0

bir uzakdoğu felsefesi şöyle der, "korkuyu yenmek için korkuyu ara".

0

korkulardan kaçmak çare değildir. çünkü kaçmak çözümsüzlüğe ve daha da artan psikolojik sorunlara sebep olur. yüzleşmeliyuz ki üztesinden gelelim.

0

aslında belli bir düzeyde bizleri dinç ve ayakta tutar.ama korkularımızın etkisine girmişsek ve hayatımızı her anlamda kötü etkiliyorsa, bu etkiyi azaltma yoluna gitmeliyiz.bu konuda da korkularının beynimizin bir köşesinde durup rahatsız etmesine izin vermek yerine, üzerlerine gitmek bizim için en ideal yoldur.böylelikle korkularımızın altında yatan nedenleri bulup, çözüm bulabiliriz.

0

korkularımızdan kaçtıkça korkularımız üzerimize gelir eğer korkularımızdan kaçmazsak korkularımız üzerimize gelmez :)) tabiki üzerine gitmeliyiz savaşmadan kazanamazsın hiçbir korkak savaşmamıştır hiç bir cesurda kazanamayacağını bildiği savaşa girmez önce kazanacağına inanmak lazım bir çok başarının şifreside burda yatıyor inanmakta

0

korktuğun şeylerden kaçmak hiçbir zaman çözüm olmaz. sonucunda her zaman korktuğun şey seni bulur ve daha çok korkarsın. cesur ol ve üzerine git korkunun. bu şekilde onu tanıyabilirsin. eğer karşılaştığın bu sorunu çözmek istiyorsan, cesur olacaksın ve yüzleşeceksin. sonucu ne olursa olsun, kaçmak hiçbir zaman sizi herhangi bir sonuca ulaştıramaz.

0

korktuğum şeyden ne kadar kaçarsam kaçayım beni buluyor. o yüzden üstüne gitmek gerekir. ama zorlamadan. olduğu kadar olmalıdır.

0

korkularımızdan kalmamalıyız yoksa birgün karşımıza çıkarlar üzerine gitmeli korkumuzu yenmeliyiz

0

tabiki simdik korkuya bağlı bu durum.çok büyük korkular ise tabiki ruh sağlığını bozuyorsa vede size bize zarar veiyorsa bu konularda pisikolojik destek alabilir veya tabiki bu konuda uzman birisine danışarak yenebilirsiniz .eğer bu konu büyük bir korku değilse arkadaş ve aile desteği alarak korkularimizi yenebiliriz diye dusunuyorum ben .

0

korkularımızdan ne kadar kaçarsak kaçalım o bizi eninde sonunda en savunmasız anımızda bulur bu yüzden o bizi bulmadan biz ondan kurtulmalıyız

0

korkularimizin uzerine gitmeliyiz.korkarsan hep korkarsin.uzerine gidip basarirsan korkacak birseyin kalmaz denemekte fayda var

1

kaçarak korkularımızın üstesinden gelemeyiz. kontrollü bir şekilde üzerine gitmek faydalı olabilir. ama daha kötü sonuçlar ortaya çıkmaması adına bunu destek alarak ya da kendimize güvenimizi tam olarak sağlayarak yapmalıyız.

2

korkularımız yenmemiz için o korkunun üstüne gidilmeli eğer gidilmez. ömür boyu o korkuyla yaşarız ve zor dönemler geçiririz. bence korkunun üstüne gidilince herşey hal olur.

0

eğer korktuğum şey bana ilerde zarar verecekse onunla yüzleşirim ama o anlık korktuğum bir şeyse ve ilerde karşılaşacağımı düşünmesem kaçarım yani ne gerek var. soyut ve somut olmak üzere 2 şeyden korkutabilir. somut olarak korkulacak şeyler bir tür canlı hayvan vs insan olabilir. bazen bu korkularınla yüzleşirsin bazende kaçarsın. he bir de bunun soyut kavramı vardır. tabiki bununda yeri ve zamanı vardır. yeri gelir soyut korkunla yüzleşirsin, yeri gelir bi soyut korkundan kaçmaya çalışırsın.

2

bence üzerine gitmeliyiz çünkü insan korkarak yaşayamaz.

0

korktuğum şey bana lazım olacak bir şey ya da sürekli karsilasacagim bir şey değilse hiç bulasmam.