0

erken yaşta çocuğa tablet almak doğru mu?

tablet alıp internet üzerinden videolar izlemesi genellikle çizgi film sizce doğru bir davranış mı ?

4 cevap
0

hayır tabii ki de erken yaşta çocuğa tablet almayı kesinlikle doğru bulmuyorum. çünkü çocuğun tabletle oynamak yerine daha çok yapılandırılmamış oyunlarla oynamasını tercih ederim. tabletteki oyunlar ve tablet çocuğu daha çok hazıra alıştırır. bu yüzden çocuk düşünme yeteneklerini ve hayal gücünü kullanma gereği hissetmez . bu da çocuğun zihinsel olarak gelişimini engelleyebilir. o yüzden bence çocukların genel olarak daha çok böyle hayal güçlerini kullanarak kendilerini geliştirecek oyunlar oynaması gerektiğini düşünüyorum. hatta bırakın tableti oynadığı oyunlar bile bence çocuğun hayal gücüyle farklı farklı kullanım amaçlarına uygun olacak şekilde seçilmelidir .oyuncaklar tek bir kullanım amaçlı olmamalıdır ki çocuk zekasını ve hayal gücünü kullanarak daha değişik oynama stilleri ortaya çıkartabilsinler. hatta bizim okulda bulunan bir öğrenci çocukluğundan beri tablet telefonla oynayarak sürekli zamanlı onunla geçiriyormuş. bu yüzden çocuk ilk anaokuluna geldiğinde gerçekten asosyal bir çocuktu hiçbir şekilde sosyal aktivitelere katılmayan ,kimseyle konuşmayan, kendi içine kapanık istediği bir şeyi sürekli ağlayarak ifade eden ve kendisini ağlayarak ifade eden bir çocuktu ve öğretmen annesine tableti ve telefonu yasaklanması gerektiğini artık daha çok yaratıcı oyunlarla oynaması gerektiğini söyledi. ve annesi sırf bu yüzden tuşlu telefon kullanmaya başladı tablet telefon kesinlikle yasaklandı. ve şu an çocuk gerçekten bayağı bayağı bir değişim içerisinde o yüzden bence kesinlikle tablet alınmamasını öneriyorum .

0

ben günümüzde çocukların gelişen bu teknoloji karşısında kişisel gelişim ve öğrenimleri açısından çok önemli bir yere sahip olan sokaklarda çok daha az vakit geçirerek evlere kapalı kaldıklarını düşünüyorum.oysa çocuklar sokaklarda oynadıkları oyunlar sayesinde paylaşmayı eğlenmeyi gülmeyi ve kazanmayı öğrendiği gibi bu oyunlar yardımıyla yardımlaşmayı ve sevmeyi de öğreniyorlar.bu yüzden bir çocuğa erken yaşta alınabilecek ve onu eve kapatabilecek her türlü teknolojik aletin belli bir yaşa kadar alınmaması gerektiğini düşünüyorum.dolayısıyla bir çocuğa erken yaşta tablet alınmasını doğru bulmuyorum.

0

gerek yok bence çocuğa daha yararlı oyunlar,uğraşlar verilebilir boyama kitabı,masal kitabı gibi,ya da çocukla zeka oyunları oynanabilir.

0

erken yaşta çocuğa tablet almanın hiç bir mantığı yok. hele bir de bunu size karşı koz olarak kullanmaya başlarsa tabletsiz veya telefonsuz ne yemek yedirebilirsiniz ne de uyutabilirsiniz.