1

erken yaşta ( 3-4-5) çocuğa tablet almak doğru mu?

tablet alıp internet üzerinden videolar izlemesi genellikle çizgi film sizce doğru bir davranış mı ?

4 cevap
1

silikon vadisi çalışanları bile çocuklarını teknolojik aletlerin olmadığı okullarda eğitiyorlar. sebebi ise teknolojik aletlerin çocukları sınırlaması ve yaratıcılığı geliştirmemesi olarak görülüyor. teknolojik aletler her yaşta öğrenilebiliyor o yüzden bunları kullanabilmesi çocuğun zeki olduğunu düşündürmemeli.
televizyon, telefon gibi uyaranlar çocuk gelişimini olumsuz etkiliyor. çocuğun soru cevap yöntemiyle bir şeyler öğreneceği yaşta sürekli konuşan bir aleti dinlemesi konuşmada da gecikmeye neden oluyor. bu yüzden kesinlikle tercih edilmemeli.

0

tablet ve telefonlar bizim gün içinde kullandığımız cihazlar. kimilerimiz işi gereği elinden düşürmüyor. çocuklar bu durumu görüyor ve onlar da bizleri modellediği için onlar da istiyor. eğer bu tip bir durum var ise dengeli bir şekilde kullandırılabilir, her gün yarım saat tablet ya da telefon, uyku saatlerinden hemen önce ve sabah uyanır uyanmaz olmamak kaydıyla. bizler de bol bol kitap okuyarak, telefonlardan uzak durarak çocuklarımıza daha dengeli örnekler olmayı başarabilirsek durum kriz haline gelmeyecektir.

0

hayır bence alınmamalı. hatta telefondan bile uzak tutulmalı çocuklar. şimdiki anneler çizgi film izleteyim diye açıyor hemen telefondan bir çizgi film sonra çocuğun eline tutuşturuyor. en sinir olduğum şeylerden biri.

0

şu zamanda çocukları susturmak için anne babalar veriyor çocuğun eline telefon, tablet ama yanlış bir hareket biz aslında susturmak için versek de aslında o çocukların sağlığına zarar veriyoruz.