağın bir masaüstünü seçesin ki ?

0

bilgisayarı hangi amaçla kullandığına göre değişir. eğer programlama bilgisayar üzerinde çizim gibi yoğun çalışma gerektiren işler yapacaksan kesinlikle iyi parçalardan oluşmuş masa üstü senin için çok daha iyi olur. fakat internette gezinmek ya da küçük çaplı sunum işlerin varsa tabi ki diz üstü bilgisayar. çünkü rahatça oturarak hatta uzanarak bilgisayarda takılmak gibisi yok ve kafe, park gibi istediğin ortamda çok rahat edersin..:)

0

diz üstü bilgisayar kolay taşınabilmesi açısından güzel ama performans açısından masaüstü bilgisayar daha güzel. masaüstü bilgisayar alırken de toplamak daha karlı ve daha az paraya daha güzel performans alırsın tavsiye ederim.

0

yıllardır diz üstü kullanana biri olarak düşüncem masa üstü daha kullanışlı bilgisayarım suan eskidi benim bundan sonraki alacağım bilgisayar kesinlikle masaüstüdür diz üstü almaktansa netbok tablet de aynı işiyapıyor verim alma açısından kesinlikle masaüstü diyorum .

0

masa üstü bilgisayarım vardı ama artık kullanmıyorum diz üstü bilgisayar daha kullanışlı

0

diz üstü ofis için kullanılması daha iyidir boş vakitlerinde yanında bulundurup işini ödevini yapabilirsin fakat oyun için tartışılır bir durum mevcut ama bence masaüstü oyun dizüstü ofis ve iş için daha uygudur

0

bence masaüstü bilgisayar çünkü daha uzun vaadeli kullanılabilir. ama bu kişiden kişiye değişir kimisi yanında taşımak ister o yüzden tercihi dizüstüdür.

0

dizüstü bilgisayarlar daha kullanışlıdır istediğin yere götürebiliyorsun ama masaüstünü götüremezsin

0

şimdi iş içinmi oyun içinmi bilmem ama kaliteli monster msi giib diz üstü bilgisayar alırsan işini görürsun. diz üstu daha iyi.

0

kardeşim benim cevabım diz üstü bilgisayardır, yani laptop. diz üstü bilgisayarın taşınması kolaydır, istediğimiz yere yanımızda taşıyarak götürebiliriz ama masa üstü bilgisayar taşınamaz. hep masanın üstündedir. :)

0

insandan insana farklılık gösteren bir durumdur. oyun oynamak iateyenler genelde masaüstünü tercih ederken iş için dizüstü bilgisayar tercih edilmektedir.