0

angelina jolie pitt, 4 haziran 1975 tarihinde amerikan birleşik devletleri’nin kaliforniya eyaletinde bulunan los angeles şehrinde dünyaya gelmiştir. amerikalı bir aktris olan angelina jolie, aynı zamanda film yapımcısı ve iyilik elçisidir. profesyonel oyunculuğa halen devam eden jolie, kariyerinde birçok ödüle layık görülmüştür. bunlar arasında en önemlileri, oscar ya da başka bir ifadeyle academy ödülü ve altın küre ödülü’dür. angelina jolie, kendisine en çok ücret ödenen kadın oyuncu olma özelliğine de sahiptir. angelina jolie, daha çocukluk yıllarında oyuncu olan babası jon voight sayesinde setlere girmeyi başarmıştır. babası da oyuncu olan jolie, 1993 cyborg adlı yapımda rol almış ve böyle hollywood kariyerine başlamış oldu.

jobu filmin ardından 1995 yılında hackers adlı yapımda ilk başrolünü oynayan jolie, başarılı bir performans sergilemiştir. daha sonra sırasıyla kemik koleksiyoncusu, george wallace ve gia gibi yapımlarda rol alan angelina jolie oldukça başarılı bir iş çıkarmıştır. kendisine oscar kazandıran yapım ise, ”girl, interrupted” filmi olmuştur. bu filmde ıslahhanede yetişen bir genç kızı canlandıran ve winona ryder ile beraber oynayan jolie ”en iyi yardımcı oyuncu ödülü” ne layık görülmüştür. jolie’ye esas şöhreti getiren yapım ise bir video oyunu uyarlaması olan tomb raider’dir. tomb raider’ın serilerinde rol alan jolie, hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaşmıştır.
1996 yılında jonny lee miller ile evlenen angelina jolie’nin evliliği 3 yıl kadar sürmüş ve angeline jolie 1999’da eşinden boşanmıştır. boşanmasının ardından billy bob thornton ile tanışan ve ilişki yaşamaya başlayan jolie, 2000 yılında evlenmiş ve çiftin bu evliliği jolie’nin ilk evliliği gibi 3 yıldan fazla sürmemiştir. 2003’te billy bob thornton’dan ayrılan angelina jolie 2005 yılında ”bay ve bayan smith” filminin çekimleri sırasında brad pitt ile tanışma fırsatı bulmuş ve çift aşk yaşamaya başlamıştır. 2005’te aşk yaşamaya başlayan çiftin bu ilişkiden biyolojik çocukları da olmuştur. bunun yanı sıra angelina jolie’nin önceden evlat edindiği çocuklarının yanı sıra çiftin sonradan edindikleri evlatlık çocuklarla beraber toplamda 6 tane çocukları olmuştur. angelina jolie ile brad pitt, resmi olarak 2014 yılında dünya evine girmişlerdir.

2001’de başlayan lara croft serisi’nin yanı sıra 2005’te bay ve bayan smith, 2007’de a mighty heart, 2008’de wanted ve changeling adlı yapımlarda rol alan angelina jolie, hatırı sayılır bir kazanç elde etmiştir. daha sonra 2011’de in the land of blood and honey ve 2014’te ubroken ve maleficent’te rol alan jolie, oldukça başarılı sonuçlara imza atmıştır. özellikle en büyük kazancını bir disney yapımı olan maleficent ile elde eden jolie, dünyanın en çok kazanan kadın oyuncusu haline gelmiştir.

0

bir sinema oyuncusudur. çok güzel bir kadındır hayranıyımdır :) çük tanınan ünlüdür.

0

angelina jolie bir oyuncu çok filimlerde oynamış ve ödül de almış

0

yabancı bir artistir.11 yaşında modellikle başlamıştır iş hayatına ama başarılı olamamıştır 1997 senesinde ilk filminde oynadıktan sonra yıldızı parlamış ve oyunculuk yapmaya başlamıştır.

0

angelina jolie voight 4 haziran 1975 te los angeles da akademi ödülünü kazanmis aktör jon voight ile yanlizca iki filimde oynamış

0

angelina jolie bir sinema oyuncusudur. çok tanınan ünlü yıldız uzun bir zaman sinema yıldızı brad pitt ile evliydiler. angelina jolie dudakları ile de cok tanınıyor.